Отображение вопросов с тегом: Показать все вопросы

Firefox 78.0.1 does not remove closed pages from memory - lags and high RAM usage

After updating from 77 (I think it was 77.0.2?) to 78.0.1 I started noticing terrible firefox performance after a few minutes of browsing. My standard browsing habit cons… (читать ещё)

After updating from 77 (I think it was 77.0.2?) to 78.0.1 I started noticing terrible firefox performance after a few minutes of browsing. My standard browsing habit consists of launching browser with 1 pinned tab and 1 home page (so 2 tabs only), then opening 5-10 tabs from my bookmarks, checking pages then closing them and leaving only 1 pinned page open. In firefox 78.0.1 after doing this (opening and then closing multiple tabs "to the right" using new context menu added in 78) my ram usage does not drop. It goes from 2.4GB (system only usage) to 5.0GB and does not drop after closing tabs. However when I open 10-20 tabs again RAM usage does not rise (maybe slightly, like 5.3GB). So it looks like firefox has multiple tabs stored in ram and opening new tabs just rewrites that memory instead of allocating new one. I have 8GB of ram so 3GB of usage from 1 open tab is crazy. I think it was 500-900MB before. I also have terrible lags because of this - browser hangs up every few seconds for few seconds. I had trouble writing this post with 2 tabs open because of 3.3GB ram usage! Restarting browser helps - ram uasge rises from 2.4GB to 3.2GB only (800MB for 2 tabs) but every new opened and closed tab seems to stay in memory. For example if I open 10 more tabs except for 2 that always open so I have 12 tabs I have 3.6GB memory usage. After I close them it slowly drops to 3.5GB instead of returning to 3.2GB. It does not matter how I close tabs - using right click context menu (close other tabs, close tabs to the right), using X on tabs, or using add-on to close all tabs except for pinned ones. They always remain in memory somehow. PLS fix this ASAP.

P.S. I also tried checking about:performance menu but there is nothing interesting here. It says that 2 opened tabs and addons use 100MB of memory which is not true because browser at this moment uses 1060MB.

Update 1: I also tested safe mode. 3,4GB of PC RAM usage on firefox safe mode start. Opened few tabs, ram usage goes to 4.2GB. After closing all tabs except for 1 ram usage start to SLOWLY decrease but it stops at 3,7GB. Ram usage drop was really slow like 10-30 seconds. It should be instant after closing tabs.

Asked by Piterk 1 неделю назад

Last reply by Piterk 1 день назад

Firefox crashing when streaming video content

Hi there. I am running Firefox version 78.0.1 and am experiencing crashes when streaming ANY video content at the moment. The browser simply closes without any error mess… (читать ещё)

Hi there. I am running Firefox version 78.0.1 and am experiencing crashes when streaming ANY video content at the moment. The browser simply closes without any error message being reported. This is the first time that this has happended to me.

Asked by dembones46 3 дня назад

cut and paste with right mouse click in discord web app pastes text twice.

When I cut and paste text into the chat edit window in the discord website app, the text I am pasting appears twice. This started happening within the last month. I am … (читать ещё)

When I cut and paste text into the chat edit window in the discord website app, the text I am pasting appears twice. This started happening within the last month. I am using Firefox 78.0.1. This does not happen in chromium, for example, nor in pasting info to other applications. I am running the latest Linux Mint OS as well.

Asked by Stephen 5 дней назад

Last reply by Stephen 4 дня назад

Enable Sky Sports again

I have been watching football on one or two Sky Sports websites through Virgin Media which redirects me to the Sky Sports log on which I do as a Virgin Media Customer. T… (читать ещё)

I have been watching football on one or two Sky Sports websites through Virgin Media which redirects me to the Sky Sports log on which I do as a Virgin Media Customer. This has been running smoothly for well over a year. Suddenly it has stopped with the error message "Secure Connection Failed". I have tried adding Sky Sports to the allowed web-sites on my security (Kaspersky and Malwarebytes) and clearing the caches as instructed by Mozilla but to no avail. What do I need to do to enable me to continue watching Sky Sports on my laptop. I'm afraid Virgin Media support told me to go back to the shop from which I bought the laptop, now 3-4 years ago.

Asked by Neil 1 день назад

Last reply by Neil 1 час назад

italic font not displaying (I have proofs!)

Hi everyone, I am working on linux Ubuntu 8.3.0, with the last version of Firefox 68.10.0esr-1. It seems that the italic fonts are not displayed on my Firefox browser. I… (читать ещё)

Hi everyone,

I am working on linux Ubuntu 8.3.0, with the last version of Firefox 68.10.0esr-1.

It seems that the italic fonts are not displayed on my Firefox browser. I have made a test with another browser and the italics font are displayed (picture attached). I have already tried to re-start, re-install, etc...

Any idea of what could be the problem?

Cheers,

Thibauld

Asked by thibauld_michel 1 день назад

Last reply by thibauld_michel 1 день назад

Upon awakening PC, an open, minimized Firefox browser won't maximize

My computer goes into sleep mode after inactivity. When I wake up my computer, if Firefox was left open and minimized, I can't click on it for one minute to bring it back… (читать ещё)

My computer goes into sleep mode after inactivity. When I wake up my computer, if Firefox was left open and minimized, I can't click on it for one minute to bring it back up. A dinging sound happens. All other minimized windows can be maximized without issues. This is on a brand new HP PC running Windows10.

Asked by daree76 5 дней назад

Firefox Stutter every 10 seconds (not sessionstore related ?)

Hello, I recently had to switch back to my laptop and noticed that firefox is micro-stuttering (missing a couple of frame at worse) at a somewhat regular interval. Which … (читать ещё)

Hello,

I recently had to switch back to my laptop and noticed that firefox is micro-stuttering (missing a couple of frame at worse) at a somewhat regular interval. Which is very noticable and head-ache inducing when watching a youtube video.

I tried to disable every plugins that I have, switching to a new profile, setting browser.sessionstore.max_tabs_undo and browser.sessionstore.max_windows_undo to 0, closing everything in the background, clearing cookies caches and etc.

Nothing worked, I noticed that disabling window's "Hardware-Accelerated GPU Scheduling" helped. With it on I've got a very regular micro stutter (every 10 seconds) whereas with it turned off I "only" get a microstutter once every 20/30 ish seconds. Therefore I suspect some shenanigans with optimus drivers but I don't know for sure how to confirm. I tried to force firefox to use the integrated gpu with nvidia pannel but it didn't help.

I would have capture a video to show off the problem but everytime I start recording (with lenovo's nerve sense capture software) the problem totally disappears !

Anyone have any ideas about what could be happening / how to diagnose more precisely the problem ? Thanks for reading.

specs :Windows 10 (x64), Firefox 78.0.1 (x64), Intel Core i5-7300HQ, optimus GPUS : Intel HD Graphics 630 + NVIDIA GeForce GTX 1060 (Max-Q)

Asked by aramirg 1 неделю назад

Last reply by aramirg 5 дней назад

Outlook 365

I have two email accounts, both using outlook.office365 When i apply the settings for each of the email accounts, I can see that in the Security and Authentication window… (читать ещё)

I have two email accounts, both using outlook.office365 When i apply the settings for each of the email accounts, I can see that in the Security and Authentication window, under User Name, only one address appears. When I try to send an email from the other address it gives me the following error. Why can't I put in each of the User Name settings the proper email address ?

An error occurred while sending mail. The mail server responded: 554 5.2.0 STOREDRV.Submission.Exception:SendAsDeniedException.MapiExceptionSendAsDenied; Failed to process message due to a permanent exception with message Cannot submit message. 0.35250:7B240000, 1.36674:0A000000, 1.61250:00000000, 1.45378:02000000, 1.44866:331D0000, 1.36674:0E000000, 1.61250:00000000, 1.45378:381D0000, 1.44866:DC000000, 16.55847:F90E0000, 17.43559:0000000024020000000000000000000000000000, 20.52176:140F518C1D00F01F00000000, 20.50032:140F518C8D17F01F00000000, 0.35180:140F518C, 255.23226:F1240000, 255.27962:0A000000, 255.27962:0E000000, 255.31418:22250000, 0.35250:0A00828A, 1.36674:0A000000, 1.61250:00000000, 1.45378:02000000, 1.44866:14000000, 1.36674:32000000, 1.61250:00000000, 1.45378:19000000, 1.44866:01000000, 16.55847:80000000, 17.43559:0000000070030000000000000000000000000000, 20.52176:140F518C1D00101053000000, 20.50032:140F518C8D1700001E000000, 0.35180:58000000, 255.23226:4800D13D, 255.27962:0A000000, 255.27962:32000000, 255.17082:DC040000, 0.27745:28000000, 4.21921:DC040000, 255.27962:FA000000, 255.1494:80030400, 0.38698:0F010480, 0.37692:01000000, 0.37948:B9B00987, 5.33852:00000000534D545000000100, 7.36354:0100000000000109302E3331, 4.56248:DC040000, 7.40748:010000000000010B3A653135, 7.57132:00000000000000003432662D, 1.63016:32000000, 4.39640:DC040000, 8.45434:1F1C6ABEEBE3D4428C1D85FC8D5171273A653135, 5.10786:0000000031352E32302E333135332E3032393A444237503139324D42303434343A65313535326430362D616330352D343432662D623462632D32643162356262366336633900201000000000, 7.51330:EA0A4906BB21D8084F000000, 0.39570:0F010480, 1.55954:0A000000, 0.49266:56000000, 1.33010:0A000000, 2.54258:00000000, 0.40002:02000000, 1.56562:00000000, 1.64146:32000000, 1.33010:32000000, 2.54258:DC040000, 255.1750:AF000000, 255.31418:0A005D36, 0.22753:73000000, 255.21817:DC040000, 0.64418:0A00F565, 4.39842:DC040000, 0.41586:B9000000, 4.60547:DC040000, 0.21966:80030400, 4.30158:DC040000 [Hostname=DB7P192MB0444.EURP192.PROD.OUTLOOK.COM]. Please check the message and try again.

Asked by asta2 5 дней назад

Unable to print full page in certain websites

I used to take print to study contents offline and I almost always use Mozilla as a browser. Recently I noticed that I was unable to print a full page in a simple website… (читать ещё)

I used to take print to study contents offline and I almost always use Mozilla as a browser. Recently I noticed that I was unable to print a full page in a simple website. Understandable that firefox team has been busy working upon the print bugs, but the page and the website I am referring to is Purely HTML and CSS; and for some reason firefox cuts out the rest of the pages from print except for the first.(i.e) to say it prints only the top part of the page..

Though I work with Ubuntu I have crosschecked with Win8.1 and TOR version of firefox which had the same shortcoming, with the website I was referring to. However other browsers such as the Safari and Chrome seem to do fine with this regard. Kindly check for yourselves and let me know if I am going wrong somewhere. Also please Avoid recommending any add ons to accomplish the task at hand.

The thing is the website I was referring to is of very simple make and may help the team to shoot the bug if any, with an easier test case such as this.

With love and Thanks

Asked by Rudran 1 неделю назад

Last reply by Rudran 2 дня назад

Lockwise has been a disaster for me. I would like to not lose my passwords, and remember new passwords again

Lockwise has been a disaster for me. I would like to not lose my passwords, and remember new passwords again. None of the directions match what comes up on my W7 Home, an… (читать ещё)

Lockwise has been a disaster for me. I would like to not lose my passwords, and remember new passwords again. None of the directions match what comes up on my W7 Home, and I fear I made a huge mistake by updating FF, because I could lose them all when I go back

Asked by wdhc 1 день назад

Firefox crashes regularly for different reasons

Hi, my firefox started to crash regularly for a few months. I have seen it crash while on idle, while changing tabs, while opening ne tabs... i.e. no repetable pattern. M… (читать ещё)

Hi, my firefox started to crash regularly for a few months. I have seen it crash while on idle, while changing tabs, while opening ne tabs... i.e. no repetable pattern. Morever, I couldn't figure out the reason since all the crash reports turned different reasons for each crush. It has now become hourly crashes which really started to affect my workflow. Could you please help?

Latest crush reports: Report ID Date Submitted bp-4c03cc23-f6bf-4abd-a5b0-3a1ff0200708 08/07/2020, 13:27 bp-74dbd9b4-40b9-47b5-9387-f6d8e0200708 08/07/2020, 13:27 bp-d1cbf208-6c0d-44f1-95f2-a8aec0200708 08/07/2020, 13:27 bp-813c83c1-c29a-4103-84b5-5e68d0200708 08/07/2020, 13:27 bp-29f78130-e294-4fcd-8720-5b8010200708 08/07/2020, 13:27 bp-2e6980b2-b53e-473a-b9e3-9e1ee0200708 08/07/2020, 13:27 bp-363a7969-8b98-43ea-a26b-f32350200708 08/07/2020, 13:27 bp-df78d49e-6209-4a7e-96c9-533e90200708 08/07/2020, 13:27 bp-4d388808-7043-440e-b7a3-d29b60200708 08/07/2020, 13:26 bp-aa3c3296-6b5d-4300-a441-4a6890200708 08/07/2020, 13:26 bp-007af789-587d-45df-87f8-da78c0200708 08/07/2020, 13:26 bp-0f5a3710-3098-4d73-ace8-c1df10200708 08/07/2020, 13:26 bp-fc10b542-d37d-4ca9-8a54-0acf50200708 08/07/2020, 13:26 bp-2eb3fafe-370e-4145-bda4-acc120200702 02/07/2020, 10:30

Asked by u.yilmaz91 3 дня назад

Last reply by u.yilmaz91 2 дня назад

WebRTC with Janus Websockets and Asterisk no sound, 78esr

We have a server running Debian Buster with Janus and Asterisk installed using the standard Debian packages. Using the standard Janus test page to make calls through our … (читать ещё)

We have a server running Debian Buster with Janus and Asterisk installed using the standard Debian packages. Using the standard Janus test page to make calls through our server via the Websockets interface, we have no problems with any of the Firefox 68esr browsers, but after upgrading to the latest 78esr browser, we have no audio after the call connects if we initiate the call from Windows 10. Using Linux or Mac 78esr (or any OS with Chrome) to initiate the call audio is working, even if the answering browser is 78esr on Windows 10.

Looking in the Asterisk and Janus logs for working and silent calls, they appear identical (opus codec selected in all cases), and there are no errors in the Web Console after upgrading adapter.js to 7.4.0.

Is there a known problem with websockets and 78esr?

Asked by raymond.field 3 дня назад

Video stuttering comes back in 2020 due to the new update

Like the topic title said, i have a video stuttering problem in youtube. This is a quite old question, but i already installed both h264ify and youtube classic + changed … (читать ещё)

Like the topic title said, i have a video stuttering problem in youtube. This is a quite old question, but i already installed both h264ify and youtube classic + changed some settings in about:config(enabled WebRender, change the time to save tabs) . Youtube used to work perfectly fine until the recent update.

Asked by Mr.KingNothing 4 дня назад

Last reply by Mr.KingNothing 4 дня назад

PayPal

Any time I go to checkout to PayPal which opens a new window it opens a blank tab and does nothing. It doesn't matter if I've turned off any add-ons or disabled protectio… (читать ещё)

Any time I go to checkout to PayPal which opens a new window it opens a blank tab and does nothing. It doesn't matter if I've turned off any add-ons or disabled protections, still does it. Any ideas?

Asked by x8 1 день назад

Thunderbird

Bonjour, depuis un certain temps , disons une semaine les messages reçus n'apparaissent plus automatiquement dès le démarrage de thunderbird , en effet il faut que je cli… (читать ещё)

Bonjour,

depuis un certain temps , disons une semaine les messages reçus n'apparaissent plus automatiquement dès le démarrage de thunderbird , en effet il faut que je clique sur message entant d'un compte pour voir l'affichage de ceux-ci . pour ma part je n'ai rien changé à mon avis .

Cela m'embête un peu. Pouvez vous m'aider. Merci et bien cordialement.

Didier France

Asked by didier.vergoten 4 дня назад

Google doc or sheet lags/pauses perdiocally on firefox

When I m using google doc or sheet to edit a document from google drive, I notice that my cursor will freeze for 5-10 sec from time to time. No issues with chrome on the… (читать ещё)

When I m using google doc or sheet to edit a document from google drive, I notice that my cursor will freeze for 5-10 sec from time to time. No issues with chrome on the same documents. I never had this problem until the firefox updates in the past few months. I have tried the usual steps such as disabling all plugins, start firefox in safemode but nothing works. The problem is consistent across all documents, even for new documents. Does anyone know of a workaround?

Asked by ron 6 дней назад

Message action buttons in Outlook Web Access producing error

I am running the latest version if FF for Android in the PlayStore (68.0) on Samsung Note10+. In Outlook Web Access, many actions for messages (e.g., Send) yield the fol… (читать ещё)

I am running the latest version if FF for Android in the PlayStore (68.0) on Samsung Note10+.

In Outlook Web Access, many actions for messages (e.g., Send) yield the following message "This method or property is not supported after HttpRequest.Form, Files, InputStream, or BinaryRead has been invoked." I can think five causes: (1) setting blocking the action, (2) the app contains (non-standard) browser specific code, (3) thecompletely/ app is not loading correctly, (4) I am missing an add-on, or (5) FF is not handling the operation correctly (according to a standard). I cannot see any setting that would restrict the actions, so I am stuck. Any suggestions?

Asked by firefox803 2 дня назад

Javascript error while selenium running tests

Hi. Long time user, first time poster. Sorry to bother. I am using selenium to run some tests with geckoDriver 0.26 for a couple of months now. 4-5 days I noticed an erro… (читать ещё)

Hi. Long time user, first time poster. Sorry to bother.

I am using selenium to run some tests with geckoDriver 0.26 for a couple of months now. 4-5 days I noticed an error popup but didn't think about it too much. Now that I dived in I have no idea.

The errors: 1594368211112 mozrunner::runner INFO Running command: "/usr/sbin/firefox" "-marionette" "-foreground" "-no-remote" "-profile" "/tmp/rust_mozprofileKsGhaj"

   1594368213025       Marionette      INFO    Listening on port 43399
   1594368213119       Marionette      WARN    TLS certificate errors will be ignored for this session
   jul 10, 2020 9:03:33 DA MANHÃ org.openqa.selenium.remote.ProtocolHandshake createSession
   INFO: Detected dialect: W3C
   JavaScript error: resource://gre/modules/URIFixup.jsm, line 281: NS_ERROR_FAILURE: Should pass a non-null uri

specs.Login STANDARD_OUT

   09:03:33.530 INFO  test_url_i_am_using.: firefox 78.0.2 (LINUX) - 2e7c42d3-34aa-4b4a-bd7f-7c311c9ab2c6
 JavaScript error: https://.html line 310 > scriptElement, line 6: ReferenceError: userlike is not defined
   JavaScript warning: https://dq4irj27fs462.cloudfront.net/javascripts/userlike-production-2013.min.js, line 1: unreachable code after return statement
   JavaScript warning: https://dq4irj27fs462.cloudfront.net/javascripts/userlike-production-2013.min.js, line 1: unreachable code after return statement
   JavaScript error: https://test_url_i_am_using/components.0.20200709180122.min.js, line 353: TypeError: v[u] is undefined

Chrome is working fine running the same test I am using firefox 78 now but downgraded to 74 and 73 (The ones that i started with). Still same geckodriver version because no issues so far More wierdly even is, it only fails after the 7-8 click in the middle of the test

I can't share my full logs because i am using this for work. But just ask and ill provide whatever i can. Any

Asked by miguel.teixeira 1 день назад

When playing audio or video in a tab, opening a new tab / switching to it causes the audio/video to stutter

When I am playing media in a tab (youtube, spotify, etc.), if I open a new tab + website to browse, the audio/video in the other tab stutters badly. This happens no matte… (читать ещё)

When I am playing media in a tab (youtube, spotify, etc.), if I open a new tab + website to browse, the audio/video in the other tab stutters badly.

This happens no matter what. With add-ons enabled, with ALL add-ons disabled, AND with firefox in safe-mode.

I have uploaded a video of the problem in action:

https://streamable.com/cgy9h5

Asked by macmilln82 6 дней назад