cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

When I use my own Sync Server, the sync setup always say invalid URL

Highlighted
New User

When I use my own Sync Server, the sync setup always say invalid URL

I follow the instructions on

https://docs.services.mozilla.com/howtos/run-sync.html

and have running my own sync server.

After that I wanted to setup my FF 17.0.1 on gentoo to sync to MY Server but I always get 'Invalid URL'.

I started the tcpdump on the listening port and haven't seen any request on the server.

I have used the following user tester@tester.com and the sync setup-tool told me that this user-id is already used, due to this fact I assume that ff-sync does not ask MY Server.

Please can you help me to solve this issue. Thanks

Tags (2)
8 REPLIES
Regular User

Re: When I use my own Sync Server, the sync setup always say invalid URL

Make sure you have http(s):// at the start of the URL.

Site Moderator

Re: When I use my own Sync Server, the sync setup always say invalid URL

Did you try to enable sync logging and check that log (about:sync-log) for errors?

New User

Re: When I use my own Sync Server, the sync setup always say invalid URL

I have tried:

http://domain.name:port/ http://ip.address:port/ https://domain.name:port/ https://ip.address:port/

none of them works

New User

Re: When I use my own Sync Server, the sync setup always say invalid URL

There is no sync-log due to the fact that ff does not connect to the server.

I have make a tcpdump on the server on the listening port of the sync server.

New User

Re: When I use my own Sync Server, the sync setup always say invalid URL

Is there realy no way to tell firefox 17 that I have a own sync server?

Site Moderator

Re: When I use my own Sync Server, the sync setup always say invalid URL

Maybe try to contact the devs via IRC.

Regular User

Re: When I use my own Sync Server, the sync setup always say invalid URL

Apparently Firefox's internal network layer doesn't like port 6000. Try another port, and I'll file a bug for that.

Site Moderator

Re: When I use my own Sync Server, the sync setup always say invalid URL

(Bug 826086 - Handle errors in asyncOpen)

(please do not comment in bug reports: https://bugzilla.mozilla.org/page.cgi?id=etiquette.html)