Återställ Firefox – åtgärdar de flesta problemen

Om du har problem med Firefox kan en återställning hjälpa. Återställningsfunktionen åtgärdar ett flertal olika problem genom att återställa Firefox till fabriksinställningarna. Samtidigt sparas viktig information, som bokmärken, lösenord och öppna flikar.

Om du har problem med Firefox kan en uppdatering hjälpa. Uppdateringsfunktionen åtgärdar ett flertal olika problem genom att återställa Firefox till fabriksinställningarna. Samtidigt sparas viktig information, som bokmärken, lösenord och öppna flikar.

Återställ Firefox till standardläget

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Hjälp och välj Felsökningsinformation.Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox, gå över till undermenyn Hjälp och välj Felsökningsinformation.På menyraden, klicka på menyn Hjälp och välj Felsökningsinformation.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win Troubleshooting info - mac Troubleshooting info - lin
    Om du inte kan komma åt menyn Hjälp, skriv about:support i adressfältet för att få upp sidan Felsökningsinformation.
  2. Klicka på knappen Återställ Firefox i det övre högra hörnet på sidan med felsökningsinformation.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. För att fortsätta, klicka på Återställ Firefox i det bekräftelsefönster som öppnas.För att fortsätta, klicka på Återställ Firefox i det bekräftelseblad som skjuts ner.
  4. Firefox stängs och återställs. När det är gjort, kommer ett fönster lista de uppgifter som importerades. Klicka på Slutför och Firefox kommer att öppnas.Firefox stängs och återställs. När det är gjort, kommer ett fönster lista de uppgifter som importerades. Klicka på Klar och Firefox kommer att öppnas.
  1. Klicka på menyknappen New Fx Menu och klicka sen på hjälp Help-29 .
  2. Från menyn Hjälp välj Felsökningsinformation.
    Om du inte kan komma åt menyn Hjälp, skriv about:support i adressfältet för att få upp sidan Felsökningsinformation.
  3. Klicks på knappen Återställ Firefox… i det övre högra hörnet på sidan med felsökningsinformation.
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. För att fortsätta, klicka på Återställ Firefox i det bekräftelsefönster som öppnas.
  5. Firefox stängs och återställs. När det är gjort, kommer ett fönster lista de uppgifter som importerades. Klicka på Slutför och Firefox kommer att öppnas.

Vad gör återställningsfunktionen?

Alla dina Firefox-inställningar och personlig information lagras i en profilmapp. Återställningsfunktionen skapar en ny profilmapp för dig och sparar samtidigt åt dig viktig data.

Tillägg lagras normalt inne i Firefox:s profilmapp, till exempel utökningar och teman, kommer att tas bort. Tillägg lagrade på andra platser, exempelvis insticksmoduler, kommer inte att tas bort, men alla ändrade inställningar (t.ex. insticksmoduler du har inaktiverat) kommer att återställas.

Uppdatera Firefox

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Hjälp och välj Felsökningsinformation.Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox, gå över till undermenyn Hjälp och välj Felsökningsinformation.På menyraden, klicka på menyn Hjälp och välj Felsökningsinformation.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win Troubleshooting info - mac Troubleshooting info - lin
    Om du inte kan komma åt menyn Hjälp, skriv about:support i adressfältet för att få upp sidan Felsökningsinformation.
  2. Klicka på knappen Återställ Firefox i det övre högra hörnet på sidan med felsökningsinformation.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. För att fortsätta, klicka på Återställ Firefox i det bekräftelsefönster som öppnas.För att fortsätta, klicka på Återställ Firefox i det bekräftelseblad som skjuts ner.
  4. Firefox stängs och återställs. När det är gjort, kommer ett fönster lista de uppgifter som importerades. Klicka på Slutför och Firefox kommer att öppnas.Firefox stängs och återställs. När det är gjort, kommer ett fönster lista de uppgifter som importerades. Klicka på Klar och Firefox kommer att öppnas.
  1. Klicka på menyknappen New Fx Menu och klicka sen på hjälp Help-29 .
  2. Från menyn Hjälp välj Felsökningsinformation.
    Om du inte kan komma åt menyn Hjälp, skriv about:support i adressfältet för att få upp sidan Felsökningsinformation.
  3. Klicks på knappen Återställ Firefox… i det övre högra hörnet på sidan med felsökningsinformation.
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. För att fortsätta, klicka på Återställ Firefox i det bekräftelsefönster som öppnas.
  5. Firefox stängs och återställs. När det är gjort, kommer ett fönster lista de uppgifter som importerades. Klicka på Slutför och Firefox kommer att öppnas.

Vad gör uppdateringsfunktionen?

Alla dina Firefox-inställningar och personlig information lagras i en profilmapp. Uppdateringsfunktionen skapar en ny profilmapp för dig och sparar samtidigt åt dig viktig data.

Tillägg lagras normalt inne i Firefox:s profilmapp, till exempel utökningar och teman, kommer att tas bort. Tillägg lagrade på andra platser, exempelvis insticksmoduler, kommer inte att tas bort, men alla ändrade inställningar (t.ex. insticksmoduler du har inaktiverat) kommer att återställas.

Firefox kommer att spara dessa saker:

• Bokmärken
  • Surfhistorik
  • Lösenord
  • Kakor
  • Webbformulär automatiskt ifyllda uppgifter
  • Bokmärken
  • Surfhistorik
  • Lösenord
  • Kakor
  • Webbformulär automatiskt ifyllda uppgifter
  • Personlig ordlista
  • Bokmärken
  • Surfhistorik
  • Lösenord
  • Öppna fönster, flikar och flikgrupper
  • Kakor
  • Webbformulär automatiskt ifyllda uppgifter
  • Personlig ordlista

Dessa objekt och inställningar kommer att tas bort:

Obs: Din gamla Firefox-profil kommer att placeras på skrivbordet i en mapp som heter "Gammal Firefox-data". Om återställningen inte åtgärdade ditt problem kan du återställa en del av informationen som inte sparas genom att kopiera filer till den nya profilen som skapades. Om du inte behöver den här mappen längre, bör du ta bort den eftersom den innehåller känslig information.

Dela artikeln: http://mzl.la/15sSfJR