Fönstret sidinfo - Se tekniska detaljer om sidan du besöker

Fönstret Sidinfo ger dig teknisk information om sidan du besöker. För att öppna den:

• Klicka på ikonen för webbplatsidentitet (en jordglob, triangel eller hänglås till vänster webbsidans adress) och klicka på knappen Mer information… i prompten.

grey globe fx29

1. Klicka på ikonen för webbplatsidentitet (en jordglob eller hänglås till vänster webbsidans adress).
    Fx42 ControlCenter
  2. Klicka på pilen höger om Kontrollcentret och klicka sedan på knappen Mer information i nästa prompt.
    Fx42 ControlCenter-MoreInfo
  1. Klicka på knappen Site Info button till vänster om en webbsidas adress för att öppna Kontrollcentret.
  2. Klicka på pilen till höger om panelen.
    Kontrollcentret
  3. Klicka på knappen Mer information i nästa prompt.
    Kontrollcentret mer info

Fönstret Sidinfo är indelat i olika paneler. Varje panel beskrivs nedan.

Allmänt

Fx38PageInfo-General Sidinfo allmant Panelen Allmänt innehåller grundläggande information om sidan, såsom dess titel, typ av innehåll och storlek, samt mer tekniska data från sidan källa.

Sidtitel

• Adress: Visar URL (Uniform Resource Locator) på sidan du besöker.
  • Typ: Visar innehållstypen (MIME-typ) på sidan du besöker. Denna typ bestäms av webbservern.
  • Renderingsläge: Visar om sidan överensstämmer med webbkodningsstandarder eller om Firefox måste visa sidan på ett sätt som är förenligt med icke-standard kod.
  • Kodning:Teckenkodning: Visar vilken teckenkodning sidan använder. Detta kan ändras från menyn Visa.
  • Storlek: Visar storleken på sidan i kilobyte (och bytes).
  • Ändrad: Visar datum och tid då sidan senast ändrades.

Meta

Fältet Meta visar alla metataggar som finns i sidans källkod. Dessa kan omfatta specifikationer på filtyp, teckenkodning , författare, sökord och mer.

Media

Sidinfo media
Panelen Media visar webbadressen och typ för alla bakgrunder, bilder och inbäddat innehåll (inklusive ljud och video) som laddas med sidan. Du kan klicka på ett objekt för att ta reda på mer om det, inklusive:

• Adress: URL för det angivna objektet.
  • Typ: Filtypen för det angivna objektet.
  • Storlek: Storleken i kilobyte (och bytes) för det angivna objektet.
  • Dimension: Storleken på objekt på skärmen i pixlar.
  • Tillhörande text: För bilder, den "alternativa" text som visas om bilden inte är laddad.

För varje objekt kan du välja att spara den på hårddisken genom att klicka på knappen Spara som….

Blockera bilder från domän

Markera alternativet förhindrar sidor under den angivna domänen från att ladda bilder automatiskt.

RSS

Sidinfo rss

Listar webbadressen och typ av eventuella webbflöden associerade med sidan. För att prenumerera på ett flöde, klicka på länken i listan.
Obs: Om sidan inte har några webbflöden, kommer fönstret sidinfo inte inkludera panelen RSS.

Rättigheter

Fx38PageInfo-Permissions Fx41PageInfo-Permissions1 Fx42PageInfo-Permissions Fx44PageInfo-Permissions Sidinfo rattigheter Fx50PageInfo-Permissions

I panelen Rättigheter kan du åsidosätta alternativ för domänen som listas efter Rättigheter för. Avmarkera rutan Använd standard för att ange om sidan ska tillåtas eller blockeras från att göra en viss åtgärd.

Aktivera insticksmoduler

Listar installerade insticksmoduler och anger om domänen ska Fråga alltid, Tillåt, eller Blockera varje insticksmodul från att laddas. Artikeln Varför behöver jag klicka för att aktivera plugins? beskriver hur dessa rättigheter är inställda för specifika webbplatser.

Veta din position

Anger om Firefox får berätta för den listade domänen vart du befinner dig, med hjälp av positionsbestämd surfning.

Använda helskärm

Anger om den angivna domänen tillåts använda helskärm.

Dölja muspekaren

Anger om den angivna domänen tillåts dölja muspekaren.

Installera tillägg

Anger om den angivna domänen tillåts starta dialogrutan för installation av utökningar eller teman. Se artikeln Inställningar för säkerhet och lösenord för instruktioner om hur du lägger till eller tar bort installationsrättigheter för webbplatser.

Hämta bilder

Anger om den angivna domänen kan ladda bilder automatiskt.

Lagra för nedkopplat läge

Anger om den angivna domänen tillåts lagra offlineinnehåll.

Öppna popup-fönster

Anger om den angivna domänen kan starta popup-fönster. Se Inställningarfönstret - Innehåll för instruktioner om hur du lägger till eller tar bort popup-rättigheter för webbplatser.

Ta emot Push-aviseringar

Anger om den angivna domänen får skicka Push-aviseringar.

Ta emot notifieringar

Anger om den angivna domänen får skicka Push-notifieringar.

Sätta kakor

Anger om den angivna domänen får sätta kakor. Se Inställningar för integritet, webbhistorik och spåra mig inte för instruktioner om hur du lägger till eller tar bort kakors rättigheter för webbplatser.

Visa notifieringar

Anger om den angivna domänen får visa notifieringar.

Anger om den angivna domänen får skicka Push-notifieringar och visa notifieringar.

Använda kameran

Anger om den angivna domänen är tillåten att använda kameran. Detta gäller webbplatser som har video- eller bildtagningsfunktioner, såsom videochattsidor. Du kan ställa in detta till Fråga alltid, Tillåt eller Blockera.

Använda mikrofonen

Anger om den angivna domänen är tillåten att använda mikrofonen. Detta gäller webbplatser som har ljudinspelningsfunktioner, såsom röstkonferensplatser. Du kan ställa in detta till Fråga alltid, Tillåt eller Blockera.

Säkerhet

Sidinfo sakerhet

Webbplatsens identitet

• Webbplats: Listar domänen för sidan.
  • Ägare: Visar webbplatsens ägare, om sidans identitet kan verifieras
  • Verifierad av: Visar den myndighet som utfärdade säkerhetscertifikat som webbplatsen använder om det finns ett. Klicka på knappen Visa certifikat för att visa certifikatet.

Sekretess och historik

• Har jag besökt den här webbplatsen tidigare dagar?: Visar om du har besökt webbplatsen tidigare, och i så fall hur många gånger.
  • Lagrar den här webbplatsen information (kakor) på min dator?: Visar om webbplatsen lagrar kakor. Klicka på knappen Visa kakor för att visa kakorna om den gör det.
  • Har jag sparat några lösenord för den här webbplatsen?: Visar om du har sparat inloggningsuppgifter för den här webbplatsen. Klicka på knappen Visa sparade lösenord för att visa lösenord som du har sparat för webbplatsen.

Tekniska detaljer

Avsnittet tekniska detaljer visar om anslutningen är krypterad för integritetsskäl, och i så fall vilken typ eller styrka krypteringen använder.