Hur du gör Firefox till standardwebbläsare

Den här artikeln kan vara inaktuell.

En viktig ändring har gjorts i den engelska artikeln som denna artikel baseras på. Tills denna sida uppdateras, kanske detta kan hjälpa: Make Firefox your default browser

Om du har mer är en webbläsare behöver WindowsOS Xditt operativsystem veta vilken av dem som ska användas som standard. Den här artikeln visar hur du gör Firefox till din standardwebbläsare.

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj sedan InställningarHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och välj sedan InställningarPå menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Inställningar...Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar

Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj InställningarInställningar

2. Välj panelen Avancerat, klicka på fliken Allmänt och sedan på knappen Kontrollera nu.

3. Välj Ja för att ställa in Firefox som din standardwebbläsare.
Observera: MSN Messenger och andra program kan öppna Internet Explorer oavsett vilken som är din standardwebbläsare. Internetleverantörer kan också i vissa fall förse dig med uppkopplingsprogram som automatiskt startar Internet Explorer.

Vill du välja en annan webbläsare som standard kan du göra det i inställningarna i den webbläsaren.

Baserad på information från Default browser (mozillaZine KB)