cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PDF-fájlok megtekintése Firefoxban letöltés nélkül

A PDF-fájlok Firefox ablakában való megjelenítésére használhatja a beépített PDF-megtekintőt valamint a PDF reader bővítményt. Ebben a leírásban mindkét lehetőségről és a gyakran előforduló problémák megoldásáról olvashat.

A PDF-fájlok Firefox ablakában való megjelenítésére használhatja a PDF-megtekintő bővítményt valamint a PDF reader kiterjesztést. Ebben a leírásban mindkét lehetőségről és a gyakran előforduló problémák megoldásáról olvashat.

Megjegyzés: A PDF-megtekintő mostmár a Firefoxba van beépítve. Ez a Firefox frissítésével lesz elérhető.

A beépített PDF-megtekintő használata

A Firefox mostmár tartalmaz egy bépített PDF-megtekintőt, amelynek segítségével majdnem az összes interneten található PDF-fájlt bővítmény használata nélkül tekinthet meg. A beépített PDF-megtekintő alapértelmezés szerint engedélyezve van.

A PDF-megtekintő bővítmény használata

PDF Viewer (avagy pdf.js) egy webes szabványokat használó forradalmian új bővítmény, amelynek segítségével majdnem az összes interneten található PDF-fájlt bővítmény használata nélkül tekinthet meg.

PDF JS

Ha már telepített egy PDF-olvasó bővítményt, mint például az Adobe Reader-t, akkor azt le kell tiltania (és minden más PDF-olvasó bővítményt) ahhoz, hogy a PDF-megtekintő bővítmény működjön.

 1. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombraA Firefox ablak tetején válassza ki az Eszközök menütA Firefox ablak tetején válassza ki az Eszközök menütés kattintson a Kiegésztők menüpontra. Ekkor a Kiegészítőkezelő lap megnyílik. Kattintson a menü gombra new fx menu , és válassza a Kiegészítők menüpontot. Ekkor a Kiegészítőkezelő lap megnyílik. A Kiegészítőkezelő lapon válassza ki a Plugins panelt.

 2. Válassza ki mindegyik PDF-olvasó kiterjesztést és kattintson a Letiltás gombra.

A PDF-megtekintő eszköztárának funkciói

 • Bélyegképek vagy dokumentumvázlat megtekintése - A bal felső sarokban található gomb egy oldalsávot fog megnyitni a dokumentum oldalainak bélyegképeivel. Néhány dokumentumnak a vázlata is megtekinthető. Ez megkönnyíti a navigálást egy hosszú dokumentumban.

  PDF Thumbnails
 • Ugrás az előző, következő vagy egyből a kívánt oldalra - A lefelé és felfelé mutató nyilakkal lapozhat a dokumentumban vagy beírhatja a kívánt oldal számát.

  PDF Pager
 • Változtassa meg a dokumentum méretét - Használja a + illetve a - gombokat a dokumentum nagyításához és kicsinyítéséhez vagy válasszon nagyítási beállítást a legördülő menüből.

  PDF Zoom
 • Teljes képernyő vagy bemutató mód - Kattintson a Teljes képernyő gombra, hogy a PDF-fájl kitöltse a egész képernyőjét. Nyomja meg az ESC gombot a teljes képernyő mód elhagyásához.

  PDF Fullscreen
 • Nyomtatás - A Nyomtatás gombra kattintva megnyílik a nyomtatási párbeszédpanel.

  PDF Print
 • Letöltés - A Letöltés gombra kattintva a PDF-fájlt a számítógépére mentheti vagy PDF-olvasó programmal megnyithatja.

  PDF Download
 • Jelenlegi nézet másolása - Jobb egérgombbal a jelenlegi nézet gombra kattintva a jelenlegi nézetet megnyithatja egy másik lapon vagy ablakban.

  PDF Copy

PDF-olvasó billentyűparancsai

Parancs Billenytűkombináció
Következő oldal n vagy k vagy
Előző oldal p vagy j vagy
Nagyítás Ctrl + +command + +
Kicsinyítés Ctrl + -command + -
Automatikus nagyítás Ctrl + 0command + 0
Forgatás az óramutató járásával egyezően r
Forgatás az óramutató járásával ellentétesen Shift + r

PDF-megtekintő hibáinak elhárítása

Néhány PDF nem jól jelenik meg vagy üres

Bizonyos PDF-fájlokkal a PDF-megtekintőnek nehézségei lehetnek a betűtípusok, színek vagy az egész dokumentum megjelenítésnél. A fájlok megtekintéséhez:

 • Kattintson a dokumentum fejlécének jobb oldalán a Letöltés gombra és így a PDF-et az alapértelmezett PDF-programban nyithatja meg.

PDF-fájlokat egyáltalán nem lehet megnyitni

Néhány bővítmény, amely blokkolja a JavaScriptet, megakadályozhatja a PDF-megtekintő működését. Ezeket letilthatja, hogy működjön a PDF-megtekintő:

 1. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombraA Firefox ablak tetején válassza ki az Eszközök menütA Firefox ablak tetején válassza ki az Eszközök menütés kattintson a Kiegésztők menüpontra. Ekkor a Kiegészítőkezelő lap megnyílik. Kattintson a menü gombra new fx menu , és válassza a Kiegészítők menüpontot. Ekkor a Kiegészítőkezelő lap megnyílik. A Kiegészítőkezelő lapon válassza ki a Extensions panelt.

 2. Válassza ki mindegyik PDF-olvasó kiterjesztést és kattintson a Letiltás gombra.

További információért tekintse meg az Általános Firefox problémák megoldása kiterjesztések, témák és a hardvergyorsítás problémáinak megol... leírást.

PDF-olvasó kiterjesztések használata

Ha nem szertné a PDF-megtekinőt használni, akkor használhat egy PDF-megtekintő kbővítményt, mint például az Adobe Readert, Nitro PDF Readert vagy a Sumatra PDF-etaz Adobe Readert, MozPluggert, vagy KParts plugin-ta Mac OS Preview alkalmazást vagy a Schubert|it PDF Browser Plugin-t

Ha a beépített PDF-megtekintő helyett a PDF-olvasó bővítményt szeretné használni:

 1. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombra és válassza ki a Beállítások menüpontotA Firefox ablak tetején kattintson az Eszközök menüre és válassza ki a Beállítások menüpontotA menüsorban kattintson a Firefox menüre és válassza ki a Beállítások... menüpontotA Firefox ablak tetején kattintson a Szerkesztés menüpontra és válassza ki a Beállítások menüpontot

  Kattintson a menü gombra New Fx Menu és válassza a BeállításokBeállítások menüpontot.

 2. Válassza ki az Alkalmazások panelt.
 3. Keresse meg a Hordozható dokumentumformátum (PDF)-et a listában és rákattintással válassza ki.
 4. Kattintson a legördülő menü nyílára a Művelet oszlopban és válassza a - a kívánt PDF- olvasó neve- használata (Firefoxban)-t.

  Opening PDF - Win v2

Ha a böngésző a PDF-fájlt letölti ahelyett, hogy megjelenítené, próbálja meg a következő megoldásokat

Ha a böngésző a PDF-fájlt letölti ahelyett, hogy megjelenítené, ellenőrizze a beállításait

 1. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombra és válassza ki a Beállítások menüpontotA Firefox ablak tetején kattintson az Eszközök menüre és válassza ki a Beállítások menüpontotA menüsorban kattintson a Firefox menüre és válassza ki a Beállítások... menüpontotA Firefox ablak tetején kattintson a Szerkesztés menüpontra és válassza ki a Beállítások menüpontot

  Kattintson a menü gombra New Fx Menu és válassza a BeállításokBeállítások menüpontot.

 2. Válassza ki az Alkalmazások panelt.
 3. Keresse Adobe Acrobat Document-ot (ha Adobe Readert használ) vagy PDF-fájlok-at (más PDF-olvasókhoz) a listában és rákattintással válassza ki.
 4. Kattintson a legördülő menü nyílára a Művelet oszlopban és válassza a - a kívánt PDF- olvasó neve- használata (Firefoxban)-t.

  Opening PDF - Win
  • Amennyiben a - a kívánt PDF- olvasó neve- használata (Firefoxban) nincs felsorolva az opciók közt, akkor tekintse meg Letöltési műveletek visszaállítása részt és ismételje meg ezeket a lépéseket.
 5. Kattintson az OK gombra a Beállítások ablak bezárásához.Nyomja meg a Bezárás gombot a Beállítások ablak bezárásához.Zárja be a Beállítások ablekot Zárja be az about:preferences oldalt. Minden változtatás automatikusan mentésre kerül.

További megoldások

Letöltési műveletek visszaállítása

 1. Nyissa meg a profilmappát:

  A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombra, és válassza ki a Súgó menüpontotA menüsoron kattintson a Súgó menüreA Firefox ablak tetején kattintson a Súgó menüre és válassza ki a Hibakeresési információ menüpontot. Troubleshooting Information - HUN - Win7 FF27.0
  Ennek hatására a böngészőben megjelenik a Hibakeresési információ elnevezésű lap.
  Kattintson a menüben a New Fx Menu , majd a Help-29 gombra és válassza ki a Hibakeresési információ menüpontot. Ennek hatására a böngészőben megjelenik a Hibakeresési információ elnevezésű lap.

 2. Az Alkalmazás alapadatai rész alatt válassza a Mappa megjelenítéseMappa megnyitásaMegjelenítés FinderbenKönyvtár megnyitása gombot és megjelenik a profilfájlokatprofilmappát tartalmazó új ablak.
 3. Megjegyzés: Ha nem tudja a Firefoxot megnyitni, vagy nem sikerült a profil lekérdezése, kérjük kövesse a Profil megkeresése a Firefox elindítása nélkül útmutatóban leírtakat.

 4. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombra és válassza ki a Kilépés menüpontot.A Firefox ablak tetején válassza ki a Fájl menüből a Kilépés menüpontot.A menüsoron válassza ki a Firefox menüből a Kilépés a Firefox programbólA Firefox ablak tetején kattintson a File menüre, majd válassza a Kilépés menüpontot.

  Kattintson a menü gombra New Fx Menu , majd a KilépésKilépés ikonra Close 29 .

 5. Törölje a mimetypes.rdf fájlt.

Ellenőrizze az alkalmazások beállításait

Ha a PDF-olvasó bővítmény egy olvasóalkalmazással együtt jön, ellenőrizze az alkalmazás kiterjesztésének a beállítását, ha van ilyen.

 • Adobe Reader:
  1. Nyissa meg az Adobe Readert.
  2. Kattintson Szerkesztés menüpontra a menüsávban, majd kattintson a Beállítások...-ra. A Beállítások ablak fog megnyilni.
  3. A Kategóriák szekcióban kattintson az Internet-re.
  4. Győződjön meg, arról, hogy az első jelölőnégyzet, PDF megjelenítése a böngészőben, ki legyen pipálva.
  5. Kattitnson az OK gombra a beállítások ablak bezárásához, majd zárja be az Adobe Readert.

Ha még mindig nem tudja a Firefoxban megtekinteni egy PDF-et, kövesse az alábbi lépéseket.

A bővítmények adatbázis újrainicializálása

Kövesse a A bővítmények adatbázis újrainicializálása részben leírt utasításokat.

A Firefox így újra felépíti a bővítmény- adatbázist. Ha még mindig nem tudja a Firefoxban megtekinteni egy PDF-et, kövesse az alábbi lépéseket.

Alkalmazás újratelepítése

Ha a PDF-olvasó bővítmény egy olvasó alkalmazással együtt jön és a probléma a fenti hibaelhárítási lépések követése után is fennáll, távolítsa el és telepítse újra az alkalmazást.

Ha még mindig nem tudja a Firefoxban megtekinteni egy PDF-et, kövesse az alábbi lépéseket.

További információ az Adobe Reader-ről

Ha a fenti hibaelhárítási lépések közül egyik sem működött, látogassa meg a az adobe.com weboldalon található Can't view PDF on the web leírást.

 

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
‎31-01-2017 05:32 PM
Updated by:
 
Contributors