Installera Firefox för Windows | How to

Installera Firefox för Windows

(Redirected from Install Firefox on Windows)
Observera: Om du uppgraderar från en tidigare version av Firefox, se Uppdatera Firefox

Innan du installerar Firefox, kontrollera att din dator uppfyller systemkraven.

Installera Firefox i Windows

Besök Firefox webbplats i vilken webbläsare som helst (t.ex. Microsoft Internet Explorer). Den kommer automatiskt känna av vilket operativsystem och språk som du använder och rekommendera den mest lämpliga versionen av Firefox för dig. Om du vill hämta Firefox för ett annat operativsystem eller språk, klicka på länken ”Visa språk” så får du en lista över andra alternativ.

Hämta och spara installationsfilen var du vill på datorn. Det är rekommenderat att stänga alla andra program som körs. När hämtningen är klar dubbelklickar du på filen så startar installationsguiden för Firefox.

• (Windows Vista) Om du kör Windows Vista kan du få ett meddelande om ”Kontroll av användarkonto”. Låt i så fall installationen fortsätta genom att klicka på Fortsätt.

Du får först upp välkomstskärmen.

Klicka på Nästa för att fortsätta. Du kommer då att få välja typ av installation. Alternativet Standard är förvalt.

Om du väljer installationstypen Standard kommer Firefox installeras med konfigurationen som fungerar för de flesta användare och datorer. För information om alternativet Anpassad, se Custom installation of Firefox on Windows.

• Markera Använd Firefox som standardwebbläsare om du vill använda Firefox när du klickar på länkar i e-post, på HTML-dokument eller internetgenvägar.

Klicka på Nästa.

Nu kommer filer kopieras till din dator och installationen startas. Detta kan ta några minuter.

När filerna har kopierats och installationen är klar kan du avsluta installationsguiden genom att klicka på Slutför.

Om Starta Firefox nu är ibockad kommer Firefox att startas för första gången direkt efter att du klickat på Slutför.

Gratulerar, du har nu installerat Firefox!

Felsökning