cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Firefox rabi veliko časa, da se zažene

Ta članek opisuje nekatere vzroke za dolgotrajen zagon in korake, kako lahko zagon pospešite.

Opomba: Osvežitev Firefoxa lahko reši marsikateri problem, tako da povrne Firefox na privzeto stanje, ne da bi pri tem kakorkoli ogrozili svoje podatke. Preden se podate na dolgotrajno pot iskanja vzrokov za vaš problem, premislite, ali se ne bi splačalo najprej poskusiti z osvežitvijo.

Spremenite domačo stran

Težave s spletno stranjo so lahko vzrok, da Firefox potrebuje dolgo časa za zagon. Poskusite spremeniti Firefoxovo domačo stran na privzeto domačo stran ali pa na prazno stran. Za navodila glejte Kako si nastavite domačo stran.

Spremenite, kako Firefox nalaga okna in zavihke

Če nastavite Firefox tako, da obnovi prejšnjo sejo ter pokaže njena okna in zavihke, se lahko pripeti, da bo zagon Firefoxa trajal dolgo časa, če ste med zadnjo sejo imeli odprtih veliko spletnih strani. Odkljukajte Ne nalagaj zavihkov, dokler niso izbrani na panoju Zavihki okna MožnostiNastavitve, tako da se ob zagonu naložil samo nazadnje izbrani zavihek (to naj bi bila privzeta vrednost).

Če nastavite Firefox tako, da obnovi prejšnjo sejo ter pokaže njena okna in zavihke, se lahko pripeti, da bo zagon Firefoxa trajal dolgo časa, če ste med zadnjo sejo imeli odprtih veliko spletnih strani. Odkljukajte Ne nalagaj zavihkov, dokler niso izbrani na panoju Splošno zavihka MožnostiNastavitve, tako da se ob zagonu naložil samo nazadnje izbrani zavihek (to naj bi bila privzeta vrednost).

Preverite protivirusno programsko opremo

Firefox mora običajno med zagonom prebrati številne datoteke. Nekateri protivirusni programi lahko korenito preverjajo vsako od teh datotek med zagonom in dostopa do njih, dokler pregled ni zaključen, ne dovolijo. Če so se težave začele po namestitvi, posodobitvi ali spreminjanju nastavitev protivirusne programske opreme, se za pomoč obrnite na njenega ponudnika.

Težave z razširitvami ali temami

Ob zagonu Firefox naloži razširitve; marsikatera med njimi doda opravila med zagonom. Glejte Kako rešite probleme z razširitvami, temami in strojnim pospeševanjem za navodila, kako ugotoviti, ali ena od razširitev povzroča težave.

Optimirajte Windows

Pospešite Windows, da bo računalnik delal bolje.

Druge rešitve

Če prejšnji predlogi niso bistveno zmanjšali zagonskega časa za Firefox, si oglejte Osnovni prijemi pri težavah za druge korake, ki bi vam lahko pomagali rešiti težavo.

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
‎31-01-2017 04:04 PM
Updated by:
Senior User
 
Contributors