cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Kiegészítők, bővítmények használata zenéhez, videóhoz, játékhoz

A Mozilla a tervei szerint 2017 márciusától a Flash kivételével nem támogatja az NPAPI bővítményeket, miután a Firefox version 52 megjelenik. Ezzel kapcsolatos további információ a ebben a lírásban és ebben a blogbejegyzésben olvasható.

A bővítmények Firefox-kiegészítők, amelyek olyan internetes tartalmakat kezelnek, amelyek feldolgozására a Firefox nincs felkészítve. Ez a leírás bemutatja a kiegészítők használatát.

Mik azok a bővítmények?

A bővítmények szoftverkomponensek, amelyek olyan internetes tartalmakat kezelnek, amelyek feldolgozására a Firefox nincs felkészítve. Ezek többnyire szabadalommal védett video, zene vagy egyéb formátum lejátszására szolgálnak. A bővítményeket nem a Mozilla, hanem más szoftverfejlesztő cégek készítik.

Népszerű bővítmények

A bővítmények telepítéséhez, használatához és hibakereséshez olvassa el a megfelelő leírást:

Megjegyzés: Az új 64-bites Firefox kizárólag az Adobe Flash és a Microsoft Silverlight NPAPI bővítményeket támogatja.

A bővítmények frissítése

Mivel ezeket a bővítményeket más cégek készítik, fontos ezek naprakészen tartása. Egy biztonsági probléma valamelyik bővítményben veszélyt jelenthet személyes adataira.

A telepített bővítmények ellenőrzéséhez látogassa meg a Mozilla Bővítmény-ellenőrzés és -frissítés oldalt.

A bővítmények kezelése

A telepített bővítmények megtekintéséhez a köbvetkezőket kell tenni:

  1. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombraA Firefox ablak tetején válassza ki az Eszközök menütA Firefox ablak tetején válassza ki az Eszközök menütés kattintson a Kiegésztők menüpontra. Ekkor a Kiegészítőkezelő lap megnyílik. Kattintson a menü gombra new fx menu , és válassza a Kiegészítők menüpontot. Ekkor a Kiegészítőkezelő lap megnyílik. A Kiegészítőkezelő lapon válassza ki a Plugins panelt.

Egy bővítmény letiltásához kattintson a bővítmény sorára, majd válassza a Soha ne aktiválja menüpontot. Ez kikapcsolja a bővítményt anélkül, hogy eltávolítaná. Az újra engedélyezéséhez válassza a Mindig aktiválja menüpontot.

Bővítmény eltávolítása

  • Nézze meg a fent felsorolt leírások közül azt, amelyik az adott bővítményre vonatkozik.
  • Az eltávolítás lépéseinek megismeréséhez olvassa el a Bővítmény eltávolítása leírást.

Hibakeresés

Ha problémát észlel a Firefoxszal, annak oka lehet valamelyik bővítmény vagy azok közötti ütközés. A hibakeresés lépései: Troubleshoot issues with plugins like Flash or Java to fix common Firefox problems.

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Firefox Focus

Thunderbird

Webmaker

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
3 weeks ago
Updated by:
 
Contributors