Pytania oznaczone etykietą: Pokaż wszystkie pytania

Duckduckgo opens links as https://html.duckduckgo.com/html

Hi, I'm using Duckduckgo as my search engine, but when I type in a search string, it Firefox prepends it with https://html.duckduckgo.com/html/... This opens a search pa… (czytaj dalej)

Hi,

I'm using Duckduckgo as my search engine, but when I type in a search string, it Firefox prepends it with https://html.duckduckgo.com/html/... This opens a search page that doesn't follow my dark theme. When I click on a link, another link is added that creates a link back to the same URL, causing a loop. This never happened before I upgraded to Ubuntu 22.04 & the latest version of Firefox, 100.0.2. How can I change this back?

Thanks!

   -John

Pytanie zadane przez jlcenter 2 dni temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez Terry 3 godziny temu

If new private window opened, sound output playback is suddenly distorted through processor speakers or headphones

Operating System Ubuntu 20.04.4LTS on AMD® Ryzen 3 pro 3200g 64bit processor. Firefox Web Browser version 100.0.2 (64-bit) The method I can reproduce sound distortion: I … (czytaj dalej)

Operating System Ubuntu 20.04.4LTS on AMD® Ryzen 3 pro 3200g 64bit processor. Firefox Web Browser version 100.0.2 (64-bit)

The method I can reproduce sound distortion:

I have clear sound playback through both system HDMI speakers or if earphones are plugged in, verified using the Ubuntu Sound Output test left/right (without distortion)

Then if I open a normal Firefox window and listen to YouTube video for example I have no distortion, if I however open I private window, say to access training material on Microchip University site I suddenly have distorted playback.

Please advise why private window opened suddenly distorts my output sound. Sound suspicious.

Pytanie zadane przez mahnac72 1 dzień temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez jonzn4SUSE 6 godzin temu

Audio not playing in firefox

My browser does not play any sound. I changed the auto play settings in the privacy and security tab to allow video and sound auto play but that didn't help. Even reinsta… (czytaj dalej)

My browser does not play any sound. I changed the auto play settings in the privacy and security tab to allow video and sound auto play but that didn't help. Even reinstalled the browser, it was fruitless.

Pytanie zadane przez lone_wolf 1 dzień temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez jonzn4SUSE 6 godzin temu

How to open local files in Firefox 100 snap?

I'm on Ubuntu 22.04 which is using the snap package of Firefox. It seems that I cannot open local files in the /tmp directory. When I place a test.html file there and run… (czytaj dalej)

I'm on Ubuntu 22.04 which is using the snap package of Firefox.

It seems that I cannot open local files in the /tmp directory. When I place a test.html file there and run `firefox /tmp/test.html`, it returns a file not found error. Why?

I don't have the problem with files in my home directory.

Pytanie zadane przez simon.eu 15 godzin temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez cor-el 6 godzin temu

Firefox and thunderbird: invisible dropdown menus / missing overlay planes

Hi all, due to the occurring problem I cannot select topic to describe best my type of question: Description of fault: Using Open Suse Leap current version 15.3 (KDE) wi… (czytaj dalej)

Hi all, due to the occurring problem I cannot select topic to describe best my type of question:

Description of fault: Using Open Suse Leap current version 15.3 (KDE) with all patches installed (zypper dup: no action required) In either thunderbird and firefox application (but e.g. not in dolphin or k3b or gimp...) I have following problem: When pressing any entry in File ... View... bar I do not get a visible dropdown menu to chose from Firefox specific: When I try to use a bookmark folder in the bookmark bar there is no visible dropdown menu to chose from When I try to chose from a dropdown menu inside the content of a web site i will get no visible feedback at all.

BUT: when I want to chose a bookmark that should appear in a dropdown list and I move the mouse to that remembered position I see in the lower left corner the bookmark's address and I can chose it! The same happens with the dropdown menus from the the File.... View... Help line. I am able to chose a command once I remember where to point to.

So I guess all what is missing is the overlay plane where the menu contents reside.

This problem occurs in 95% of the time I use both applications, BUT there are 5% of the time where everything works like a charm. I have no idea what i do differently in that usage. Whenever Firefox works normal, also thunderbird does. Is it somehow a KDE releated problem?

How can I fix that problem? Any hints?

Thank you

Johannes

Pytanie zadane przez schjo 3 miesiące temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez Terry 1 dzień temu

  • Rozwiązane

How to make "Say hello to a new Firefox" not appear next time I open Firefox

Hello, I'm using Firefox 91.4.1esr (64-bit) from Debian repositories on Bullseye. Every time I open Firefox, a window with a greeting message appears ("Say hello to a new… (czytaj dalej)

Hello,

I'm using Firefox 91.4.1esr (64-bit) from Debian repositories on Bullseye. Every time I open Firefox, a window with a greeting message appears ("Say hello to a new Firefox"), and it doesn't matter if, as asked by that window, I choose a theme or not. Is this issue related to my settings? Is this a Debian issue? Is it possible to stop that window from reappearing?

Thanks in advance. And many thanks for making Firefox (I've been using it for so many years I can't recall when I tried it for the first time).

Esteban

Pytanie zadane przez lucchesi.esteban 4 miesiące temu

Odpowiedź udzielona przez lucchesi.esteban 4 miesiące temu

I keep on being logged out on computer reboot on Garuda Linux

When I restart my computer, I am logged out of all websites although I did not select settings such as "Delete cookies and site data when Firefox is closed". This only ha… (czytaj dalej)

When I restart my computer, I am logged out of all websites although I did not select settings such as "Delete cookies and site data when Firefox is closed". This only happens with reboots and not on Suspend.

I saw two similar posts but the options look like they changed name since then: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1319622 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1289909

I tried to apply the solutions linked there, to no avail.

This behaviour only happens on my Garuda Linux and not on Pop-os. Thus I am not sure here is the right place to ask this question.

Another strange bug which may be related is the following: if I zoom in a page (say set it at 120 percents) then go to another tab and then come back to the page I zoomed in, the zoom is reset to 100 percents.

Any help would be greatly appreciated!

Pytanie zadane przez benoitseron 1 dzień temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez Seburo 1 dzień temu

Firefox Snap Disables Zoom (Ubuntu 22.04)

PSA: The snap version of Firefox (as implemented in Ubuntu Desktop 22.04) will not open a Zoom meeting link. The alternatives are: - Google Chrome, etc. - Borrow a Window… (czytaj dalej)

PSA:

The snap version of Firefox (as implemented in Ubuntu Desktop 22.04) will not open a Zoom meeting link.

The alternatives are: - Google Chrome, etc. - Borrow a Windows machine and log into your meeting there.

What a disaster.

Pytanie zadane przez eb40 1 dzień temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez cor-el 1 dzień temu

Strange accounts in auto complete history of saved account fields

like in [https://support.mozilla.org/en-US/que.../1358775|this] this article. I see stranger accounts in my browser saved session suggestions. I only use my ff account i… (czytaj dalej)

like in [https://support.mozilla.org/en-US/que.../1358775|this] this article. I see stranger accounts in my browser saved session suggestions. I only use my ff account in my personal computers and i'm not share my computer with strangers & guests. (this does not mean no one used after i leaved a computer with resetting that computer). Rarely using my personal computer(s) in public networks.

Do you have any ideas why this is happening and how can i prevent ?

Pytanie zadane przez Murat 1 dzień temu

how do I work with attachments in unbuntu?

how do I work with attachments in unbuntu? it greys out when trying to upload any attachments in gmail and outlook. I am new and cant find unbuntu help on latest update… (czytaj dalej)

how do I work with attachments in unbuntu? it greys out when trying to upload any attachments in gmail and outlook. I am new and cant find unbuntu help on latest update.

Pytanie zadane przez tompetergallagher 1 tydzień temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez jonzn4SUSE 1 dzień temu

The operation was aborted!!!

Well I was about to sign in on my recently installed arch system and after entering the password it said "waiting" and then "The operation was aborted" poped up. I am usi… (czytaj dalej)

Well I was about to sign in on my recently installed arch system and after entering the password it said "waiting" and then "The operation was aborted" poped up. I am using 100.0.2 version of firefox. (Note: i tried every other desktop environment on my sustem but it does have any changes). Pretty sure it's a bug and i want a solution for this. Please help me.

Thanks

Pytanie zadane przez ayushmaanpadhi2805 2 dni temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez ayushmaanpadhi2805 1 dzień temu

new computer firefox install wipes custom home page on all devices

This has happened to me on 3 different computers. Today, I installed Modicia linux operating system on a new computer. Then, I installed Firefox browser. I logged int… (czytaj dalej)

This has happened to me on 3 different computers.

Today, I installed Modicia linux operating system on a new computer. Then, I installed Firefox browser. I logged into Firefox the normal way and all my book marks and passwords etc... were imported into the browser, but when I clicked the "Home" button, my customized home page was gone. There were just a couple buttons pre-configured to whatever the default thing is showing twitter and 2 or 3 other buttons, but not what I had spent 3 hours configuring on my other computers. This has only happened on a new install of Firefox.

When I went back to my old computer and started Firefox, they were all gone!!! All of them. How do I get them back without programming each individual button all over again? The picture shows what it looks like NOW. Before installing Firefox on this new computer, all 32 buttons on my home page were individually configured with URLs and custom icons. Walt

Pytanie zadane przez WalterRamjet 1 tydzień temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez WalterRamjet 2 dni temu

  • Rozwiązane

Not possible to manage firefox updates leading to usability fails

Hello, I'm using Firefox 100.0.2 (OS: Ubuntu 20.04). It is not possible to manage if/when firefox updates are installed. In the options-section, there are some informati… (czytaj dalej)

Hello, I'm using Firefox 100.0.2 (OS: Ubuntu 20.04). It is not possible to manage if/when firefox updates are installed. In the options-section, there are some information about the current version number, however no chance to configure anything update-related. Updates just happens automatically and interrupt current sessions, leading to spontaneous (and surprising) dysfunction of the opened browser. That's very annoying in case of video conferencing, for example, because it is not possible to open any new tab or windows, always the note there "you have to restart firefox now" - in practice, just like a crashing error. And, the suggested restart does not re-open the current opened tabs/URLs!

Furthermore, within some updates, my language settings get lost, so it turns to English language automatically and I always must add my language packet manually again and again. Thats really annoying and maybe completely disruptive for people that are not able to read in English!

Is there any chance to come over this? Otherwise I guess I must leave using firefox as browser, however this would be not the aim I actually follow. Thx!

Pytanie zadane przez maximilian.blum 2 dni temu

Odpowiedź udzielona przez James 2 dni temu

start up popup unwanted

Hi, Could someone tells me how to deactivate the startup popup upon each firefox start which says (translated) "thanks this is 100th version of firefox, start navigation"… (czytaj dalej)

Hi, Could someone tells me how to deactivate the startup popup upon each firefox start which says (translated) "thanks this is 100th version of firefox, start navigation", or is it to stay until the 1000th annniversary ? Thanks

Pytanie zadane przez web55 4 dni temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez cor-el 2 dni temu

  • Rozwiązane

firefox v.100 does not open links from thunderbird

it happens after upgarde to v.100 every click in the link in thunderbird starts only new empty FF window instead of the link content in a new tab This is not on the thun… (czytaj dalej)

it happens after upgarde to v.100 every click in the link in thunderbird starts only new empty FF window instead of the link content in a new tab This is not on the thunderbird side, as when I set Chromium as default browser the link is opened correctly.

Pytanie zadane przez sebqas 1 tydzień temu

Odpowiedź udzielona przez jonzn4SUSE 3 dni temu

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (czytaj dalej)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Pytanie zadane przez max.ehr 1 tydzień temu

Ostatnia odpowiedź udzielona przez Dropa 3 dni temu