Vad betyder felmeddelanden om SSLv3 på Firefox?

Firefox version 33 och tidigare: Denna artikel gäller nyare versioner av Firefox. Om du ej kan använda en nyare version, installera detta officiella tillägg från Mozilla för att omedelbart inaktivera SSLv3.

Från och med Firefox 34 så kommer protokollet Secure Sockets Layer version 3.0 (SSLv3) att blockeras för att skydda dig och din information från skadliga attacker. SSLv3 är en teknik som vissa webbplatser använder för att ansluta till en server. Denna teknik är inte längre säker, vilket gör det enkelt för hackare att ta reda på din personliga information när du ansluter till denna typ av webbplats. För mer information, se detta blogginlägg.

Vad händer när du ansluter till sårbara webbplats?

När du ansluter till en webbplats som endast stöder SSLv3, så kommer Firefox att blockera den och visa meddelandet: "Kan inte ansluta säkert". Om du ser detta meddelande, vänligen kontakta webbplatsens ägare och påtala problemet.

Ytterligare försiktighetsåtgärder

För att ytterligare skydda dig från attacker, håll Firefox uppdaterad. Det enklaste sättet att göra detta är att konfigurera automatiska uppdateringar:

1. Klicka på menyknappen Bilden "new fx menu" finns inte., sedan InställningarInställningar.
  2. Klicka på panelen Avancerat, sedan på fliken Uppdateringar och se till att kryssrutan Installera uppdateringar automatiskt är markerad.

Om du använder den Firefox som följde med din Linux-distribution så finns det ingen uppdateringsflik i panelen. Uppdateringar för Firefox hanteras istället av Update Manager för din distribution och uppdateringar ska installeras automatiskt.