Inställningarfönstret - Program

Denna artikel underhålls inte längre, så dess innehåll kanske är inaktuellt.

Det här dokumentet förklarar alla inställningar som finns i panelen Program i Inställningarfönstret i Mozilla Firefox.

I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

för att öppna inställningarfönstret. För de övriga panelerna, se Firefox inställningar.

Panelen Program låter dig välja hur Firefox ska hantera olika typer av filer såsom PDF-dokument eller MP3-filer). För varje innehållstyp som Firefox känner igen kan du välja en åtgärd: öppna filen med en insticksmodul i ett Firefoxfönster, öppna filen med ett program på datorn, eller spara filen till din mapp för hämtade filer. Till vissa filtyper som flöden för aktiva bokmärken kan du också välja en webbapplikation.

För att välja hur Firefox hanterar en filtyp i listan, klicka på namnet för att markera den. En rullgardinsmeny visas där du kan välja en åtgärd för filtypen:

• Välj program: För att välja ett lokalt eller webbaserat program för att hantera en filtyp, välj ett program från rullgardinsmenyn. Om du vill använda ett lokalt program som inte finns i rullgardinsmenyn, klicka på Välj program… och ange för Firefox vilket program du vill använda.
  • Välj en funktion eller insticksmodul: Om du vill använda en inbyggd funktion i Firefox eller en insticksmodul för att hantera typen, och en sådan är tillgänglig, välj en från rullgardinsmenyn.
  • Spara på datorn: Vissa filtyper kan sparas ned på datorn. Välj Spara fil från rullgardinsmenyn för en sådan filtyp för att låta Firefox spara filerna till platsen du valt i panelen Allmänt i Inställningarfönstret.
Observera: När en insticksmodul finns för en filtyp, och du väljer en annan hanterare för filtypen, kommer Firefox endast att använda din valda hanterare vid direkt åtkomst av filtypen. Om filtypen är inbäddad i en webbsida kommer Firefox att fortsätta använda insticksmodulen för att hantera innehållet.

Lägga till en hämtningsåtgärd

Se #Adding download actions.

[[Inställningarfönstret Tillbaka till artikeln Inställningarfönstret]::