Vad hände med spårningsskydd?

Sekretessfördelarna med spårningsskydd är nu en del av innehållsblockering. När du ser skölden i adressfältet, är innehållsblockering på. För närvarande skyddar innehållsblockering mot vissa typer av trackers. Firefox lägger till fler sekretessfunktioner för att blockera innehållet i framtida versioner.

Spårning hänvisar i allmänhet till innehåll, kakor eller skript som kan samla dina surfdata på flera webbplatser. Firefox ger användarna verktyg för att blockera dessa online-trackers. Den här funktionen heter spårningsskydd tidigare. Från och med Firefox version 63, ingår funktionaliteten för spårningsskydd i en ny uppsättning funktioner som heter innehållsblockering. Nu kan du få samma spårningsskydd genom att välja inställningen för att blockera alla upptäckta trackers.

Uppdatera Firefox till den senaste versionen för att använda innehållsblockering och för de senaste säkerhets- och stabilitetsuppdateringarna.