Blockera kakor

Kakor - Information som webbplatser lagrar på din dator lagras på datorn av webbsidor du besöker och innehåller information som​ inställningar eller inloggningsstatus. Den här artikeln beskriver hur du förhindrar att webbplatser lagrar kakor i Firefox.

Blockera kakor för en enskild webbplats

Så här gör du om du vill att Firefox ska blockera kakor från en viss webbplats:

1. Gå till webbplatsen du vill stoppa från att lagra kakor i Firefox.
  2. Klicka på Verktyg-menyn högst upp i Firefox-fönstreti menyfältet och välj Sidinfo.
  3. I fönstret Sidinfo, välj panelen Rättigheter.
  4. Under Sätta kakor, ta bort markeringen för Använd standard.
  5. Ändra inställningen till Blockera.

6. Stäng Sidinfo-fönstret.
  7. Ta bort alla kakor som webbplatsen redan har lagrat i Firefox. Se artikeln Rensa kakor och webbplatsdata i Firefox för anvisningar.

Visa en lista på blockerade webbplatser

För att se en lista på webbplatser som du har blockerat från att lagra kakor:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

Välj panelen Sekretess & säkerhet gå till avsnittet Historik.

• I rullgardinsmenyn bredvid Firefox kommer att, välj Använda anpassade inställningar för historik.
    Anpassa historik 60Anpassa historiken fx63
    1. Bredvid Tillåt att webbplatser lagrar kakor, klicka på Undantag….
    1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess.
    3. Bredvid Tillåt att webbplatser lagrar kakor, klicka på Undantag….

Blockera kakor från alla webbplatser

För att Firefox ska blockera kakor från alla webbplatser:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess.
    3. Välj Firefox kommer att: Använda anpassade inställningar för historiken.
    4. Ta bort markeringen för Tillåt att webbplatser lagrar kakor.
    5. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.
    1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess.
    3. Ta bort markeringen för Tillåt att webbplatser lagrar kakor.
    4. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

För att ta bort kakor som tidigare har lagrats, se artikeln Rensa kakor och webbplatsdata i Firefox.

Blockera tredjepartskakor

Om du vill att Firefox endast ska acceptera kakor från de webbplatser som du besöker, se artikeln Third-party cookies and Firefox tracking protection.