Hur man rensar cachen | How to

Hur man rensar cachen

Firefox lagrar tillfälligt bilder, skript och andra delar av webbsidor i en cache när du surfar. Den här artikeln beskriver hur du kan rensa denna cache.

• För att rensa hela historiken (dvs. kakor, webbläsningshistorik, cache, osv.) på en gång, se Rensa ut känslig data.

Rensa cachen

1. Klicka på Verktyg-menyn högst upp i Firefoxfönstreti menyfältet och välj Rensa ut tidigare historik… för att öppna fönstret Rensa ut tidigare historik.
  2. För Tidsintervall att ta bort, välj All historik.
  3. Klicka på knappen bredvid Detaljer.
  4. I listan under Detaljer, välj Cache och kontrollera att inga andra poster du vill behålla är markerade.

5. Klicka på Ta bort. Cachen kommer att rensas ut och fönstret Ta bort all historik stängs.
  1. Klicka på Verktyg-menyn högst upp i Firefoxfönstreti menyfältet och välj Rensa ut känslig data… för att öppna fönstret Rensa ut känslig data.
  2. Välj Cache och kontrollera att inga andra poster du vill behålla är markerade.
  3. Klicka på Rensa nu. Cachen kommer att rensas ut och fönstret Ta bort all historik stängs.

Rensa cachen automatiskt

Du kan göra så att Firefox automatiskt rensar cachen när du avslutar Firefox:

1. Klicka på Verktyg-menynFirefox-menynRedigera-menyn och välj Inställningar…
  2. Välj panelen Sekretess.
  3. I sektionen ”Historik”, välj Firefox kommer att: Använda anpassade inställningar för historiken.
  4. Markera rutan för Rensa historiken när Firefox avslutas.

5. Klicka på knappen Inställningar… bredvid ”Rensa historiken när Firefox avslutas”.
  6. I fönstret Inställningar för rensning av historik, markera rutan för Cache och kontrollera att inga andra poster du vill behålla är markerade.

1. Klicka på OK för att stänga fönstret Inställningar för rensning av historik.
  2. Klicka på OK för att stänga InställningarfönstretKlicka på Stäng för att stänga InställningarfönstretStäng Inställningarfönstret
  1. Klicka på Verktyg-menynFirefox-menynRedigera-menyn och välj Inställningar…
  2. Välj panelen Sekretess.
  3. I sektionen Känslig data, markera rutan för Rensa alltid ut känslig data när Firefox avslutas.
    • Om rutan för Fråga innan rensning av känslig data är markerad kommer du att få frågan om du vill rensa cachen varje gång du avslutar Firefox. Markera den inte om du vill att Firefox automatiskt ska rensa cachen.
  1. I sektionen Känslig data, klicka på Inställningar…. Markera sedan rutan för Cache och kontrollera att inga andra poster du vill behålla är markerade.