Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Sivut menevät yhtäkkiä mustaksi jolloin ei pysty sivuja lukemaan ja ainoastaan käynnistämällä uudelleen saa sivut toimimaan

  • 3 replies
  • 2 have this problem
  • 14 views
  • Last reply by ikataja

more options

Minulla on yleensä aina auki olevia sivuja sekä useita selaimia auki samanaikaisesti. Ollut jo vuosia eikä ole ollut isompia ongelmia. Nyt jostain syystä selaimen ikkuna muuttuvat välillä mustaksi ja kerran valkoiseksi. Jos vaihtaa välilehteä se näkyy hetken ja muuttuu pian mustaksi samoin jos avaa uuden kopion selaimesta. Ainoastaan sulkemalla selaimen kokonaan sen saa taas toimimaan. Käytössäni on windows 10 pro creator update asennettuna joskin sivut muuttuivat mustaksi jo ennen tätä päivitystäkin. Selain päivittyy automaattisesti joten pitäisi olla uusin versio. Olen poistanut selaimen ja asentanut sen uudelleen kaksi kertaa joista toisella kertaa poistin myös kaikki tiedot. Selaimessa on käytössä Adblock lisäosa ja Browsing Protection By F-secure liitännäisistä OpenH264 Video codek, Shochwave Flash, Widevine Content Decryption Module ja nekin päivittyvät luultavasti automaattisesti. Ongelma on vaivannut noin 1,5 kuukautta.

Jos mahdollista vastaus sähköpostiin.

Minulla on yleensä aina auki olevia sivuja sekä useita selaimia auki samanaikaisesti. Ollut jo vuosia eikä ole ollut isompia ongelmia. Nyt jostain syystä selaimen ikkuna muuttuvat välillä mustaksi ja kerran valkoiseksi. Jos vaihtaa välilehteä se näkyy hetken ja muuttuu pian mustaksi samoin jos avaa uuden kopion selaimesta. Ainoastaan sulkemalla selaimen kokonaan sen saa taas toimimaan. Käytössäni on windows 10 pro creator update asennettuna joskin sivut muuttuivat mustaksi jo ennen tätä päivitystäkin. Selain päivittyy automaattisesti joten pitäisi olla uusin versio. Olen poistanut selaimen ja asentanut sen uudelleen kaksi kertaa joista toisella kertaa poistin myös kaikki tiedot. Selaimessa on käytössä Adblock lisäosa ja Browsing Protection By F-secure liitännäisistä OpenH264 Video codek, Shochwave Flash, Widevine Content Decryption Module ja nekin päivittyvät luultavasti automaattisesti. Ongelma on vaivannut noin 1,5 kuukautta. Jos mahdollista vastaus sähköpostiin.

Chosen solution

hei

minun firefox sivuilla Yleiset-sivulla ei ole kohtaa ”Firefox hyödyntää useaa prosessia”.

Lisäasetukset-sivulla löysin Selaus kohdasta ”Käytä laitteistokiihdytystä jos mahdollista”.

poistin ko kohdan käytöstä

Read this answer in context 👍 1

All Replies (3)

more options

En pysty näkemään sähköpostiosoitettasi, mutta tästä vastauksesta pitäisi tulla ilmoitus sähköpostiin.

Tällainen käytös viittaisi ongelmaan joko grafiikan laitteistokiihdytyksessä tai usean prosessin käytössä.

Onko sinulla uusin versio näytönohjaimen ajurista? Jos ei ole, päivitä ensin se ja katso jatkuuko ongelma. Jos ei, hyvä.

Jos ongelma jatkuu, kokeile seuraavaksi näitä:

  • Ensin poista ruksi asetusten Yleiset-sivulla kohdasta ”Firefox hyödyntää useaa prosessia”.
  • Jos ongelma ei jatku, ongelma näyttäisi olevan usean prosessin käytössä. Jos ongelma jatkuu, poista ruksi myös asetusten Lisäasetukset-sivulla heti auki olevalla Yleiset-välilehdellä olevasta kohdasta ”Käytä laitteistokiihdytystä jos mahdollista”.
  • Jos ongelma hävisi, laita ruksi takaisin kohtaan ”Firefox hyödyntää useaa prosessia”. Jos ongelma ei jatku, ongelma oli vain laitteistokiihdytyksessä. Jos ongelma jatkuu, ongelma näyttäisi olevan usean prosessin käytön ja laitteistokiihdytyksen yhdistelmässä.

Voit sitten laittaa nämä kaksi asetusta asentoihin, joissa ongelmaa ei esiinny. Kerro, jos ongelma jatkuu näistä kahdesta asetuksesta riippumatta tai jos sait ongelman ratkaistua.

more options

Chosen Solution

hei

minun firefox sivuilla Yleiset-sivulla ei ole kohtaa ”Firefox hyödyntää useaa prosessia”.

Lisäasetukset-sivulla löysin Selaus kohdasta ”Käytä laitteistokiihdytystä jos mahdollista”.

poistin ko kohdan käytöstä

more options

Poistin ruksin kohdasta käytä laitteistokiihdytystä jo mahdollista. EN muista auttoiko se, mutta koneelle tullut paljon eri päivityksiä ja olen ajureita päivittänyt joten en voi varma mikä niistä on auttanut, mutta ongelmaa ei ole enää esiintynyt