Aktivizim dhe çaktivizim cookie-sh

Cookie-et depozitohen në kompjuterin tuaj nga site-et web që vizitoni dhe përmbajnë të dhëna të tilla si: parapëlqime që lidhen me site-in e dhënë, ose gjendjen si i futur a jo. Ky artikull përshkruan si të aktivizohen dhe çaktivizohen cookie-et në Firefox.

Si t'i ndryshoj rregullimet për Cookie-t?

Shënim: Në Firefox, cookies janë të aktivizuara, si parazgjedhje.

Për t'i kontrolluar ose ndryshuar rregullimet tuaja:

 1. Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi butonin Firefox dhe përzgjidhni mandej MundësiNë krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Mjete dhe mandej përzgjidhni MundësiTe shtylla e menuve, klikoni mbi menunë Firefox dhe përzgjidhni Parapëlqime...Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Përpunoni dhe përzgjidhni Parapëlqime

  Klikoni butonin e menusë New Fx Menu dhe zgjidhni MundësiParapëlqime

Përzgjidhni panelin Privatësi.

 • Për Firefox-i: zgjidhni mundësinë Do të përdorë rregullime vetjake për historikun.
  Custom History Fx21 WinXP Custom History Fx21 Win7 Custom History Fx21 Mac Custom History Fx21 Linux customhistory38
  1. Që të aktivizohen Cookie-t, i vini shenjë Prano cookies prej site-sh, dhe hiqeni shenjën, nëse doni t'i çaktivizoni.

   e9dbd819db1e08809a93d36c5f75fddf-1267773784-749-1.jpg


   e9dbd819db1e08809a93d36c5f75fddf-1260031845-428-1.png
   Cookies Win Cookies Mac Cookies Lin
   • Nëse po merreni me diagnostikim problemesh me cookie-t, sigurohuni që Prano cookie palësh të treta t'i jetë vënë shenjë. Për më tepër të dhëna, shihni Çaktivizim cookie-sh palësh të treta.
  2. Zgjidhni sa kohë do të rrinë të depozituara cookie-t:
   • Mbaji: deri sa të skadojnë: Çdo cookie do të hiqet kur t'i vijë data e skadimit, e cila përcaktohet nga site-i që dërgoi atë cookie.
   • Mbaji: deri sa të mbyll Firefox-in: Cookies që janë depozituar në kompjuterin tuaj do të hiqen kur të mbyllet Firefox-i.
   • Mbaji: pyetmë çdo herë: Shfaq një sinjalizim sa herë që një site web provon të dërgojë një cookie, dhe ju pyet nëse doni a jo të depozitohet.
  3. Klikoni mbi OK që të mbyllni dritaren e Mundësive.Klikoni mbi Mbylle që të mbyllni dritaren e Parapëlqimeve.Mbylleni dritaren e Parapëlqimeve. Mbylleni faqen about:preferences. Çfarëdo ndryshime që bëtë, do të ruhet vetvetiu.

  1. Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi butonin Firefox dhe përzgjidhni mandej MundësiNë krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Mjete dhe mandej përzgjidhni MundësiTe shtylla e menuve, klikoni mbi menunë Firefox dhe përzgjidhni Parapëlqime...Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Përpunoni dhe përzgjidhni Parapëlqime

   Klikoni butonin e menusë New Fx Menu dhe zgjidhni MundësiParapëlqime

  2. Përzgjidhni panelin Vetësi.
  3. I vini shenjë Prano cookies prej site-sh që të aktivizoni Cookie-t, dhe hiqeni shenjën, nëse doni t'i çaktivizoni.
   • Nëse po merreni me diagnostikim problemesh me cookie-t, do të duhej të aktivizonit Prano cookies palësh të treta.
  1. Zgjidhni sa kohë do të rrinë të depozituara cookie-t:
   • Mbaji: deri sa të skadojnë: Çdo cookie do të hiqet kur t'i vijë data e skadimit, e cila përcaktohet nga site-i që dërgoi atë cookie.
   • Mbaji: deri sa të mbyll Firefox-in: Cookies që janë depozituar në kompjuterin tuaj do të hiqen kur të mbyllet Firefox-i.
   • Mbaji: pyetmë çdo herë: Shfaq një sinjalizim sa herë që një site web provon të dërgojë një cookie, dhe ju pyet nëse doni a jo të depozitohet.
  1. Klikoni mbi OK që të mbyllni dritaren e Mundësive.Klikoni mbi Mbylle që të mbyllni dritaren e Parapëlqimeve.Mbylleni dritaren e Parapëlqimeve. Mbylleni faqen about:preferences. Çfarëdo ndryshime që bëtë, do të ruhet vetvetiu.

  Site-e Web njoftojnë gabime lidhur me cookie

  Nëse një site web ju shfaq një mesazh gabimi që thotë se nuk pranoni cookies, shihni Site-e Web thonë se cookie-t janë të bllokuara.

  Qe i dobishëm ky artikull? Ju lutemi, prisni...

  Ky artikull u shkrua me ndihmën fisnike të këtyre personave: Besnik_b. Edhe ju mund të ndihmoni - shihni se si.