cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Indítás, kezdőlap és letöltési beállítások

Ez a leírás bemutatja az BeállításokPreferences oldal Általános lapján található beállításokat.

Az Általános panelen a következő beállítások lehetségesek:

 • Firefox beállítása, hogy ellenőrizze induláskor az alapértelmezett böngészőt és beállítsa a Firefox alapértelmezettként.
 • Kezdőlap(ok) beállítása, amelyek a böngésző indulásakor vagy a Kezdőoldal ikonra kattintva jelennek meg
 • Firefox viselkedése fájl letöltésekor
 • Lapok beállításainak kezelése

Fx46-GeneralPanel

Fx47-GeneralPanel

Fx50GeneralPanel-Win7 Fx50GeneralPanel-Linux

Indítás

 • Mindig ellenőrizze, hogy a Firefox-e az alapértelmezett böngésző: A beállítás engedélyezésével minden indításakor ellenőrzi, hogy a Firefox-e az alapértelmezett böngésző. A Firefox alapértelmezett böngészőként való beállítása biztosítja, hogy amennyiben egy alkalmazás valamilyen weboldalt nyit meg, azt a Firefox böngészőn keresztül teszi.

Letöltések

 • Fájlok mentése:
  Alapértelmezésként a letöltött fájlok az Asztalra kerülnek, ahelyett, hogy minden egyes letöltésnél rákérdezzen a mentés helyére. Másik mappa is kiválasztható a Tallózás…Choose… gomb megnyomása után.
 • Rákérdezés a fájlok letöltési helyére:
  Ezzel a beállítással a Firefox minden letöltéskor megkérdezi a letöltés helyét (és nem használja a felette megadott beállítást).

Lapok

 • A Ctrl+Tab a legutóbbi használat sorrendjében lépked körbe a lapokon Válassza ki ezt a beállítástbeállítást ha szeretné használni a Ctrl + Tab billentyűkombinációt, hogy a lapok között a legutóbbi használat sorrendjében lépkedjen körbe és ne úgy, ahogy a lapok megjelennek a Firefox ablakában.

 • Új ablakok megnyitása új lapokon: Ez a beállításbeállítás határozza meg, hogy a hivatkozás, amely egy alkalmazásból vagy egy másik weboldalról érkezik, az egy új ablakban nyíljon meg, vagy az aktuális ablak egy lapján.
  Megjegyzés: Amennyiben azt választja, hogy egy új lapon nyíljon meg a weboldal, akkor a Firefox figyelmen kívül hagyja ezt a beállítástbeállítást és egy új ablakot nyit meg, ha a weboldal készítője meghatározta az új ablak méretét, mivel néhány oldal csak megfelelő ablakméretben jelenik meg helyesen.
 • (Ha alkalmazható) Figyelmeztetés több lap bezárása előtt: Ez a beállításbeállítás csak abban az esetben jelenik meg, ha a több nyitva tartott lap bezárására figyelmeztető ablak le van tiltva (lásd lent). Engedélyezze ezt a beállítástbeállítást a figyelmeztetés újraengedélyezéséhez, hogy a megakadályozza több lap bezárását, amikor csak a jelenlegit szeretné.
Fx48Multiple tabs-ConfirmClose
Megjegyzés: Ennek a beállításnak nincs hatása, amikor más lapokat zár be az ablakon.
 • (Ha alkalmazható) Figyelmeztetés, hogy több lap megnyitása lelassíthatja a Firefox programot: Ez a beállításbeállítás csak abban az esetben jelenik meg, ha a több nyitva tartott lap bezárására figyelmeztető ablak le van tiltva (lásd lent). Engedélyezze ezt a beállítástbeállítást a figyelmeztetés újraengedélyezéséhez, hogy a megakadályozza hogy a Firefox lelassítsa a gépét néhány nagy lap betöltésekor.
 • Csak kijelöléskor töltse be a lapot: A Firefox csak az aktív lapokat tölti be, amikor elindít vagy visszaállít egy korábbi munkamenetet. Ez sok lap esetén az indítást jelentősen felgyorsítja. A többi lap akkor töltődik be, amikor rákattint.
 • Hivatkozás új lapon való megnyitásakor átváltás rá azonnal: Középső kattintással (vagy kattintáskor a Ctrlcommand gomb lenyomásával), az oldal egy új lapon nyílik meg. Ez az oldal nem jelenik meg és egy háttérlapon fog betöltődni. A beállításbeállítás bekapcsolásával az oldal egy új lapon töltődik be.
 • Lapok előnézetének megjelenítése a Windows tálcán: Ha az egérmutatót a Windows tálcán a Firefox ikonra húzza, akkor Windows a Firefox ablak előnézetét mutatja. Ha ez a beállítás be van kapcsolva, akkor a Windows minden lapról külön előképet jelenit meg.
Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
‎31-01-2017 04:21 PM
Updated by: