Hitta och installera tillägg för att lägga till funktioner till Firefox | Hur man

Hitta och installera tillägg för att lägga till funktioner till Firefox

Tillägg är som appar som du installerar för att lägga till extra funktioner till Firefox. Du kan få tillägg som jämför priser, kollar vädret, ändrar utseendet på Firefox eller uppdaterar din Facebook-profil. Denna artikel går igenom de olika typer av tillägg som finns tillgängliga och hur man hittar och installerar dem.

Vilka typer av tillägg kan jag installera?

Det finns tre typer av tillägg:

• Tillägg
    Tillägg lägger till nya funktioner till Firefox eller ändrar befintliga. Det finns tillägg som gör att du kan blockera annonser, ladda ner filmer från webbplatser, integrera Firefox med webbplatser som Facebook eller Twitter och även lägga till funktioner från andra webbläsare.
  • Utseende
    Det finns två typer av utseendetillägg: kompletta teman, som ändrar utseendet på knappar och menyer och bakgrundsteman, som pryder menyraden och flikhuvudet med en bakgrundsbild.
  • Insticksmoduler
    Insticksmoduler lägger till stöd för alla typer av internetinnehåll. Dessa inkluderar vanligtvis patenterade format som Flash och Silverlight som används för video, ljud, online-spel, presentationer och mycket mer. Instickmoduler skapas och distribueras av andra företag.
    Mozilla planerar att sluta stöda alla NPAPI-insticksmoduler förutom Flash i mars 2017, detta när Firefox version 52 släpps. Läs denna artikel och det här blogginlägget för detaljer.

För att se vilka tillägg du har installerat:

1. Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj Tillägg. Fliken Hantera tillägg öppnas.
  2. Välj panelen Tillägg, Utseende eller Insticksmoduler för att visa dina tillägg.

Hur hittar jag och installerar tillägg?

Här är en översikt för hur du kommer igång:

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox På menyraden, klicka på menyn Verktyg Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och klicka sedan på Tillägg. Fliken för att hantera tillägg öppnas. Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj Tillägg. Fliken för att hantera tillägg öppnas.

2. I fliken för att hantera tillägg, välj panelen Get Add-ons.
  3. För att se mer information om ett utvalt tillägg eller tema, klicka på det. Du kan klicka på den gröna knappen Lägg till i Firefox för att installera det.
    • Du kan också söka efter specifika tillägg genom att använda sökrutan högst upp. Du kan sedan installera tillägget du hittar med knappen Installera.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox kommer att hämta det önskade tillägget och kan be dig att bekräfta att du vill installera det.
  5. Klicka på Starta om nu om det dyker upp. Flikarna sparas och återställs efter omstart.

Vissa tillägg placerar en knapp i verktygsfältet efter installationen. Du kan ta bort det eller flytta det till menyn om du vill - se Customize Firefox controls, buttons and toolbars.

Om du vill avinstallera ett tillägg, se Disable or remove Add-ons.

Här är en översikt för hur du kommer igång:

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox På menyraden, klicka på menyn Verktyg Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och klicka sedan på Tillägg. Fliken för att hantera tillägg öppnas. Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj Tillägg. Fliken för att hantera tillägg öppnas.

2. I fliken för att hantera tillägg, välj panelen Get Add-ons.
  3. För att installera ett utvalt tillägg, klicka på den grå växlingsknappen, som blir grön. För att avinstallera ett tillägg du just installerat, klicka på växlingsknappen igen.
    Tillägg

Längst ner i listan över presenterade tillägg, finns det en knapp Visa flera tillägg!. Det kommer att ta dig till addons.mozilla.org där du kan söka efter specifika tillägg.

Vissa tillägg placerar en knapp i verktygsfältet efter installationen. Du kan ta bort det eller flytta det till menyn om du vill - se Customize Firefox controls, buttons and toolbars.

Om du senare vill avinstallera ett tillägg, se Disable or remove Add-ons.

Felsökning av tillägg

För information om felsökning av problem med tillägg, insticksmoduler eller teman, se artiklar nedan.

Problem med att installera eller avinstallera tillägg

Problem som orsakas av tillägg