Filhämtaren

Vad är Filhämtaren?

Filhämtaren är en funktion i Firefox som låter dig följa och hantera nuvarande och gamla filhämtningar. Den är ett bekvämt sätt att slippa ett virrvarr av fönster när du hämtar flera filer på samma gång, samtidigt som den ger tillgång till en sammanställning av tidigare filhämtningar.

Hur öppnar jag Filhämtaren?

Filhämtaren visas när du

• hämtar filer,
  • klickar på Verktygmenyn och väljer Filhämtaren
  • eller trycker CtrlCmd+JCtrlCmd+Y.

Vad kan jag göra med Filhämtaren?

816626ab396747e59e43447a57d35894-1246712903-639-1.png downloads-en-mac2.png Förutom att den sparar information om alla filhämtningar på ett ställe, så har du här möjlighet att utföra en del åtgärder för var och en av filhämtningarna.

• Paus: Du kan pausa en pågående filhämtning genom att klicka på knappen Paus invid filen. Det kan vara praktiskt om du t.ex. behöver starta en liten filhämtning efter en stor filhämtning. Att kunna pausa en filhämtning ger dig möjlighet att bestämma vilken av dem som är viktigast. När du vill fortsätta hämta en fil du har pausat, använd knappen Återuppta för att slutföra filhämtningen.
  • Avbryt: Om du efter att ha påbörjat en filhämtning bestämmer dig för att du inte längre behöver filen kan du enkelt avbryta hämtningen genom att använda knappen Avbryt bredvid filen. På så sätt kan du i stället använda din internetanslutning till webbläsning eller andra filhämtningar.
  • Öppna filen: När en filhämtning har slutförts kan du dubbelklicka på den för att öppna filen.
  • Öppna filens mapp: HögerklickaTryck Ctrl och klicka på en fil i listan och välj Öppna mappVisa i Finder.
  • Ta bort en filpost: Om du inte vill spara information om en särskild filhämtning kan du ta bort posten genom att högerklickatrycka Ctrl och klicka på den och välja Ta bort från listan.
  • Försöka igen: Om en filhämtning av någon anledning inte slutförts kan du enkelt försöka igen. För att återvända till en misslyckad filhämtning och försöka igen, klicka på knappen Försök igen bredvid filen, Firefox kommer då att försöka starta om filhämtningen.

Inställningar för Filhämtaren

Inställningarna för Filhämtaren hittar du genom att klicka på VerktygFirefoxRedigeramenyn, välj Inställningar… och välj sedan panelen Allmänt. Där kan du ange olika alternativ för hämtning av filer. Mer information om de olika alternativ som finns tillgängliga kan du finna i hjälpavsnittet Inställningar.