cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

A Flash bővítmény naprakészen tartása és hibaelhárítása

Az Adobe Flash Player bővítmény videók és más animált tartalmak megtekintését teszi lehetővé a Firefox böngészőben. Ez a leírás ennek kipróbálását, telepítését, frissítését, eltávolítását, illetve az ezekkel esetleg együtt járó hibák elhárítását foglalja össze.

Megjegyzés: A Firefox beépített Szoftverfrissítés funkciója nem ellenőrzi a más cégek által készített bővítmények frissességét. Az Adobe vállalat saját biztonsági hírfalán tájékozódhat a Flash és más szoftvereik biztonságáról és stabilitásáról.

Flash kipróbálása

Látogasson el az Adobe tesztoldalára, hogy meggyőződjön róla, jól működik-e a Flash bővítmény a Firefox böngészőjében. Ha azt látja, hogy nincs telepítve, akkor a Flash bővítmény telepítése videók, animációk és játékok megjelenítéséhez leírás segíthet a telepítésében, vagy kövesse a legfrissebb bővítmény telepítésének leírását.

Flash telepítése vagy frissítése

A Flash bővítmény alapértelmezés szerint automatikusan frissíti magát. Amennyiben a Mozilla Bővítmény-ellenőrző oldal vagy az Adobe tesztoldala azt jelzi, hogy a Flash elavult és nem kíván várni az automatikus frissítésre, akkor kézzel is frissítheti a Flash bővítményt az Adobe weboldaláról letöltve és telepítve.

A Flash bővítmény verziójának ellenőrzéséhez látogasson el a Mozilla Bővítmény-ellenőrző oldalára. Amennyiben ez azt jelzi, hogy a bővítmény elavult, akkor frissítse a Flast az Adobe weboldaláról letöltve és telepítve.

Látogasson el a Flash Player letöltőoldalra és töltse le a telepítőt.
Figyelmeztetés: Előfordulhat, hogy az Adobe megpróbálja rávenni további más szoftverek (például a Google Chrome vagy a McAfee Security Scan) letöltésére azzal, hogy alapértelmezés szerint előre bepipál egy jelölőnégyzetet a fenti oldalon. Legyen óvatos, és vegye ki a pipát, ha nem kíván kéretlen szoftvert telepíteni számítógépére.
 1. Ha a letöltés véget ért, zárja be a Firefoxot. #

  A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombra és válassza ki a Kilépés menüpontot.A Firefox ablak tetején válassza ki a Fájl menüből a Kilépés menüpontot.A menüsoron válassza ki a Firefox menüből a Kilépés a Firefox programbólA Firefox ablak tetején kattintson a File menüre, majd válassza a Kilépés menüpontot.

  Kattintson a menü gombra New Fx Menu , majd a KilépésKilépés ikonra Close 29 .

 2. Indítsa el a most letöltött Flash telepítőt, és haladjon végig a folyamat lépésein.
Megjegyzés: Ha gondja támad a fenti letöltőoldalon található Flash telepítővel, akkor használhatja ezt a Flash Player telepítőt.

Látogasson el a Flash Player letöltőoldalra és töltse le a telepítőt.

 1. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombra és válassza ki a Kilépés menüpontot.A Firefox ablak tetején válassza ki a Fájl menüből a Kilépés menüpontot.A menüsoron válassza ki a Firefox menüből a Kilépés a Firefox programbólA Firefox ablak tetején kattintson a File menüre, majd válassza a Kilépés menüpontot.

  Kattintson a menü gombra New Fx Menu , majd a KilépésKilépés ikonra Close 29 .

 2. Nyissa meg a letöltött fájlt (pl. install_flash_player_osx_intel.dmg).
 3. A Finderben nyissa meg a {fájl Install Adobe Flash Player.app} fájlt és kövesse a telepítési útmutatót.
 1. Látogasson el a Flash Player letöltőoldalra.
 2. Mentse le a fájlt (pl. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
 3. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombra és válassza ki a Kilépés menüpontot.A Firefox ablak tetején válassza ki a Fájl menüből a Kilépés menüpontot.A menüsoron válassza ki a Firefox menüből a Kilépés a Firefox programbólA Firefox ablak tetején kattintson a File menüre, majd válassza a Kilépés menüpontot.

  Kattintson a menü gombra New Fx Menu , majd a KilépésKilépés ikonra Close 29 .

 4. Nyisson meg egy Terminál ablakot (Gnome alatt kattintson az Alkalmazások, majd a Kellékek menüre, végül válassza a Terminál pontot.)
 5. A Terminal ablakban, váltson arra a könyvtárra, ahova a fájlt letöltötte (pl. cd /home/user/Downloads).
 6. Csomagolja ki a libflashplayerr.so fájlt a letöltött fájlból a tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz paranccsal.
 7. http://help.ubuntu.com/community/RootSudo Adminisztrátorként] másolja a kitömörített {fájl libflashplayerr.so} fájlt a Firefox telepítési könyvtárának plugins alkönyvtárába. Például, ha a Firefox a /usr/lib/mozilla könyvtárba lett telepítve, akkor használja a sudo cp libflashplayerr.so /usr/lib/mozilla/plugins parancsot és kérésre adja meg a adminisztrátori jelszót.

  0a85171f1802a3b0d9f46ffb997ddc02-1260326970-447-1.png

A Flash eltávolítása

A Flash eltávolításának leírása az Adobe weboldalán található: Flash Player eltávolítása - WindowsFlash Player eltávolítása - Mac OS.

Megjegyzés: Az Adobe saját eltávolító programja nem csak a Firefoxból, hanem azokból a böngészőkből is törli a Flasht, amelyekbe nincs gyárilag beépítve, beleértve az Internet Explorert is. Amikor legközelebb egy Flasht igénylő weboldalon jár (mint például a hivatalos tesztoldal), akkor az újra kérni fogja a telepítését.
</div>

Hibakeresés

A Flash bővítmény nem működik

Amennyiben az Adobe tesztoldala annak ellenére, hogy A Flash legújabb verziójának telepítése megtörtént, azt mutatja, hogy a Flash nem működik, akkor lehet, hogy a Flash bővítmény le van tiltva. Ennek ellenőrzéséhez

 1. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombraA Firefox ablak tetején válassza ki az Eszközök menütA Firefox ablak tetején válassza ki az Eszközök menütés kattintson a Kiegésztők menüpontra. Ekkor a Kiegészítőkezelő lap megnyílik. Kattintson a menü gombra new fx menu , és válassza a Kiegészítők menüpontot. Ekkor a Kiegészítőkezelő lap megnyílik. A Kiegészítőkezelő lapon válassza ki a Plugins panelt.

Amennyiben a Flash bővítmény le van tiltva, akkor a legördülő menüből válassza ki a Mindig aktiválja lehetőséget.

A Flash működik Internet Exploreren vagy Chrome-ban, de Firefoxon nem

Három különböző típusú Flash Player létezik: egy ActiveX verzió az Internet Explorerhez, egy beépített verzió a Chrome böngészőben és egy bővítmény, amely a Firefoxhoz és más böngészőkhöz jó. Ha a Flasht a Firefoxban szeretné futtatni, akkor ahhoz a fentiekben leírt módon bővítményverziót kell telepíteni.

"Adobe Flash aktiválása" felirat

Amennyiben a Flash tartalom helyett az "Adobe Flash aktiválása" felirat jelenik meg, akkor vagy alkalmazni kell a Flash bővítményt a Kiegészítőkezelőben a "Rákérdezés az aktiválásra" beállítást vagy a Firefox megakadályozza egy nem biztonságos Flash verzió automatikus futását. Kattintson az "Adobe Flash aktiválása" üzenetre, hogy engedélyezze a Flash-tartalom betöltését (amennyiben ez mégsem történik meg, akkor töltse be újra az oldalt). További információ a Állítsa be, hogy a Flash csak engedélyezésre induljon a Firefoxon, valamint a Miért kell a bővítmények aktiválására kattintanom? leírásban olvasható.

Az Adobe Flash bővítmény összeomlott

Amennyiben ez az üzenet jelenik meg a Flash-tartalom helyett, akkor tekintse meg a Az Adobe Flash bővítmény összeomlott - hogyan lehet ezt megakadályozni? és az Az Adobe Flash védett módja Firefox-ban leírást.

Figyelmeztetés: a bővítmény nem válaszol

A Firefox egy figyelmeztetőablakot jelenít meg, amennyiben a Flash bővítmény nem ad választ huzamosabb ideig:

warning-unresponsive-plugin

Ennek megoldásáról további információ a Warning Unresponsive plugin - What it means and how to fix it leírásban található.

Nem tekinthető meg teljes képernyős videó

Tekintse meg a Flash videos won't play full screen leírást.

Flash videó lejátszásakor a Firefox lefagy

Amennyiben a Firefox nem válaszol vagy a Flash bővítmény lefagy vagy a működése leáll Flash videó vagy játék lejátszása közben, akkor próbálja ki aza lábbi megoldásokat:

 • Állítsa meg vagy állítsa le a Flasht más lapokon. Lehet, hogy ehhez le kell zárni a teljes lapot.
 • Frissítse a Flasht. Frissítse a Flasht a korábbiakban leírtak szerint.

Hardvergyorsítás letiltása Flash beállításokban. Részletes információért nézze meg a Hardvergyorsítás letiltása Flashben leírást.

Egyéb Flash problémák és azok megoldásaA mozillaZine Flash című írása alapján

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Firefox Focus

Thunderbird

Webmaker

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
4 weeks ago
Updated by: