Tillåt eller blockera kakor

Kakor lagras på datorn av webbsidor du besöker och innehåller information som​ inställningar eller inloggningsstatus. Den här artikeln beskriver hur du tillåter eller blockerar kakor i Firefox.

Inställningar för kakor

Kakor är normalt tillåtna i Firefox. Du kan kontrollera dina inställningar så här:

1. REDIRECT [[Mall:alternativ inställningar]]
  2. Välj panelen Sekretess.
  3. Välj Firefox kommer att: Använda anpassade inställningar för historiken.

4. Markera rutan för Tillåt att webbplatser lagrar kakor för att tillåta kakor, och avmarkera rutan om du vill blockera alla kakor.

1. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behåll tills: de förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den uppnår förfallodagen som är bestämd av webbplatsen som skickat kakan.
    • Behåll tills: Firefox stängs: Alla kakor som lagras på datorn kommer att tas bort när Firefox stängs.
    • Behåll tills: fråga varje gång: Varje gång en webbplats vill skicka en kaka får du frågan om du vill tillåta den och hur länge den ska sparas.
  1. REDIRECT [[Mall:stäng alternativ inställningar]]
  1. REDIRECT [[Mall:alternativ inställningar]]
  2. Välj panelen Sekretess.
  3. Markera rutan för Tillåt att webbplatser lagrar kakor för att tillåta kakor, och avmarkera rutan om du vill blockera alla kakor.
    • Om du felsöker ett problem med kakor, kontrollera också att rutan för Tillåt tredjepartskakor är markerad.
  1. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behåll tills: de förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den uppnår förfallodagen som är bestämd av webbplatsen som skickat kakan.
    • Behåll tills: Firefox stängs: Alla kakor som lagras på datorn kommer att tas bort när Firefox stängs.
    • Behåll tills: fråga varje gång: Varje gång en webbplats vill skicka en kaka får du frågan om du vill tillåta den och hur länge den ska sparas.
  1. REDIRECT [[Mall:stäng alternativ inställningar]]

Webbplatser rapporterar problem med kakor

Om du besöker en webbplats som meddelar att du inte tillåter kakor, se artikeln Websites say cookies are blocked - Unblock them.