Фајефокс више није подршан на Мек ОС Икс 10.5 ( Mac OS X 10.5 ) оперативном систему.

Напомена: Овај чланак важи само за Мек ОС Икс.

Фајефокс 16 је последња верзија Фајерфокса која ради на Mac OS X 10.5 (Leopard) на Меку који је базиран на Интелу. Да бисте били безбедни док сте на мрежи, препоручујемо вам да надоградите ваш рачунар или оперативни систем. Овај чланак прелази преко ваших могућности.

За рачунар са Мек ОС Икс 10.5 системом И Повер Пи-Си процесором (PowerPC processor), погледајте овај чланак:

Прва могућност: Надоградите ваш оперативни систем

Епл (Apple) је престао пружати подршку за Мек ОС Икс 10.5 2009. године и многи произвођачи софтвера су или престали пружати подршку за њега или ће то ускоро учинити. Новије верзије Фајерфокса захтевају Мек ОС Икс 10.6 (Снежни Леопард) или новије верзије. У зависности од старости вашег рачунара, имате могућност да да надоградите Мек на новију верзију. Ако не можете надоградити Мек на Мек ОС Икс 10.8 (Рис), новије верзије Фајерфокса ће функционисати и на Мек ОС Икс 10.7 (Лав) и 10.6 (Снежни Леопард) оперативним системима. Епл и даље пружа подршку за ове, старије, оперативне системе, иако је вероватно да ће престати пружати подршку за Мек ОС Икс 10.6 (Снежни Леопард) ускоро.

Друга могућност: Земинте свој рачунар новијим рачунаром

Ако ваш рачунар не може покренути новију верзију Мек ОС Икс оперативног система, мораћете купити нови рачунар како бисте могли без проблема имати најновији и најбољу Фајефокс. Можете пребацити ваша подешавања и поставке на нов рачунар, без да ишта изгубите.

Трећа могућност: Наставите да користите Мек ОС Икс 10.5 и Фајерфокс 16

Ако нисте у могућности да промените рачунар или да надоградите оперативни систем, можете наставити са коришћењем Фајерфокса 16 на Меку ОС Икс 10.5. Међутим нећете више примати стабилносте и безбедносне исправке за надолазеће верзије Фајерфокса. Погледајте Security Advisories for Firefox за списак поправљених слабости Фајерфокса у претходним издањима.

Упозорење: Коришћење Мек ОС Икс 10.5 више није подржано од стране Епла и представља значајан безбедносни ризик.

Ако желите да реинсталирате Фајерфокс 16 на вашем Интел Меку, можете га преузети преко ове вез:

Was this article helpful? Please wait...

These fine people helped write this article: Dejan991. You can help too - find out how.