Firefox више није подржан на OS X 10.5

Напомена: Овај чланак важи само за Mac OS X.

Firefox 16 је последња верзија Firefox-а која ради на Mac OS X 10.5 (Leopard) на Mac-у који је базиран на Intel-у. Да бисте били безбедни док сте на мрежи, препоручујемо Вам да надоградите Ваш рачунар или оперативни систем. Овај чланак прелази преко Ваших могућности.

За рачунар са Mac OS X 10.5 системом и PowerPC процесором , погледајте овај чланак:

Прва могућност: Надоградите Ваш оперативни систем

Apple је престао пружати подршку за Mac OS X 10.5 2009. године и многи произвођачи софтвера су или престали пружати подршку за њега или ће то ускоро учинити. Новије верзије Firefox-а захтевају OS X 10.6 (Snow Leopard) или новије верзије. У зависности од старости Вашег рачунара, имате могућност да да надоградите OS X на новију верзију. Ако не можете надоградити на OS X 10.9 (Mavericks), новије верзије Firefox-а ће функционисати и на 10.8 (Mountain Lion) 10.7 (Lion) и 10.6 (Snow Leopard) о. Apple и даље пружа подршку за ове, старије, оперативне системе, иако је вероватно да ће престати пружати подршку за 10.6 (Snow Leopard) ускоро.

Друга могућност: Замените Ваш рачунар новијим рачунаром

Ако ваш рачунар не може покренути новију верзију OS X оперативног система, мораћете купити нови рачунар како бисте могли без проблема имати најновији и најбољи Firefox. Можете пребацити Ваша подешавања и поставке на нови рачунар, тако да не губите ништа.

Трећа могућност: Наставите да користите Mac OS X 10.5 и Firefox 16

Ако нисте у могућности да промените рачунар или да надоградите оперативни систем, можете наставити са коришћењем Mac OS X 10.5 и Firefox 16. Међутим нећете више примати стабилносте и безбедносне исправке за надолазеће верзије Firefox-а. Погледајте Security Advisories for Firefox за списак поправљених слабости Firefox-а у претходним издањима.

Упозорење: Коришћење Mac OS X 10.5 више није подржано од стране Apple и представља значајан безбедносни ризик.

Ако желите да реинсталирате Firefox 16 на Вашем Intel Mac-у, можете га преузети преко ове везе:


Подели овај чланак: http://mzl.la/1BATUax

Да ли Вам је овај чланак био од помоћи? Молимо сачекајте...

Ови добри људи су помогли у писању овог чланка: Dejan991, civas, ZDroid. И Ви можете помоћи - сазнајте како.