Installera insticksmodulen för Flash | How to

Installera insticksmodulen för Flash

Adobe Flash Player är een insticksmodul som gör att webbläsare som Firefox kan visa Flashobjekt på webbsidor. Flash används ofta för animationer, video och spel. YouTube är ett exempel på webbsidor som implementerar Flash.

Installera Flash med hjälp av söktjänsten för insticksmoduler

1. Gå till en sida som använder Flash, t.ex. Adobes testsida.
  2. Ett gult informationsfält visas ovanför webbsidan. Klicka på Installera saknade insticksmoduler. Fönstret Söktjänsten för insticksmoduler visas.

3. Välj den senaste versionen av Flash som listas, klicka sedan på Nästa.

4. Granska användaravtalet och välj Jag samtycker om du godkänner det. Starta installationen genom att klicka på Nästa.

• Om Windows frågar om du vill att Adobe Flash Player ska få göra ändringar på din dator, klicka på Ja.
  1. När installationen är klar, klicka på Slutför. Webbsidan kommer att hämtas om och Flash bör fungera.

Manuell installation av insticksprogrammet Flash

Om ovanstående steg inte fungerade kan du försöka att manuellt installera insticksprogrammet för Flash:

OBS! Vänligen observera att Adobe frågar här om du vill installera McAfee Security Scan Plus. Detta är ej nödvänligt för att installera Flash!

1. Gå till Flash Player download pageAdobe.com och hämta installationsprogrammet för Flash.
  2. I menyfältet högst upp i Firefoxfönstret, klicka på ArkivFirefox och välj menyposten AvslutaAvsluta Firefox.
  3. Öppna filen som hämtades (install_flash_player.exe) och följ installationsprogrammets anvisningar.
  1. Gå till Flash Player download pageAdobe.com och hämta installationsprogrammet för Flash.
  2. I menyfältet högst upp i Firefoxfönstret, klicka på ArkivFirefox och välj menyposten AvslutaAvsluta Firefox.
  3. Öppna filen som hämtades (install_flash_player_osx_ub.dmg).
  4. I Finder, öppna Adobe Flash Player.pkg för att starta installationsprogrammet och följ sedan anvisningarna.

Det enklaste sättet att installera Flash är att använda din distributions pakethanterare. För att manuellt installera den senaste versionen:

1. Gå till Flash Player download pageAdobe.com.
  2. När du blir tillfrågad, spara filen install_flash_player_10_linux.tar.gz.
  3. I menyfältet högst upp i Firefoxfönstret, klicka på ArkivFirefox och välj menyposten AvslutaAvsluta Firefox.
  4. Öppna ett Terminal-fönster (i Gnome, klicka på Program-menyn, välj Tillbehör och välj sedan Terminal.)
  5. I Terminal-fönstret, gå till katalogen där filen du hämtade finns sparad (t.ex. cd /home/user/Downloads).
  6. Packa upp libflashplayer.so från filen du hämtade med kommandot tar -zxvf install_flash_player_10_linux.tar.gz.
  7. Som super user, kopiera den uppackade filen, libflashplayer.so, till underkatalogen plugins i Firefox installationskatalog. Om Firefox t.ex. är installerat i /usr/lib/mozilla, använd kommandot sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins och ange ditt lösenord när du blir tillfrågad.

När du har installerat Flash, starta om Firefox. För att kontrollera att Flash har installerats, öppna Verktyg-menyn och välj Tillägg. Om installationen lyckades kommer Shockwave Flash att finnas med som en aktiv insticksmodul.

Felsökning av insticksprogrammet för Flash

Se Flash Plugin - Keep it up to date and troubleshoot problems för hjälp med felsökning av insticksprogrammet för Flash och för att hålla det uppdaterat.