Како поставити језичке на дно као што су некад били?

This article may be out of date.

An important change has been made to the English article on which this is based. Until this page is updated, you might find this helpful: How do I put tabs back on bottom like they used to be?

Као што сте приметили, у старијум верзијама Фајерфокса, језичци су били позиционирани испод контрола прегледача. По изласку Фајерфокс 4, језичци се налазе у изнад конрола. Не брините, овај чланак ће Вам показати једноставан начин да промените позицију како Вама одговара. Такође ће показати зашто је ова промена добра ствар и зашто би их требали оставити у горњем делу.

Како да поставим језичке на дно као што су некад били?

  1. У адресној траци, укуцајте about:config и притисните EnterReturn.

    • "This might void your warranty!"упозорење се може појавити. Кликните на дугме I'll be careful, I promise!, да бисте отворили about:config страну.
  2. У Search пољу у горњем делу, упишите browser.tabs.onTop.
  3. Два пута кликните са левим тастером миша на browser.tabs.onTop параметар да поставите вредност на false.

У горњем делу Фајерфокс прозораНа траци са менијима кликните на Firefox дугме, идите на Options... стрелицу и одзначите Tabs on TopView мени, идите доле на Toolbars и одзначите Tabs on Top.

Зашто је боље држати језичке у горњем делу?

Основни разлог је зато што има више смисла. Са старим начином, језичци и контроле су били груписани и страница је била раздвојена. Језичци у горњем делу су груписани и сваки језичак има свој групу контрола.

Ова промена има више смисла за апликације језичака. У будућности, овај споразум ће дозволити апликацијама да одстране контроле прегледача или да доволе веб апликацијама да користе своје конроле. Исто важи и за нови управљач датотека који је приказан у језичку уместо у прозору.

И коначно, у Фајерфос 4 променили смо изглед приказивања веб сајт обавештења. Сада, поље за дијалог се не појављује у горњем делу прозора, већ су повезани за њихов језичак. Овако је јасније која обавештења припадају одређеном веб сајту и дозвољава Вам да га игноришете и да промените језичке ако желите. Са језичцима у доњем делу , обавештења ће прекрити Ваше језичке и сметати Вам.

Ако желите детаљна објашњења, погледајте овај видео од Alex Faaborg који ради на User Experience Team.

Was this article helpful? Please wait...

These fine people helped write this article: civas, ofimaestro. You can help too - find out how.