Visa artiklar i läsvyn på Firefox för Android

Läsvyn i Firefox för Android tar bort bilder, annonser, videor och menyer från en webbsida så att du kan fokusera på läsning. Du kan också ändra webbplatsens teckensnitt, öka eller minska teckenstorleken och ändra bakgrundsfärgen. Läsvyn är endast tillgänglig för artiklar, blogginlägg och andra webbsidor som kan förenklas.

Så här visar du en artikel i läsvyn:

1. Öppna webbplatsen.
  2. Tryck på menyknappen. Settings icon in address bar in android

3. Tryck på Läsvy. (Det här alternativet visas bara för vissa typer av webbplatser som artiklar och blogginlägg)
    Sidan laddas i läsvyläget.
  4. Välj Aa Utseende och sedan kan du ändra något av följande:
    • För att ändra teckensnittet till Sans serif, tryck på Sans serif.
    • För att ändra teckensnittet till Serif, tryck på Serif.
    • För att minska teckenstorleken, tryck på ikonen .
    • För att öka teckensnittets storlek, tryck på ikonen +.
    • För att ändra webbplatsens bakgrundsfärg, tryck på ett av följande alternativ:
      • Mörk: Ändrar bakgrundsfärgen till svart.
      • Sepia: Ändrar bakgrundsfärgen till rödbrun.
      • Ljus: Ändrar bakgrundsfärgen till vit.