Uppdatera Firefox | How to

Uppdatera Firefox

Du kan ställa in Firefox att automatiskt söka efter uppdateringar till programmet, sökmotorerna och installerade tillägg. Den här artikeln visar hur du gör det, samt hur du vid behov själv kan söka efter uppdateringar.

Automatiska uppdateringar

Firefox är normalt inställd att automatiskt söka efter uppdateringar. Om du vill kontrollera ifall Firefox är korrekt inställt, välj Inställningar i menyn. Välj sedan Avancerat och därefter fliken Uppdateringar. Här kan du välja inställningarna för uppdateringar i Firefox:

Automatiska uppdateringar i Firefox

1. När en uppdateringen finns tillgänglig visas fönstret Programuppdateringar. Det innehåller en lista på uppdateringar av Firefoxkomponenter som finns installerad på din dator. Klicka på OK för att starta uppdateringen av programvaran. De uppdateringar som du valt kommer att hämtas och installeras.
  2. När installationsprocessen är slutförd måste du starta om Firefox. Klicka på Starta om Firefox för att göra det.
  3. När Firefox har startats om är alla uppdaterade Firefoxkomponenter tillgängliga.
  1. När en uppdateringen finns tillgänglig visas fönstret Programuppdateringar. Det innehåller en lista på uppdateringar av Firefoxkomponenter som finns installerad på din dator. Klicka på OK för att starta uppdateringen av programvaran. De uppdateringar som du valt kommer att hämtas och installeras.
  2. När installationsprocessen är slutförd måste du starta om Firefox. Klicka på Starta om Firefox nu för att göra det.
  3. När Firefox har startats om är alla uppdaterade Firefoxkomponenter tillgängliga.

Sök själv efter uppdateringar

Du kan när som helst söka efter uppdateringar.

1. För att söka efter en uppdatering, klicka på Hjälp i menyn och välj sedan Om Firefox. Om Firefox är uppdaterad till senaste versionen kan du stänga dialog-rutan.

Sök efter uppdateringar i Firefox

1. Om det finns uppdateringar, klicka på Installera uppdateringar » för att starta uppdateringsprocessen.
  2. När installationsprocessen är slutförd måste du starta om Firefox. Klicka på Starta om Firefox nu för att göra det.

3. När Firefox har startats om är alla uppdaterade Firefoxkomponenter tillgängliga.
  4. Har du tillägg installerade som inte är kompatibla med den nya versionen kommer de att listas. Du kan välja att söka efter uppdateringar till dessa tillägg direkt eller gå vidare och göra det senare.

Har du problem?

Baserad på information från Software Update (mozillaZine KB)