Фајерфокс у више наврата отвара празне језичке или прозоре након што кликнте на везу

Фајерфокс можда у више наврата отвара нов празан језичак или прозор након што кликнете на везу, што Вас приморава да затворите Фајерфокс. Исти безимени језичак или празан прозор можда се отвори и следећи пут када покренете Фајерфокс, ако се предходна сесија обнови.

То се обично дешава зато што сте изабрали Фајерфокс као програм којег увек користите за одређену радњу, као што је отварање одређеног типа датотеке или покретање апликације за слање поште.

Напомена: Могућност Ресетуј Firefox може уклонити многе проблеме тако што ће вратити фабричке поставке Firefox-а без губљења Ваших битних података. Размислите о коришћењу ове фунцкије пре него што се упутите у подугачку процедуру решавања проблема.

Покрените нову Фајерфокс сесију

Ви ће те можда бити приморани да затворите Фајерфокс ако у више наврата отвара више језичака или прозора. Фајерфокс садржи могућност за обнову сесије која може да обнови Ваше прозоре или језичке од предходне сесије у случају да је дошло до неочекиваног пада система или сте сличајно затворили Фајерфокс.

Исти језичци или прозори се могу отворити када покренете Фајерфокс, што Вас приморава да опет затворите Фајерфокс. Ако можете да видите страницу за обнову сесију ("Well this is embarrassing") када поново покренете Фајерфокс, кликните на Start New Session.

Када започнете нову Фајерфокс сесију, пратите упуства која су Вам дата испод да решите проблем.

Промените радњу за одређен тип садржаја

Можда ће те моћи да решите проблем тако што ће те наћи тип садржаја који је подешен да користи Фајерфокс и затим да промени радњу, користећи ове кораке:

 1. При врху Firefox прозора кликните дугме Firefox и затим одаберите ОпцијеПри врху Firefox прозора кликните мени Алатке и затим одаберите ОпцијеНа траци са менијима кликните мени Firefox и одаберите Опције...При врху Firefox прозора, кликните на мени Уређивање и одаберите Опције

  Кликните на дугме New Fx Menu и одаберите ПоставкеПоставке

 2. Одаберите панел Applications .
 3. Ако знате која ставка у Content Type колони проузрокује овај проблем, одаберите га. У супротном у пољу за претрагу укуцајте Use Firefox. Листа ће приказати само ставке које су подешене на "Use Firefox".

  5eebc2b250adc20907ca554a18ddb538-1264014905-36-1.png
 4. За сваки проблематичан тип садржаја, одаберите new action из менија у Action колони. Ако нисте сигурни коју ставку да одаберете, ставите Always ask.
 5. Кликните на дугме У реду да затворите прозор за подешавањаКликните на дугме У реду да затворите прозор за подешавањаЗатворите прозор за подешавања .

За опште информације о типовима садржаја, погледајте Change what Firefox does when you click on or download a file.

Ресетујте радње за све типова садржаја

Ако предходни кораци нису решили проблем, или не можете да нађете проблематичну ставку у листи Applications, Ви ће те морати да ресетујете све радње за све типове података тако што ће те мануелно избрисати датотеку која садржи ова подешавања.

Ово ће уклонити све радње прилагођене типовима садржајима, не само ону која проузрокује проблем. Мораћете да направите те промене поново након ресетовања.
 1. Отворите Вашу профилну фасциклу:

  На врху Firefox прозора кликните дугме Firefox и идите до менија ПомоћНа мени траци кликните ПомоћНа врху Firefox прозора кликните мени Помоћ и одаберите Подаци о решавању проблема. Језичак са информацијама у вези решавања проблема ће се отворити.

 2. Испод дела Основе апликације кликните Прикажи фасциклуПрикажи фасциклуShow in FinderПрикажи фасциклу. Прозор са Вашим профилним датотекамапрофилном фасциклом ће се отворити.
 3. Напомена: Ако нисте у могућности да користите Firefox, пратите следеће упуте.

 4. Затворите Фајерфокс.

  При врху прозора Firefox-а кликните на дугме Firefox и затим одаберите ИзађиПри врху прозора Firefox-а кликните Датотека и затим одаберите ИзађиПри врху мени траке кликните на мени Firefox и затим одаберите ИзађиПри врху прозора Firefox-а кликните на мени Датотека и затим одаберите Изађи

  Кликните на мени дугме New Fx Menu и затим кликните на КрајКрај Close 29

 5. Избришите датотеку mimeTypes.rdf.
 6. Поново покрените Фајерфокс.

Проверите да ли је Ваш рачунар заражен малвером

Ако проблем још увек није решен или ако Фајерфокс отвара више језичака или прозора са нежељеним садржајем, размотрите могућност да је Ваш систем заражен малвером. За више информација, погледајте Troubleshoot Firefox issues caused by malware.

 


Подели овај чланак: http://mzl.la/1xKrFbP

Да ли Вам је овај чланак био од помоћи? Молимо сачекајте...

Ови добри људи су помогли у писању овог чланка: civas. И Ви можете помоћи - сазнајте како.