Installera Firefox på din mobil eller surfplatta

Firefox ger dig dina favoritfunktioner och säkerhet till Android- och iOS-enheter. Lär dig hur du installerar mobilappen på din telefon eller surfplatta så att du kan surfa på nätet snabbt och privat.

Installera via enhetens marknadsplats

Installera Firefox via enhetens officiella marknadsplats för att säkerställa att du får den bästa versionen av Firefox för din enhet. De flesta marknadsplatser kommer också automatiskt att hålla Firefox uppdaterad.

Tips: Använd synkronisering för att dela dina bokmärken, lösenord och webbplatsinställningar på alla dina enheter.

Installera från Mozillas nedladdningsserver

Installation av den senaste Firefox för Android-versionen från Mozillas nedladdningsserver är inte tillgänglig för närvarande men kan erbjudas i framtiden (bug 1663735).

Avancerade användare: Tillgängliga APK-nedladdningar till Firefox för Android finns på fenix-projektets utgivningssida på https://github.com/mozilla-mobile/fenix/releases och kommer att länkas från rullningslistan "Tillgångar". Från och med fenix version 82 laddas APK-versioner automatiskt upp till Github.

Firefox måste uppdateras manuellt om du installerar det med den här metoden. Se Uppdatera till den senaste versionen av Firefox för Android.