Користите прикључке да репродукујете аудио, видео, игре и више

Прикључци су додатни програми Фајерфокса који управљају интернет садржајем којим Фајерфокс није дефинисан да процесује. Овај чланак описује како да користите и управљате прикључцима за Фајерфокс.

Шта су прикључци?

Прикључак је део софтвера који управља интернет садржајем којим Фајерфокс није дефинисан да процесује. Ово углавном укључује неке патентиране формате за видео, аудио, игре на вези, презентације, и више. Прикључци су направљени и расподељени од стране других компанија.


Популарни прикључци

За инструкције како да инсталирате, користите, и решите проблем прикључка у Фајерфоксу, погледајте чланкове испод:


Како ажурирати прикључке

Прикључци користе кодове који су писани од стране других произвођача, тако да је веома важно одржавати ваше прикључке. Мањак безбедности у прикључку који сте инсталирали може да науди вашој приватности.

На страници за ажурирање прикључака можете проверити да ли су Вам неки од инсталираних прикључака застарели.


Управљање прикључцима

Да видите које прикључке имате инсталиране:

  1. При врху Firefox прозора кликните дугме FirefoxНа мени траци кликните на мени АлаткеПрви врху Firefox прозора кликните на мени Алаткеи затим кликните на Додаци. Управљач за додатке ће се отворити.

  2. У управљачу за додатке одаберите Plugins панел.

Да онемогућите прикључак, одаберите прикључак у листи, онда кликните Disable. Прикључак ће се искључити када га онемогућите, али се неће деинсталирати. Да га поново омогућите, кликните Enable.

Деинсталирање прикључка

  • За инструкције о томе како да деинсталирате прикључак, посетите чланак изнад који одговара прикључку који желите да деинсталирате.
  • За инструкције о томе како да ручно деинсталирате прикључак,погледајте Ручно деинсталирање прикључка


Решавање проблема

Ако имате проблема са Фајерфоксом, који је изазван неким прикључком или комбинацијом прикључака. За помоћ на то како да прегледате прикључак да ли има неки проблем, погледајте Troubleshoot issues with plugins like Flash or Java to fix common Firefox problems.Поделите овај чланак: http://mzl.la/MKxwUr

Was this article helpful? Please wait...

These fine people helped write this article: iceccold, IkaTheKing. You can help too - find out how.