Si të njëkohësohen rregullimet e Firefox-it mes kompjuterave | Si të

Si të njëkohësohen rregullimet e Firefox-it mes kompjuterave

Ky artikull nuk mirëmbahet më, ndaj lënda e tij mund të jetë e vjetruar.

Firefox Sync-un mund ta përdorni që të njëkohësoni faqerojtësit tuaj, fjalëkalimet, rregullimet, historikun, dhe skedat me ato të Firefox-it në kompjutera të tjerë. Së pari, thjesht rregulloni Firefox Sync-un te kompjuteri juaj kryesor, mandej shtoni kompjuterat e tjerë një nga një.

Pjesa 1: Rregulloni Firefox Sync-un në kompjuterin tuaj kryesor

 1. Klikoni butonin e menusë New Fx Menu Fx57Menu dhe zgjidhni Mundësi.Parapëlqime. . Te dritarja MundësitëParapëlqime, klikoni mbi skedën Sync.
 2. Klikoni mbi Rregulloni Firefox Sync-in.
  Sync Setup 1
 3. Klikoni mbi Krijoni një Llogari të Re
  Sync Setup 2
 4. Jepni adresën tuaj email, krijoni një fjalëkalim dhe ripohojeni. Mandej i vini shenjë "I pranoj Kushtet e Shërbimit dhe Rregullat e Privatësisë" dhe klikoni mbi PasuesiVazhdo.
 5. Ky është Kyçi juaj për Sync-unKyçi juaj u Riparimit. Tani vjen koha që ta ruani apo të shtypni një kopje të tij dhe ta depozitoni në një vend të sigurt. Kur të keni mbaruar me këtë hap, klikoni mbi PasuesiVazhdo.
  Sync Setup 4
  Kyçi për Sync-unKyçi i Riparimit përdoret për të koduar të dhënat përpara se t'i dërgohen shërbyesve të Mozilla-s. Mendojeni si një dryn që kyç të dhënat tuaja në një kasafortë të cilën mund ta hapni vetëm ju. Kjo do të thotë që as Mozilla, e as ndonjë tjetër nuk mundet të lexojë të dhënat tuaja pa patur Kyçin tuaj për Sync-unKyçin tuaj të Riparimit që t'i hapë ato.
 6. Ripohojeni që nuk jeni një robot, përmes dhënies së tekstit të figurës. Mandej klikoni PasuesiVazhdo.
 7. Do të shihni mesazhin Regullim i Plotësuar!. Klikoni mbi PërfundojeU bë që të mbyllet dritarja e rregullimeve dhe të ktheheni mbrapsht te paneli i Sync-ut.
  setup complete
 8. Nuk keni nevojë për gjë tjetër. Pas kësaj e tutje, Firefox Sync-u do të njëkohësojë vetvetiu në prapaskenë të dhënat tuaja.
  Njëkohësimi i parë do të duhej të vinte shpejt, por mund të zgjasë më tepër se 30 minuta, varet se sa të dhëna lypin njëkohësim.

Pjesa 2: Merrni kodin e rregullimit të kollajtë nga kompjuteri juaj tjetër

Kryeni këto hapa në kompjuterin e dytë që po provoni ta shtoni te Firefox Sync-u.

 1. Klikoni butonin e menusë New Fx Menu Fx57Menu dhe zgjidhni Mundësi.Parapëlqime.
 2. Klikoni mbi skedën Sync.
 3. Klikoni mbi Rregulloni Firefox Sync-un.
  Sync Setup 1
 4. Tek pjesa Kam tashmë një llogari Firefox Sync-u klikoni Lidhuni dhe do të shfaqet kodi për shtimin e këtij kompjuteri.
  Comp Code
 1. Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi butonin Firefoxklikoni mbi menunë Mjete dhe përzgjidhni Rregulloni Sync-un. Do të hapet dritarja e Rregullimit të Firefox Sync-ut.
 2. Klikoni mbi Kam tashmë një Llogari.
 3. Do të shfaqet kodi për shtimin e këtij kompjuteri.
  Pair - Win
 1. Te shtylla e menuve, klikoni mbi menunë Mjete dhe përzgjidhni Rregulloni Sync-un. Do të hapet dritarja e Rregullimit të Firefox Sync-ut.
 2. Klikoni mbi Kam tashmë një Llogari.
 3. Do të shfaqet kodi për shtimin e këtij kompjuteri.
  Pair - Mac
 1. Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni menunë Mjete dhe përzgjidhni Rregulloni Sync-un. Do të hapet dritarja e Rregullimit të Firefox Sync-ut.
 2. Klikoni mbi Kam tashmë një Llogari.
 3. Do të shfaqet kodi për shtimin e këtij kompjuteri.
  Pair - Lin

Pjesa 3: Lidheni kompjuterin tuaj tjetër te llogaria juaj Sync

Kryeni këto hapa te kompjuteri i pjesës 1.

 1. Klikoni mbi butonin Kreu (ose shtypni about:home te shtylla e vendeve) që të hapet faqja e kreut të Firefox-it.
 2. Në fund të faqes hyrëse, klikoni mbi lidhjen Sync që të hapet dritarja e rregullimeve të Sync-ut.
  Home Page Sync Button - Win Home Page Sync Button - Mac Home Page Sync Button - Lin
 3. Mandej klikoni mbi lidhje Çiftoni një pajisje dhe do të hapet dritarja Rregullimi i Firefox Sync-ut.
  Pair a device - Win Pair a device - Mac Pair a device - Lin
 4. Jepni kodin prej dymbëdhjetë shenjash të prodhuar te pajisja juaj tjetër dhe klikoni mbi PasuesiVazhdoni.
  Add Device - Win 2 Add Device - Mac 2 Add Device - Lin 2
 5. Kur kodi pranohet, do të shihni një mesazh Pajisja u Lidh dhe pajisja juaj do të fillojë menjëherë të njëkohësohet. Klikoni mbi FinishDone që të mbyllet dritarja e rregullimit.
 1. Te pajisja që dëshironi të shtoni, nisni Firefox-in dhe klikoni mbi butonin Menu new FX Menu që të hapet paneli.
 2. Klikoni mbi Hyni Për Njëkohësim, te fundi i panelit.
 3. Klikoni mbi Fillojani që të kaloni te faqja e hyrjeve.
 4. Në fund të faqes, klikoni mbi Hyni. Jepni të njëjtën adresë email dhe fjalëkalim që përdorët te pajisja juaj tjetër.
 5. Pasi të keni bërë hyrjen, Firefox-i do të fillojë të njëkohësojë të dhënat tuaja. Kaq qe!

Po kur nuk jam pranë kompjuterit tim parësor?

Kryeni këto hapa te kompjuteri i dytë që po provoni të shtoni te Firefox Sync-u.
Nëse po provoni që të shtoni një tjetër kompjuter te Firefox Sync-u dhe nuk jeni pranë kompjuterit tuaj parësor që të mund të jepni kodin, prapë mund të mbaroni punë duke dhënë të dhënat për llogarinë tuaj.

 1. Klikoni butonin e menusë New Fx Menu Fx57Menu dhe zgjidhni Mundësi.Parapëlqime.
 2. Klikoni te skeda Sync.
 3. Klikoni Rregulloni Firefox Sync-un dhe do të hapet një dritare e re.
 4. Nënr Kam tashmë një llogari Firefox Sync, klikoni Lidhu

Gjedhja "adddevices-alt" nuk ekziston ose nuk ka rishikim të miratuar.

Pjesa 2: Lidheni kompjuterin tuaj tjetër te llogaria juaj Sync

Kryeni këto hapa në kompjuterin e dytë që po provoni ta shtoni te Firefox Sync-u.

 1. Shkoni te faqja e shkarkimit të Firefox Sync-ut, dhe klikoni Shtoje te Firefox-i.
 2. Kur të keni përfunduar instalimin e Firefox Sync-ut, klikoni Rinise Firefox-in. Firefox-i do të riniset me dritaren e Shtesave hapur.
 3. Te dritarja e Shtesave, klikoni MundësiParapëlqime që të hapni panelin Sync.

 1. Klikoni mbi Rregullim i Firefox Sync-ut.
  Sync Setup 1
 2. Klikoni mbi Kam një Llogari Firefox Sync.
 3. Jepni adresën tuaj email dhe fjalëkalimin për te Sync, mandej klikoni PasuesVazhdo.
 4. Jepni Kyçin tuaj për te Sync-u dhe mandej klikoni PasuesVazhdo.
  Add comp 2
  Kyçi juaj për Sync-un është një varg i gjatë shenjash që qe krijuar për ju kur rregulluat llogarinë tuaj në Sync. Mund ta gjeni duke ndjekur udhëzimet te Ku ta gjej Kyçin tim për Sync-un?
  Kyçi juaj i Riparimit është një varg i gjatë shenjash që qe krijuar për ju kur rregulluat llogarinë tuaj në Sync. Mund ta gjeni duke ndjekur udhëzimet te Ku ta gjej Kyçin tim të Riparimit?
 5. Do të shihni një skenë Rregullim i Plotësuar. Klikoni mbi PërfundojeU bë që të përfundohet shtimi i këtij kompjuteri te llogaria jua Sync.
 1. Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi butonin Firefox klikoni mbi menunë Mjete dhe përzgjidhni Rregullim i Sync-ut. Do të hapet dritarja e Rregullimit të Firefox Sync-ut.
 2. Klikoni mbi Kam një Llogari.
 3. Meqë nuk jeni pranë pajisjes me Sync-un tashmë të rregulluar, klikoni mbi lidhjen Nuk e kam me vete pajisjen.
 4. Bëni hyrjen te llogaria juaj Sync:
 5. Do të shihni një skenë Rregullim i Plotësuar. Klikoni mbi Përfundoje që të përfundohet shtimi i kësaj pajisjeje te llogaria jua Sync.
 1. Te shtylla e menuve, klikoni mbi menunë Mjete dhe përzgjidhni Rregullim i Sync-ut. Do të hapet dritarja e Rregullimit të Firefox Sync-ut.
 2. Klikoni mbi Kam një Llogari.
 3. Meqë nuk jeni pranë pajisjes me Sync-un tashmë të rregulluar, klikoni mbi lidhjen Nuk e kam me vete pajisjen.
 4. Bëni hyrjen te llogaria juaj Sync:
 5. Do të shihni një skenë Rregullim i Plotësuar. Klikoni mbi U bë që të përfundohet shtimi i kësaj pajisjeje te llogaria jua Sync.
 1. Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Mjete dhe përzgjidhni Rregullim i Sync-ut. Do të hapet dritarja e Rregullimit të Firefox Sync-ut.
 2. Klikoni mbi Kam një Llogari.
 3. Meqë nuk jeni pranë pajisjes me Sync-un tashmë të rregulluar, klikoni mbi lidhjen Nuk e kam me vete pajisjen.
 4. Bëni hyrjen te llogaria juaj Sync:
 5. Do të shihni një skenë Rregullim i Plotësuar. Klikoni mbi Përfundoje që të përfundohet shtimi i kësaj pajisjeje te llogaria jua Sync.

// These fine people helped write this article:Besnik_b. You can help too - find out how.

Përditësimi i Fundit: 2011-04-16

Merrni asistencë për një tjetër platformë:
Personalizojeni këtë artikull

Firefox