Инсталирајте Firefox на Mac | How to

Инсталирајте Firefox на Mac

(Redirected from Install Firefox on Mac)

Овај чланак објашњава како да преузмете и инсталирате Фајерфокс на Меку.

Напомена: Овај чланак се односи само на Мек.
Фајерфокс захтева Интел процесор и Мек ОС Икс 10.5 или новији све до Фајерфокса 16, Мек ОС Икс 10.6 или новији од Фајерфокса 17 па надаље. Погледајте системски захтеви Фајерфокса. Ако користите стару верзију Мек ОС-а, погледајте Firefox no longer works with Mac OS X 10.4 or PowerPC processors или Фајефокс више није подршан на Мек ОС Икс 10.5 ( Mac OS X 10.5 ) оперативном систему. за помоћ.

Инсталирање Фајерфокса на Меку

 1. Идите на адресу http://mozilla.org/firefox преко било ког веб прегледача (нпр, Епл Сафари). Страница ће Вам аутоматски пронаћи платформу и језик Вашег рачунара и препорчити Вам најпогодније (може бити и више опција) издање Фајерфокса за Вас.
 2. Кликните на зелено дугме за преузимање да бисте преузели Фајерфокс.
  Mac Install 1
 3. Након што је преузимање завршено, датотека Firefox.dmg би требало аутоматски да се отвори и да избаци прозор за проналажење који садржи Фајерфокс апликацију. Превуците Фајерфокс иконицу на врх фасцикле за апликације како бисте је копирали тамо.
  Mac Install 2a
  Напомена: Ако не видите овај прозор, Кликните на Firefox.dmg датотеку коју сте преузели како бисте је отворили.
  Mac Install 2
 4. Након што сте превукли Фајерфокс у фасциклу за апликације, притисните и држите control тастер док кликћете на прозор и одаберите Eject "Firefox" на менију.
  Mac Install 4
 5. Можете додати Фајерфокс на Ваш док ради лакшег приступа. Само отворите Вашу фасциклу са апликацијама и превуците Фајерфокс на док.
  Add to Dock
  Фајерфокс је спреман за коришћење. Само кликните на његову иконицу на доку како бисте га покренули.

Прво покретање Фајерфокса

Када покренете Фајерфокс, приказаће Вам се порука у којој пише да сте преузели Фајерфокс са интернета. Пошто сте преузели Фајерфокс са званичне веб странице, можете кликнути Open.

installingonmac-5-jpg60.jpg

Такође, Фајерфокс неће бити Ваш подразумевани веб прегледач и бићете обавештени о томе. То значи да када будете отварали неку везу у Вашој апликацији за е-пошту, интернет пречицу или HTML документ, неће бити отворен у Фајерфоксу. Ако желите да Фајерфокс буде Ваш подразумевани веб прегледач, кликните Yes да бисте поставили Фајерфокс као Ваш подразумевани веб прегледач. Ако не желите, кликните не No.

installingonmac-6-jpg60.jpgПоделите овај чланак: http://mzl.la/LL4NRo

Was this article helpful?

Please wait...

These fine people helped write this article: Dejan991, civas. You can help too - find out how.
Get support for another platform:
Customize this article

Firefox