Hur man uppdaterar till nya Firefox Sync

Den senaste Firefox innehåller en ny version av Sync. Denna artikeln visar hur du uppdaterar. Vill du inte uppdatera just nu? Inga problem. Sync kommer att fortsätta fungera som innan med ett undantag som vi kommer att förklara.

Obs: Denna artikel gäller inte för din version av Firefox. Den kräver den senaste versionen av Firefox som kan laddas ner från mozilla.org/firefox.

Vad är annorlunda med den nya Sync?

Att logga in till den nya Sync är enkelt med ditt Firefox-konto. Inga fler ihopparningskoder eller återställningsnycklar. Bara logga in med din e-postadress och lösenord och du är redo.

Hur man uppdaterar till den nya Sync

Den nya versionen av Sync fungerar endast med den senaste Firefox och du kan inte använda både den gamla och nya Sync samtidigt. För att skapa ett Firefox-konto och logga in på den nya Sync måste du ta bort länken mellan alla dina nuvarande enheter från den gamla versionen av Sync.

Steg 1: Ta bort länken mellan alla dina enheter från gamla Sync

På en dator:

1. REDIRECT [[Mall:alternativ inställningar]]
  2. Välj panelen Sync.
  3. I Syncpanelen klicka på Avregistrera enheten.
  4. REDIRECT [[Mall:stäng alternativ inställningar]]
  5. Starta om Firefox.

På en Android-enhet:

1. Öppna enhetens inställningsapp (inte Firefox inställningsmeny).
  2. Under Konton eller Konton och synkronisering trycker du på Firefox.
  3. Tryck på ditt kontonamn (vanligtvis din e-postadress) för att visa kontoinställningarna.
  4. Tryck på menyn längst upp till höger på enheten och välj Ta bort konto.

Steg 2: Uppdatera alla dina andra enheter till den senaste Firefox

Steg 3: Skapa ett Firefox-konto

På en dator:

• Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj Logga in till Sync och följ instruktionerna för att skapa ditt konto.

På en Android-enhet:

• Klicka på knappen Meny (antingen under skärmen på vissa enheter eller i det övre högra hörnet i webbläsaren) , välj Inställningar (du kan behöva trycka på Mer först) och sedan Sync. Följ instruktionerna för att skapa ditt konto.
Obs: Du kan använda samma e-postadress som du använde för att konfigurera den gamla Sync.

Steg 4: Logga in till Sync på dina andra enheter

På en dator:

1. Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj Logga in till Sync.
  2. Klicka på Komma igång och välj sedanHar du redan ett konto? Logga in. länken längst ned.

På en Android-enhet:

1. Klicka på knappen Meny (antingen under skärmen på vissa enheter eller i det övre högra hörnet i webbläsaren) , välj Inställningar (du kan behöva trycka på Mer först) och sedan Sync.
  2. Klicka på Kom igång och välj sedan Har du redan ett konto? Logga in. länken längst ned.

Vad gör jag om jag inte vill uppdatera till den nya Sync?

• Medan den gamla versionen av Sync kommer att fortsätta att fungera, den senaste versionen av Firefox stöder inte att lägga till nya enheter till den gamla versionen av Sync. Detta innebär att du inte kommer att kunna synkronisera med en ny enhet.
  • Mozilla kommer att fortsätta att hysa den gamla versionen av Sync för en begränsad tid för att möjliggöra övergången till Firefox-konton. Användare som hyser själv kommer snart att kunna driva sin egen instans.
  • Läs mer om Firefox-konton

Se även

Har du fortfarande frågor?

Se Firefox Sync troubleshooting and tips

Dela artikeln: http://mzl.la/1PWkVMZ