Отображение вопросов с тегом: Показать все вопросы

FireFox Suspended? and Update to v.100 problem

Over the past few days FireFox v. 99.0.1 had been non-responsive on a tab. Got to the point I had to close FF and tried to use cCleaner to clear cache/history etc. How… (читать ещё)

Over the past few days FireFox v. 99.0.1 had been non-responsive on a tab.

Got to the point I had to close FF and tried to use cCleaner to clear cache/history etc.

However cCleaner could not proceed as it claimed FF was still open.

Using Windows Task Manager I found FireFox was "Suspended" (screenshot 1)

I then terminated the task - so cCleaner could proceed.

Then FF appeared to work OK. Until the next time....

It just happened a few minutes ago closing FF - using cCleaner - once again FF was "suspended" and had to be terminated in Task Manager.

On FF help it said Update to version 100 which I did BUT the update got stuck on the FF Update - for several minutes (definitely over 10 mins) so I had to terminate the FF Updater using Windows Task Manager (screenshots 2 & 3) again used Task Manager to terminate that.

FF appeared to open OK even showed the version 100 What's new tab.

BUT when I used FF help to check version I got Restart FF to update to version 100 (screen shot 4) Perhaps the last might temporary due to terminating the what appeared to be stuck Updater, but it was worth mentioning.

PC details: OS Name Microsoft Windows 10 Home Version 10.0.19044 Build 19044 System Model HP Pavilion 590-p0097c Desktop PC System Type x64-based PC Processor Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz, 2808 Mhz, 6 Core(s), 6 Logical Processor(s) Installed Physical Memory (RAM) 8.00 GB

Any help appreciated.

Thanks,

Vincent

Задан UnknownVT 2 недели назад

Последний ответ от UnknownVT 4 дня назад

Thunderbird: attachments not opening (No yellow accept permission bar) since update

Since latest update: If I receive an Excel spreadsheet (either .xls or .xlsx) or a Word document (.docx) as an attachment in Thunderbird it will only open in Read Only m… (читать ещё)

Since latest update:

If I receive an Excel spreadsheet (either .xls or .xlsx) or a Word document (.docx) as an attachment in Thunderbird it will only open in Read Only mode. There is no way to give permission to open/view. I can save it & then open and it is fine but I cannot simply open the attachment directly without it being in Read only mode. I cannot uncheck the Properties "Read Only" check box because it is greyed out.

Similar problem applies to jpegs where you can't rotate the opened attachment (ie this opens in a kind of non-editing mode too)

The yellow security "Permission" bar that one clicked to "accept/view" is no longer appearing. (Sorry I don't know what to call this function or how to properly describe it)

Something seems to be preventing this yellow bar showing so I cannot click to "give permission to edit" or "accept the content" or whatever the appropriate permission/acceptance is

Is this a config issue ?

This problem does not occur if opening from webmail or Windows Live Mail, it applies only on Thunderbird.

Same issue on Windows 7 (yes I know it is not supported) and Windows 10. I have Thunderbird 91.9.0 (release update channel) on both (Two laptops).

I have several email accounts and the issue occurs with any email account and whether POP3 or IMAP. Also with Word/Excel/jpeg attachments to emails stored in Local Folders which used to open fine.

This problem has only arisen following latest update (91.9.0).

I have tried opening in Troubleshoot (Safe) Mode with add-ons disabled and the problem still exists.

Can anyone tell me what to do about this please ? How can I make Thunderbird allow direct opening of an attachment in normal editing mode as it used to do ? How do I get the yellow bar back please ?

What, if anything, do I change in config editor to make the yellow bar reappear ?

Would appreciate help please as this is giving me a major headache & upset

Thanks

Задан joycembrett 2 недели назад

Последний ответ от joycembrett 5 дней назад

Ustable Behavior from FireFox

Foxfire (100.0) is unstable on my MacBook Air M1 OS 11.3.1. It frequently slows down its loading of site data, to the point of timing out Or simply crashing. At other tim… (читать ещё)

Foxfire (100.0) is unstable on my MacBook Air M1 OS 11.3.1. It frequently slows down its loading of site data, to the point of timing out Or simply crashing. At other times it is completely normal.

Of the 3 in the house, this is the one connected to the incoming router from the ISP. The other two are connected by wifi, also using FireFox but completely free of the laptop’s seizing up. I have sent in a dozen FF Crash Reports

Even on the laptop, when slowed down to a crawl, the Ookla speed test shows the ISP’s full connection speed of 250MB/s

The problem has survived: • clearing the OS’s DNS cache • running it on the wifi mesh (disconnected from the Ethernet hardwire)at the other end of the house • refreshing FF using “Troubleshooting Info” • clearing FF StartUp cache • clearing FF Cashed Web Content (which quickly climbs back to ~800MB — is this a reasonable load?)

It is now asking me to confirm whether, with CMD-Q pressed, I really want to quit. I am in HTTPS-only mode, and it fails to recognize an HTTPS url, asking if I want to continue on to the HTTP site.

The laptop has run FF for 16-18 months before this showed up. Possibly at the time when I started to delete all cookies (with exceptions) at quitting FF, and enabling HTTPS-Only mode. But reverting these also makes no difference.

Do I have to ditch FF and use Safari?

Задан wbps 1 неделю назад

Последний ответ от wbps 6 дней назад

Thunderbird Freezing Consistently five minutes or more when using Teamup calendar

Hello, all. Ever since I upgraded Thunderbird to 91.9.0 (64-bit), it has been freezing consistently and repeatedly - upon startup, and every 30 minutes, it freezes for ap… (читать ещё)

Hello, all.

Ever since I upgraded Thunderbird to 91.9.0 (64-bit), it has been freezing consistently and repeatedly - upon startup, and every 30 minutes, it freezes for approximately 5 minutes and 40 seconds. Then it unfreezes and works fine. But then 24 minutes and 20 seconds later, it freezes once again, going "Not Responding" in Windows 10.

When it freezes, Thunderbird uses 12-16% of my CPU, and memory usage steadily climbs, going up 0.1-0.2Mb each second, and goes back down to normal on the unfreeze.

Now, what have I done? It still happens in Troubleshooting mode. It happens in Troubleshooting mode while Windows is in Safe Mode With Networking. Adding an exception in my antivirus (NOD32) did nothing, as did turning off Allow Windows Search Messages in Advanced. Turning off Check For New Messages in Account settings does nothing. Nothing consistent shows up in the Error Console either, but I'm not a coder, so don't really know what to look for.

Ideas?

Thanks.

Задан lindgoldnz 2 недели назад

Последний ответ от lindgoldnz 2 дня назад

Firefox not rendering - profile

Hello, recently i installed Kubuntu 20.04 (KDE Plasma 5.18.8). I have this problem where firefox (version 100) is not rendering the window and i think it's the profile fo… (читать ещё)

Hello, recently i installed Kubuntu 20.04 (KDE Plasma 5.18.8). I have this problem where firefox (version 100) is not rendering the window and i think it's the profile folder.

First i was thinking on the graphics. i have installed 'nvidia-driver-510'. I tried this Solution with no luck.

I have:

  • Intel HD Graphics 620
  • Nvidia MX130

I tried :

  • Renaming the folder '.mozilla' to '.mozilla_bak' works perfectly but i have to do this every startup, and firefox creates a new profile where i have to logon in every platform i use.
  • Downloading 'firefox-100.0.1.tar.bz2', it's the same, works fine with a new profile.

This lead me to the profile folder, running './firefox --profile ~/.mozilla/firefox/<profile_folder>' it's the same, not rendering the entire window. I dont know why my profile is causing this problem, i only use three addons: AdBlock, BetterTTV and FoxyProxy, i have the same problem even if i dont have these installed.

Задан killuax 1 неделю назад

Последний ответ от killuax 6 дней назад

Thunderbird hangs for ~30 seconds viewing photos

While browsing e-mails, e-mails open and when the e-mail has no photo attachments, the program behaves normally, the messages are loaded quickly. When the message include… (читать ещё)

While browsing e-mails, e-mails open and when the e-mail has no photo attachments, the program behaves normally, the messages are loaded quickly. When the message includes attachments in the form of photos, various jpg, png formats, the program hangs for a moment, about 10 - 25 seconds, it happens only in the case of e-mails containing photos. I have 4 computers with the same configurations, with the same program, the same configuration, the same windows 10, the settings are the same on all computers, the same account type (POP3), the same e-mail end, and stranger the problem occurs on 2 computers and on the other 2 no, on the other 2 they have the same email with the photo message, the email is loaded very quickly, on the other 2 you have to wait as I wrote above until they are buffered, and the other 2 computers open the message preview in the same way, I couldn't find anything about it in the help, please help.

Задан marek34 6 дней назад

Последний ответ от marek34 2 дня назад

Firefox crashing every time I try to See all downloads

Seems like there's a bug in the new update. I can't see all the downloads, no matter how I try to open the list of downloads, the browser immediately crashes. I tried rei… (читать ещё)

Seems like there's a bug in the new update. I can't see all the downloads, no matter how I try to open the list of downloads, the browser immediately crashes. I tried reinstalling (started a new profile, etc), the issue still persists.

Задан elh.rotem 3 недели назад

Последний ответ от elh.rotem 2 дня назад

emails not sending

Sending of message failed. Unable to authenticate to Outgoing server (SMTP) smtp.kingharald.co.uk. Please check password and verify the Authentication method in Account … (читать ещё)

Sending of message failed. Unable to authenticate to Outgoing server (SMTP) smtp.kingharald.co.uk. Please check password and verify the Authentication method in Account settings/Outgoing server (SMTP). Emails work ok for a while, then I get a few days of this error message and then it seems to fix itself. It's not working just now. How do I fix this?

Задан jean72 5 дней назад

Последний ответ от jean72 1 день назад

intermittent server gone down or disconnected notice

I posted this last year and one other person chimed in with the same issues, but there were no responses, and the thread was archived. The other person suggested this pr… (читать ещё)

I posted this last year and one other person chimed in with the same issues, but there were no responses, and the thread was archived. The other person suggested this problem had been around for a long time and he was using a different email system. I am reposting my observations below in the hope there may be a response or a fix.

I am running TBird 91.9 on a Win10 Pro 21H2 laptop and on a Win10 Pro 21H2 Surface GO. My issue is with my Compuserve/AOL email account which is my primary account. I send email on smtp.compuserve.com and receive on imap.aol.com. The issue is intermittent and usually multiple times per day when it occurs. When I am receiving email I get the message "Server imap.aol.com has disconnected. The server may have gone down or there may be a network problem." What does not make sense is that it may occur on one of my PCs and then I will check the other and it is fine. Or sometimes both give this message but then I can go to my iPhone which also receives from imap.aol.com and it has no problems.

The problem is most severe, almost always occurs when I ask to synch mailboxes to go offline. I ask TBird to download all messages before disconnecting and it successfully downloads all of my Compuserve mailboxes except the InBox and consistently gives the server off line warning.

Are there some TBird settings I can adjust to try to resolve this problem?

I do have Comcast and Gmail accounts that do not appear to have this issue but for historical reasons I would like to retain my AOL/Compuserve as my principal account.

Thank you.

Задан eberger5 1 неделю назад

Последний ответ от eberger5 16 часов назад

Wrong colors when uploading photo to Facebook (via FB wall)

Hi! I am not sure, if Mozilla is the reason, or Facebook is the reason. But since I can't get any help from FB, I'd like to check also here. At first, I thought that th… (читать ещё)

Hi!

I am not sure, if Mozilla is the reason, or Facebook is the reason. But since I can't get any help from FB, I'd like to check also here.

At first, I thought that the problem is on my side, since I am using ICC profiles and maybe I did something wrong. But It is not the problem on my side. I tried with an original jpg file, directly from my camera.

So, when I upload JPG to the Facebook, color of the image changes. This happens only if I publish it directly to my FB wall. If I go to FB "publishing tools" (on FB pages), everything works normal. If I upload the same photo via for example Chrome or Vivaldi, everything works, even if I upload directly to the FB wall.

So the problem occurs only If I upload from Mozilla (I have latest version 100) to the FB wall. Not via "publishing tools" on FB page. But problem is the same if I publish on my FB business page wall. So I assume that the problem is on FB side, that somehow renders files differently then via their Publishing tools. But I am allowing that Mozilla does something to them via the interface.

There must be some problem with Mozilla too, since all images work OK with Chrome or Vivaldi. So, something in relation of Mozilla - Facebook wall.

Currently I just use Chrome for uploading to FB, but I don't want that.

Not sure what to do now. FB does not reply, maybe Mozilla can help or check? I attached a sample photos, to see difference. Here is my Mozilla gfx.color profile too: https://i.ibb.co/CWRHWnh/6.jpg

Задан S. 1 неделю назад

Последний ответ от S. 1 день назад

the new thunderbird doesn't open most browser links (but does open some)

Recently I installed the new Kubuntu 22.04 with the new thunderbird. It no longer opens browser links (at least it opens some, but most it doesn't). I tried opening it i… (читать ещё)

Recently I installed the new Kubuntu 22.04 with the new thunderbird. It no longer opens browser links (at least it opens some, but most it doesn't).

I tried opening it in the console and got the following - the first parts when thunderbird opened and the last lines when I clicked on a link in an email message. The web address that it claims doesn't exist does, in fact, exist.

I've looked up all the help, suggestions about config.editor etc .... but none of it sees to work.

john@john-asus:~$ thunderbird [calBackendLoader] Using Thunderbird's libical backend [LDAPModuleLoader] Using LDAPDirectory.jsm [MsgSendModuleLoader] Using MessageSend.jsm [SmtpModuleLoader] Using SmtpService.jsm console.debug: "Trying to load /usr/lib/thunderbird/libotr.so" console.debug: "Trying to load libotr.so from system's standard library locations" console.debug: "Trying to load libotr.so.5 from system's standard library locations" console.debug: "Trying to load libotr.so from system's standard library locations" console.log: (new Error("Cannot load required OTR library", "resource:///modules/OTRLib.jsm", 109)) console.debug: "Successfully loaded OpenPGP library librnp.so version 0.16+git20220124.f06439f7.MZLA from /usr/lib/thunderbird/librnp.so" console.debug: "Found 0 public keys and 0 secret keys (0 protected, 0 unprotected)" console.debug: "Successfully loaded optional OpenPGP library libgpgme.so.11 from system's standard library locations" console.debug: "gpgme version: 1.16.0-unknown" console.warn: services.settings: thunderbird/hijack-blocklists has signature disabled IPDL protocol error: Handler returned error code!

      1. !!! [Parent][DispatchAsyncMessage] Error: PClientManager::Msg_ExpectFutureClientSource Processing error: message was deserialized, but the handler returned false (indicating failure)

IPDL protocol error: Handler returned error code!

      1. !!! [Parent][DispatchAsyncMessage] Error: PClientManager::Msg_ForgetFutureClientSource Processing error: message was deserialized, but the handler returned false (indicating failure)

env: ‘https://www.mimuw.edu.pl/wspomnienia’: No such file or directory

Задан masson.noble 1 неделю назад

Последний ответ от masson.noble 5 дней назад

Folder structure jumps inappropriately after naming or deleting folders

I have asked this question before with a different subject title, and I am surprised there is no move to fix it. It is an annoyance that I expect effects many. So I am … (читать ещё)

I have asked this question before with a different subject title, and I am surprised there is no move to fix it. It is an annoyance that I expect effects many. So I am trying again with a new title and more explanation.

I have attached 3 images, showing a) how I have my folders layed out, b) viewing a group of my folders including my local folders, and c) the change in view after I rename one of the observed folders called "Amick." Instead of the view staying the same, so that I can see the name-changed folder in the folder structure, it reverts to the top of the structure showing all the favorites followed by the local folders.

What I would like to have happen is for there to be NO CHANGE in the view after I change the name of a folder or delete a folder, so that I can see what I have accomplished and continue working. As it is now, it is a big nuisance the time waster. Am I missing something that I can do to solve this problem, like some advanced setting?

Thank you.

Задан eberger5 3 недели назад

Последний ответ от eberger5 17 часов назад

Sending Emails

Since Friday 5/13 I have not been able to send emails from Thunderbird. I have read just about every thread and did everything people have suggested but still having the … (читать ещё)

Since Friday 5/13 I have not been able to send emails from Thunderbird. I have read just about every thread and did everything people have suggested but still having the same issue. When I try to send an email, it will give me the "sending of the message failed" message and when I move that down there is the "creating mail message" bar that is behind it. I've had our IT guy look at it and he cannot figure it out. Any help would be appreciated!

Thanks,

Задан B. Provenzano 1 неделю назад

Последний ответ от B. Provenzano 6 дней назад

Thunderbird is consuming huge amount of data traffic from a limited connection

I've been using Thunderbird for almost 2-3 years and lately, I was connected to a limited internet connection and noticed that Thunderbird is consuming more than 25GB per… (читать ещё)

I've been using Thunderbird for almost 2-3 years and lately, I was connected to a limited internet connection and noticed that Thunderbird is consuming more than 25GB per day on average. Although my emails are not changing that frequent but it keeps on consuming a lot of traffic.

I'm using configuration for Exchange mail server and synching the mail every 1 minute. The size of the offline messages is 3.5 GB

How can I stop this consumption? Or at least to understand why is this happening?

Задан akkosh.heckal 20 часов назад

Последний ответ от akkosh.heckal 1 час назад

PK not found (e1)

As of two to three days ago (ca 20/05/22) when navigating to a website (regardless of whether it has been previously visited or not) a message appears stating "PK not fou… (читать ещё)

As of two to three days ago (ca 20/05/22) when navigating to a website (regardless of whether it has been previously visited or not) a message appears stating "PK not found (e1)". I have to click it in order to view the website. Sometimes the message also has a checkbox stating "Allow notifications like this from www.example.com to take you to their tab". I am using the latest FFox 100.0.2 and am fairly sure the problem started after the update before the last one (the last one was this morning 22/05/22).

Задан bdweiler 3 дня назад

Последний ответ от bdweiler 2 дня назад

Problem with Thunderbird

Thunderbird just "contracted" (read 'deleted') almost my entire inbox. I need those e-mails! Please tell me how to get them back! And how to keep this from happening a… (читать ещё)

Thunderbird just "contracted" (read 'deleted') almost my entire inbox. I need those e-mails! Please tell me how to get them back! And how to keep this from happening again.

Thank you,

Erif.

Задан Erif 1 неделю назад

Последний ответ от Erif 6 дней назад