Како да обновим моје језичке од прошлог пута?

Ако сте престали да добијате "Да ли желите да сачувате ваше језичке за следећи пут када покренете" поруку када изађетеискључите Фајерфокс, овај проблем може бити због подешавања, проблем са екстензијама, или оштећеним датотекама који проузрокују квар у Фајерфокс компонентама.

Фајерфокс више не пита да сачувате језичке или прозоре када их искључујете. Овај чланак објашњава како да обновите ваше језичке и прозоре од прошлог коришћења прегледача.
Napomena: Да би обновили ваше језичке и прозоре од прошле сесије, треба да искључите Фајерфокс из менија:

При врху прозора Firefox-а кликните на дугме Firefox и затим одаберите ИзађиПри врху прозора Firefox-а кликните Датотека и затим одаберите ИзађиПри врху мени траке кликните на мени Firefox и затим одаберите ИзађиПри врху прозора Firefox-а кликните на мени Датотека и затим одаберите Изађи

Кликните на мени дугме New Fx Menu и затим кликните на КрајКрај Close 29

Ако искључите сваки прозор и језичак, само последњи прозор или језичак који сте искључили ће бити доступан када поново покренете Фајерфокс.

Обновите прошле сесије са подразумеване почетне стране

Ако сте имали отворене језичке и прозоре када сте затворили Фајерфокс, подразумевана Фајерфокс почетна страна ће имати Restore Previous Session дугме на њему. Да би вратили ваше језичке и прозоре назад, само кликните на дугме. Restore Previous Session - Win1

Session Restore - Home - Win Session Restore - Home - Mac Session Restore - Home - Lin

Напомена: Ако подесите вашу почетну страну на неку другу него на подразумевану Фајерфокс почетну страну, можете да обновите подразумевану почетну страну.


Обновите предходну сезону из историје

Овако можете да повратите ваше језичке и прозоре од претходне сесије ако не користите подразумевану Фајерфокс почетну страну:

 • На врху Фајерфокс прозора, кликните Firefox дугме, идите на History (кликните History мени на Виндоуз ИксПе) и одаберите Restore Previous Session.На траци са менијима, кликните History мени и одаберите Restore Previous Session.На врху Фајерфокс прозора, кликните History мени и одаберите Restore Previous Session. Restore Previous Session - Win2


Обновите предходну сесију сваки пут када отворите Фајерфокс

See Подешавање обнове сесије за инструкције на подешавању Фајерфокса да вам увек приказује ваше прозоре и језичке од претходног пута.

Параметри могу да буду погрешна

Можда ћете требати да направите исправке у вашем Фајерфокс параметрима да би поправили проблем.

 1. При врху Firefox прозора кликните дугме Firefox и затим одаберите ОпцијеПри врху Firefox прозора кликните мени Алатке и затим одаберите ОпцијеНа траци са менијима кликните мени Firefox и одаберите Опције...При врху Firefox прозора, кликните на мени Уређивање и одаберите Опције

  Кликните на дугме New Fx Menu и одаберите ПоставкеПоставке

 2. Одаберите General картицу (Main картица у Фајерфокс 3.5), и подесите Када се Фајерфокс покрене на Прикажи моју почетну страну.
 3. Пребаците се на Tabs картицу, и обележите Упозори ме када затварам више језичка.
 4. Пребаците се на Privacy картицу, и будите сигурни да је Фајерфокс ће: је подешен на Запамти историју или Користи сопствене параметре за историју.
  • Ако Фајерфокс ће: је подешен на Користи сопствене параметре за историју онда будите уверени да Аутоматски покрени Фајерфокс у приватној прегледачкојТрајни приватни прегледачки режим није селектован.
  • Ако Фајерфокс ће: је подешен на Користи сопствене параметре за историју и Обриши историју када се Фајефок искључи је одабран, онда кликните Settings дугме и будите уверени да Претраживање Историје није селектован.
 5. Кликните на дугме У реду да затворите прозор за подешавањаКликните на дугме У реду да затворите прозор за подешавањаЗатворите прозор за подешавања


Екстензије ометају

Неке екстензије (нпр. Tab Mix Plus) могу да проузрокују овај проблем. Да пронађете да ли екстензија прави овај проблем, прочитајте Troubleshoot extensions, themes and hardware acceleration issues to solve common Firefox problems.


Оштећене датотеке

Фајерфокс смешта ваше информације у раздвојеним директоријумима на вашем рачунару. Једна или више датотека у том директоријуму може да буду оштећена. Ако обришете или промените назив оштећене датотеке, Фајерфокс ће створити нову датотеку, по потреби, да их замени.

 1. Отворите Вашу профилну фасциклу:

  На врху Firefox прозора кликните дугме Firefox и идите до менија ПомоћНа мени траци кликните ПомоћНа врху Firefox прозора кликните мени Помоћ и одаберите Подаци о решавању проблема. Језичак са информацијама у вези решавања проблема ће се отворити.

 2. Испод дела Основе апликације кликните Прикажи фасциклуПрикажи фасциклуShow in FinderПрикажи фасциклу. Прозор са Вашим профилним датотекамапрофилном фасциклом ће се отворити.
 3. Напомена: Ако нисте у могућности да користите Firefox, пратите следеће упуте.

 4. При врху прозора Firefox-а кликните на дугме Firefox и затим одаберите ИзађиПри врху прозора Firefox-а кликните Датотека и затим одаберите ИзађиПри врху мени траке кликните на мени Firefox и затим одаберите ИзађиПри врху прозора Firefox-а кликните на мени Датотека и затим одаберите Изађи

  Кликните на мени дугме New Fx Menu и затим кликните на КрајКрај Close 29

  • Будите уверени да Фајефокс не ради у овом тренутку.
 5. Унутар вашег профилног директоријума, промените назив ове датотеке (нпр., додавање .бак на крају назива датотеке):
  • Преименујте sessionstore.js на sessionstore.js.bak.
Напомена: Ако требате да обновите старију верзију ове датотеке, једноставно обришите нову верзију и промените име старе верзије на оригинално име (нпр., уклањањем .бак са краја сваке датотеке).

 


Подели овај чланак: http://mzl.la/1BAQTqL

Да ли Вам је овај чланак био од помоћи? Молимо сачекајте...

Ови добри људи су помогли у писању овог чланка: iceccold, IkaTheKing. И Ви можете помоћи - сазнајте како.