Firefox stöd har upphört för Mac OS X 10.6, 10.7 eller 10.8

Revideringsinformation
  • Reviderings-ID: 131323
  • Skapad:
  • Skapare: Andreas Pettersson
  • Kommentar: Översatt artikel
  • Granskad: Ja
  • Granskad:
  • Granskad av: Jotunheim
  • Är godkänd? Ja
  • Är nuvarande revidering? Nej
  • Redo för översättning: Nej
Revideringsinnehåll
Den här artikeln gäller endast Mac-användare.

Firefox version 48 släppt i augusti 2016 kommer att bli den sista Firefox-version för att få nya funktioner eller säkerhetsuppdateringar på OS X-system som inte längre stöds av Apple: OS X 10.6, 10.7 och 10.8. Från och med Firefox version 49 släppt i september 2016 stöder inte Firefox OS X-system lägre än 10.9.

Besök Apples supportsida för att hitta vilken version du använder av OS X.

Alternativ 1: Uppgradera till en OS X-version som stöds av Apple

För att kunna fortsätta surfa säkert, rekommenderar vi att du uppgraderar till en OS X-version som Apple stöder. Besök Apples supportsida för att lära dig mer om uppgradering.

Firefox kommer att fortsätta att fungera på versioner som inte stöds, men för den bästa och säkraste användarupplevelsen rekommenderas att använda Firefox på versioner som stöds.

Alternativ 2: Ladda ner Firefox Extended Support Release (ESR) - tills januari 2017

Firefox Extended Support Release (ESR) version 45 kommer att fortsätta att få uppdateringar för OS X 10.6, 10.7 och 10.8 fram till 2017. Version 45 är den sista ESR-versionen för att få uppdateringar. Under 2017 kommer ESR 45 inte längre ha stöd.

Se sidan Firefox ESR för att ladda ner Firefox ESR.

OBS: Vissa funktioner i Firefox kanske inte är tillgängliga på ESR.