Tillåt eller blockera kakor | Hur man

Tillåt eller blockera kakor

Kakor lagras på datorn av webbsidor du besöker och innehåller information som​ inställningar eller inloggningsstatus. Den här artikeln beskriver hur du tillåter eller blockerar kakor i Firefox.

Inställningar för kakor

Kakor är normalt tillåtna i Firefox. Du kan kontrollera dina inställningar så här:

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj sedan InställningarHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och välj sedan InställningarPå menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Inställningar...Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar

Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj InställningarInställningar

2. Välj panelen Sekretess.
  3. Välj Firefox kommer att: Använda anpassade inställningar för historiken.

4. Markera rutan för Tillåt att webbplatser lagrar kakor för att tillåta kakor, och avmarkera rutan om du vill blockera alla kakor.

1. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behåll tills: de förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den uppnår förfallodagen som är bestämd av webbplatsen som skickat kakan.
    • Behåll tills: Firefox stängs: Alla kakor som lagras på datorn kommer att tas bort när Firefox stängs.
    • Behåll tills: fråga varje gång: Varje gång en webbplats vill skicka en kaka får du frågan om du vill tillåta den och hur länge den ska sparas.
  1. Klicka på OK för att stänga inställningsfönstret.Klicka på Stäng för att stänga inställningsfönstret.Stäng inställningsfönstret. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj sedan InställningarHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och välj sedan InställningarPå menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Inställningar...Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar

Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj InställningarInställningar

2. Välj panelen Sekretess.
  3. Markera rutan för Tillåt att webbplatser lagrar kakor för att tillåta kakor, och avmarkera rutan om du vill blockera alla kakor.
    • Om du felsöker ett problem med kakor, kontrollera också att rutan för Tillåt tredjepartskakor är markerad.
  1. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behåll tills: de förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den uppnår förfallodagen som är bestämd av webbplatsen som skickat kakan.
    • Behåll tills: Firefox stängs: Alla kakor som lagras på datorn kommer att tas bort när Firefox stängs.
    • Behåll tills: fråga varje gång: Varje gång en webbplats vill skicka en kaka får du frågan om du vill tillåta den och hur länge den ska sparas.
  1. Klicka på OK för att stänga inställningsfönstret.Klicka på Stäng för att stänga inställningsfönstret.Stäng inställningsfönstret. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

Webbplatser rapporterar problem med kakor

Om du besöker en webbplats som meddelar att du inte tillåter kakor, se artikeln Websites say cookies are blocked - Unblock them.

Dela artikeln: http://mzl.la/1BAQFQq