cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Firefox je počasen

Kaj pomaga super hitra povezava s spletom, če vam brskalnik dela, kot da je priključen na modem? Ta članek vas bo usmeril v pravo smer, da boste lahko izsledili vzrok za počasnost in ga odpravili. Če potrebujete dodatno pomoč, se seveda lahko vedno obrnete za pomoč na našo skupnost prostovoljcev.

Opomba: Osvežitev Firefoxa lahko reši marsikateri problem, tako da povrne Firefox na privzeto stanje, ne da bi pri tem kakorkoli ogrozili svoje podatke. Preden se podate na dolgotrajno pot iskanja vzrokov za vaš problem, premislite, ali se ne bi splačalo najprej poskusiti z osvežitvijo.

Posodobite Firefox

Firefox nenehno izboljšujemo. Najnovejša različica je hitrejša kot kdajkoli prej in vsebuje popravke veliko težav, ki bi lahko upočasnile Firefox. Kako posodobiti, zveste v članku Posodobite Firefox na najnovejšo različico.

Firefox porablja veliko sredstev

Če orodje za opazovanje pokaže visoko porabo sredstev, poskusite s predlogi v člankih Firefox rabi preveč pomnilnika RAM ter Firefox in pretirana uporaba CPE.

Firefox se obesi ali pa se ne odziva več

Če Firefox zmrzne in kaže peščeno urokaže vrteč krog ter postane belkaže vrtečo žogoposivi, si poglejte članek Kaj storiti, če se Firefox obeša ali če se ne odziva.

Dobivam Opozorilo: Neodzivni skript

"Opozorilo: Neodzivni skript"? Kaj pa je spet to? Verjeli ali ne, tudi za to imamo pri roki članek Opozorilo Neodziven skript - Kaj to pomeni in kako se ga znebiti, ki vam bo pojasnil par stvari.

Da se Firefox zažene, traja dolgo časa

Preizkusite predloge v članku Firefox rabi veliko časa, da se zažene.

Preverite, ali imate na računalniku zlonamerne programe

Da rešite težave s počasnostjo, ki v tem članku niso posebej omenjene, preglejte svoj računalnik za viruse, vohunske programe in ostalo zlonamerno programsko opremo ter preberite Kako v Firefoxu rešiti težave zaradi zlonamernih programov.

Optimirajte Windows

Pospešite Windows in izboljšajte delovanje svojega računalnika. Glejte Vzdrževalna opravila, ki izboljšajo učinkovitost delovanja na microsoft.com.Glejte Optimiziranje sistema Windows za boljšo učinkovitost delovanja na microsoft.com.Glejte Učinkovitost delovanja in vzdrževanje na microsoft.com.Glejte Optimize Performance of Windows 10 na tenforums.com.

Blokirajte nepotrebno vsebino

Za Firefox obstaja veliko dodatkov, ki lahko pospešijo brskanje po spletu, tako da zavrnejo nepotrebno vsebino, kot so oglasi ali sledilci.

  • Dodatek Disconnect zavrača nevidne dele strani, ki vam sledijo po spletu.
  • Dodatek Flashblock vam omogoča selektivno omogočati in onemogočati vsebine Flash na spletnih straneh.
  • Dodatek NoScript vam omogoča, da odločate, na katerih straneh skripti lahko tečejo, na katerih pa ne.

To mojega problema ni rešilo. Kaj pa zdaj?

Včasih je težko izslediti vzroke za tako vedenje brskalnika. Imamo skupnost prostovoljcev, pripravljenih, da vam pomagajo priti zadevi do dna.

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
‎31-01-2017 04:56 PM
Updated by:
Senior User
 
Contributors