Återställ Firefox – åtgärdar de flesta problemen

Denna funktion är tillgänglig i Firefox för stationära eller bärbara datorer.

Den här funktionen har förbättrats i den senaste versionen av Firefox. Uppdatera Firefox till den senaste versionen för att använda den förbättrade versionen.

Om du har problem med Firefox kan en återställning hjälpa. Återställningsfunktionen åtgärdar ett flertal olika problem genom att återställa Firefox till fabriksinställningarna. Samtidigt sparas viktig information, som bokmärken, lösenord och öppna flikar.
Obs: Utökningar och dess data tas bort.

Återställ Firefox

1. Klicka på menyknappen New Fx Menu och sedan på hjälp Help-29 .
  2. Från menyn Hjälp välj Felsökningsinformation.
    Om du inte kan öppna menyn Hjälp, skriv about:support i adressfältet för att öppna sidan Felsökningsinformation.
  3. Klicka på knappen Återställ Firefox i det övre högra hörnet på sidan.
    Knappen Återställ Firefox Refresh 35 Mac Refresh 35 Lin
  4. För att fortsätta, klicka på Återställ Firefox i det bekräftelsefönster som öppnas.
  5. Firefox stängs för att uppdatera sig själv. När den är klar, kommer ett fönster lista dina importerade uppgifter. Klicka på Avsluta och Firefox öppnas.
OBS: Knappen Återställ Firefox finns också i fönstret Firefox felsäkert läge, om du inte kan starta Firefox normalt. Om du inte hittar knappen Återställ din version av Firefox, kan du också göra en manuell återställning genom att skapa en ny profil. Se dessa instruktioner om hur du skapar en ny profil.

Vad gör återställningsfunktionen?

Alla dina Firefox-inställningar och personlig information lagras i en profilmapp. Återställningsfunktionen skapar en ny profilmapp för dig och sparar samtidigt åt dig viktig data.

Tillägg som normalt lagras inne i Firefox:s profilmapp, till exempel utökningar och teman, kommer att tas bort. Tillägg lagrade på andra platser, exempelvis insticksmoduler, kommer inte att tas bort, men alla ändrade inställningar (t.ex. insticksmoduler du har inaktiverat) kommer att återställas.

Firefox kommer att spara dessa saker:

• Bokmärken
  • Surf- och nedladdningshistorik
  • Lösenord
  • Öppna fönster, flikgrupper och flikar
  • Kakor
  • Webbformulär automatiskt ifyllda uppgifter
  • Personlig ordlista

Dessa objekt och inställningar kommer att tas bort:

Obs: Din gamla Firefox-profil kommer att placeras på skrivbordet i en mapp som heter "Gammal Firefox-data". Om återställningen inte åtgärdade ditt problem kan du återställa en del av informationen som inte sparades genom att kopiera filer till den nya profilen som skapades. Om du inte behöver den här mappen längre, bör du ta bort den eftersom den innehåller känslig information.

Denna artikel, liksom all support från Firefox, kommer mestadels från frivilliga, som fortsätter hålla Mozilla stolt oberoende och med öppen källkod. Fortsätt surfa fritt