Kom igång med Firefox - En översikt av de viktigaste funktionerna

(Omdirigerad från Använda Firefox)

Helt ny på Firefox? Då har du kommit till rätt ställe. Denna artikel täcker de grundläggande funktionerna och du kommer att komma igång på bara några minuter. Den har också massor av länkar till andra bra artiklar som du kanske vill utforska senare.

Ställa in eller ändra din startsida

Välj sidan som öppnas när du startar Firefox eller klicka på hemknappen.

1. Öppna en flik med den webbsida som du vill använda som startsida.
  2. Dra och släpp den fliken på hemknappen Home Button .
    Home Page 29 - Win8 Home Page 29 - Mac Home Page 29 - Linux
  3. Klicka på Ja för att ställa in denna som startsida.

Fler alternativ kan hittas i Hur du väljer startsida.

Söka på webben

Välj din favorit-sökmotor med Firefoxs inbyggda sökfältet.

• Klicka på sökikonen, på vänster sida om sökfältet, för att välja den du vill ha.
    Search2 29 - Win Search2 29 - Mac Search2 29 - Lin
  • Börja skriva i sökfältet och välj den sökmotor du vill ha.
    quick search fx34

Lär dig fler söktricks i Artikeln om sökfält.

Bokmärk en webbplats

Spara dina favoritplatser.

• För att skapa ett bokmärke, klicka på stjärnan i verktygsfältet. Stjärnan blir blå och ett bokmärke för sidan du är på kommer att skapas i mappen Osorterade bokmärkenAndra bokmärken. Det är allt!
    Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Tips: Dra en flik direkt till ditt Bokmärkesfält för att spara den där.

För mer information, se Artikeln om bokmärken.

Hitta allt med adressfältet

Vi vill kalla Firefoxs adressfält för "Awesome-fältet", eftersom det snabbt hittar platser du har besökt tidigare.

• Börja skriva i adressfältet och du ser en lista med sidor från din webbhistorik och bokmärken. När du ser den sida du önskar, klicka bara på den.
    Bookmark3 29 Win Bookmark3 29 Mac Bookmark3 29 Lin
Tips: Du kan också göra en webbsökning härifrån. Ge det ett försök.

För att lära dig fler trick, se Artikeln om Awesome-fältet.

Privat surfning

Med Firefoxs funktion privat surfning kan du surfa på internet utan att spara information på din dator om vilka webbplatser och sidor som du har besökt.

• Klicka på menyknappen New Fx Menu och klicka sedan på Nytt privat fönster.
    private browsing - fx29 - winxp private browsing - fx29 - win8 private browsing - fx29 - mac private browsing - fx29 - linux

Läs mer om hur Privat surfning fungerar.

Anpassa menyn eller verktygsfältet

Du kan ändra objekten som visas i menyn eller verktygsfältet.

1. Klicka på menyknappen new fx menu och välj Anpassa.
    • En särskild flik öppnas som låter dig dra och släppa objekt i eller ut ur menyn och verktygsfältet.
    Customize Fx 29 Win8
  2. När du är klar, klicka på den gröna knappen Avsluta anpassning.

Läs mer om hur du anpassar Firefox.

Lägg till funktioner till Firefox med tillägg

Tillägg är som appar som du kan installera för att göra så att Firefox fungerar som du vill.

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox På menyraden, klicka på menyn Verktyg Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och klicka sedan på Tillägg. Fliken för att hantera tillägg öppnas. Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj Tillägg. Fliken för att hantera tillägg öppnas.

2. I fliken för att hantera tillägg, välj panelen Get Add-ons.
  3. För att se mer information om utvalda tillägg eller teman, klicka på den. Du kan sedan klicka på den gröna knappen Lägg till i Firefox för att installera den.
    • Du kan även söka efter specifika tillägg genom att använda sökrutan högst upp. Du kan sedan installera tillägg som du hittar med knappen Installera.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox kommer hämta det önskade tillägget och kan be dig att bekräfta att du vill installera det.
  5. Klicka på Starta om nu om den dyket upp. Dina flikar sparas och återställs efter omstarten.

Om du vill veta mer om tillägg, se Find and install add-ons to add features to Firefox.

Tips: Vissa tillägg placerar en knapp i verktygsfältet efter installationen. Du kan ta bort den eller flytta den till menyn om du vill - se Customize Firefox controls, buttons and toolbars.

Håll din Firefox synkroniserad

Kom åt dina bokmärken, historik, lösenord och mer från vilken enhet som helst.

1. Skapa först en Firefox-konto:
    • Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj knappen Logga in till Sync och följ instruktionerna för att skapa ditt konto.
    Sync 29
  2. Då kan du logga in för att ansluta en annan enhet.

För detaljerade instruktioner, se How do I set up Sync on my computer?

Få hjälp

Om du har fler frågor eller behöver hjälp med Firefox, då är du på rätt webbplats.

• Denna sida har hundratals artiklar som täcker nästan varje fråga om Firefox du kan ha.
Få hjälp