Blockera kakor | Hur man

Blockera kakor

Kakor lagras på datorn av webbsidor du besöker och innehåller information som​ inställningar eller inloggningsstatus. Den här artikeln beskriver hur du förhindrar att webbplatser lagrar kakor i Firefox.

Blockera kakor för en enskild webbplats

Så här gör du om du vill att Firefox ska blockera kakor från en viss webbplats:

1. Gå till webbplatsen du vill stoppa från att lagra kakor i Firefox.
  2. Klicka på Verktyg-menyn högst upp i Firefox-fönstreti menyfältet och välj Sidinfo.
  3. I fönstret Sidinfo, välj panelen Rättigheter.
  4. Under Sätta kakor, ta bort markeringen för Använd standard.
  5. Ändra inställningen till Blockera.

6. Stäng Sidinfo-fönstret.
  7. Ta bort alla kakor som webbplatsen redan har lagrat i Firefox. Se artikeln Ta bort kakor för anvisningar.

Visa en lista på blockerade webbplatser

För att se en lista på webbplatser som du har blockerat från att lagra kakor:

1. REDIRECT [[Mall:alternativ inställningar]]

REDIRECT [[Mall:anpassa historik]]

1. Bredvid Tillåt att webbplatser lagrar kakor, klicka på Undantag….
  1. REDIRECT [[Mall:alternativ inställningar]]
  2. Välj panelen Sekretess.
  3. Bredvid Tillåt att webbplatser lagrar kakor, klicka på Undantag….

Blockera kakor från alla webbplatser

För att Firefox ska blockera kakor från alla webbplatser:

1. REDIRECT [[Mall:alternativ inställningar]]
  2. Välj panelen Sekretess.
  3. Välj Firefox kommer att: Använda anpassade inställningar för historiken.
  4. Ta bort markeringen för Tillåt att webbplatser lagrar kakor.
  5. REDIRECT [[Mall:stäng alternativ inställningar]]
  1. REDIRECT [[Mall:alternativ inställningar]]
  2. Välj panelen Sekretess.
  3. Ta bort markeringen för Tillåt att webbplatser lagrar kakor.
  4. REDIRECT [[Mall:stäng alternativ inställningar]]

För att ta bort kakor som tidigare har lagrats, se artikeln Ta bort kakor.

Blockera tredjepartskakor

Om du vill att Firefox endast ska acceptera kakor från de webbplatser som du besöker, se artikeln Disable third-party cookies in Firefox to stop some types of tracking by advertisers.

Dela artikeln: http://mzl.la/1xKrHR1