Installera insticksmodulen Flash för att se videor, animationer och spel | Hur man

Installera insticksmodulen Flash för att se videor, animationer och spel

Adobe Flash Player är en insticksmodul som gör att webbläsare som Firefox kan visa Flash-media på webbsidor. Flash används ofta för animationer, videor och spel. I den här artikeln beskrivs hur du installerar Flash.

När du besöker en webbsida som använder Flash och insticksmodulen saknas, visas meddelandet "En insticksmodul krävs för att visa innehållet" för delar av sidan som kräver Flash:

Flash insticksmodul

Följ stegen nedan för att installera den senaste Flash Player.

Installera insticksmodulen Flash manuellt

1. Gå till Adobes nedladdningssida för Flash Player och hämta installationsprogrammet för Flash.
    Varning: Adobes nedladdningssida kan inkludera en kryssruta för extra programvara (t.ex. Google Chrome eller McAfee Security Scan) som är valt som standard. Om du inte avmarkerar kryssrutan innan du laddar ner Flash, kommer programmet installeras på datorn när du öppnar installationsprogrammet.
  2. När hämtningen är klar, stäng Firefox.

Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj AvslutaHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Arkiv och välj AvslutaPå menyraden klickar du på menyn Firefox och välj Avsluta FirefoxHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Arkiv och välj Avsluta

Klicka på menyknappen New Fx Menu och klicka sedan på AvslutaAvsluta Close 29

3. Öppna installationsfilen du laddat ner och följ instruktionerna.
Obs: Om du har problem med installationsprogrammet Flash från Adobes nedladdningssida, kan du använda denna länk för Flash Player för att hämta hela installationsprogrammet.
  1. Gå till Adobes nedladdningssida för Flash Player och hämta installationsprogrammet för Flash.
  2. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj AvslutaHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Arkiv och välj AvslutaPå menyraden klickar du på menyn Firefox och välj Avsluta FirefoxHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Arkiv och välj Avsluta

Klicka på menyknappen New Fx Menu och klicka sedan på AvslutaAvsluta Close 29

3. Öppna filen du hämtade (dvs install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. I Finder, öppna Install Adobe Flash Player.app för att köra installationsprogrammet, följ sedan installationsinstruktionerna.
  1. Gå till Adobes nedladdningssida för Flash Player.
  2. När du blir tillfrågad, spara filen (dvs install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj AvslutaHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Arkiv och välj AvslutaPå menyraden klickar du på menyn Firefox och välj Avsluta FirefoxHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Arkiv och välj Avsluta

Klicka på menyknappen New Fx Menu och klicka sedan på AvslutaAvsluta Close 29

4. Öppna ett terminalfönster (i Gnome, klicka på menyn Program, välj Tillbehör och välj sedan Terminal.)
  5. I terminalfönstret, byt till katalogen där du sparade filen du hämtade (t.ex. cd /home/user/Downloads).
  6. Packa upp libflashplayer.so från filen du hämtade med kommandot tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Som super user, kopiera den uppackade filen, libflashplayer.so, till underkatalogen plugins i Firefox installationskatalog. Till exempel, om Firefox är installerad i /usr/lib/mozilla, använd kommandot sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins och ange ditt lösenord för att bli super user.

Håll Flash uppdaterad

Den senaste versionen av insticksmodulen Flash ska prestera bättre och krascha mindre ofta. För att kontrollera om Flash är uppdaterad, besök Mozillas sida för att kontroller insticksmoduler. Om det står att Flash behöver uppdateras, installera den senaste versionen manuellt med hjälp av stegen i avsnittet ovan

Felsökning av insticksmodulen Flash

Se Flash Plugin - Keep it up to date and troubleshoot problems för hjälp med att felsöka insticksmodulen Flash.