Hvorfor må jeg trykke for å aktivere programtillegg

Denne artikkelen vedlikeholdes ikke lenger, så innholdet kan være utdatert.

Brukerstøtte har tatt slutt for all NPAPI programtillegg utenom Flash i Firefox versjon 52, som har blitt sluppet 7. Mars, 2017. Se dette kompabilitetsdokumentet og denne artikkelen for detaljer.

Fra og med Firefox versjon 52, har brukerstøtten tatt slutt for all NPAPI programtillegg utenom for Adobe Flash. Se dette komabilitetsdokumentet og denne artikkelen for detaljer.

For å gjøre dinn nettleseropplevelse rask, pålitelig og sikker vil ikke Firefox aktivere programtillegg som standard. I stedet vil Firefox la deg velge om du ønsker eller ikke ønsker å aktivere en utvidelse på en gitt nettside.

Hvordan trykk for å aktivere fungerer

Når Firefox blokkerer en utvidelse, i stedet for å se innholdet vil du se en melding som ber deg om å trykke for å aktiverekjøre programtillegget, slik som Adobe Flash.

activate flash 55activate_flash_58

På noen sider ser du bare et blankt rektangel og programtilleggnotifikasjonsikonet vises mot venstre side av adressefeltet.

Fx56AllowFlashOptionsFx57AllowFlashOptionsFx58AllowFlashOptions

Hvis du trykker på meldingen eller notifikasjonsikonet for å aktivere programtillegget vil Firefox spørre deg om to alternativerdisse alternativene:

• Tillat Nå: Aktiverer programtillegget (f.eks. Flash) på denne siden denne gangen.
  • Tillat og husk: Aktiverer programtillegget for alle framtidige besøk til siden.
  • Tillat og husk: Aktiverer Flash (f.eks. Flash) for alle framtidige besøk til siden.
  • Tillat Nå: Aktiverer programtillegget på denne siden denne gangen.
  • Tillat: Aktiverer programtillegget (f.eks. Flash) på denne siden denne gangen. For å automatisk aktivere Flash i alle framtidige besøk må du markere feltet Husk dette valget.
  • Ikke tillat: Fjerner notifikasjonen uten å aktivere programtillegget

Dersom du aktiverer og husker vil det manglende innholdet lastes vanlig. (Dersom det ikke gjør det, prøv reload FxReloadButton knappen i adressefeltetverktøylinjen for å laste inn siden på nytt og prøve igjen.)

Når er det OK å aktivere et programtillegg?

I en situasjon som dette kan du ta et smart valg basert på din nåværende oppgave:

• Hvis du besøker en side du stoler på som en spesiell side for din arbeidsplass eller skole kan du stole nok på den til å aktivere programtillegget for å se sidens innhold.
  • Hvis du ikke stoler helt på siden, for eksempel kom du til siden gjennom en lenke vil, vil du mest sannsynlig ikke ønske å aktivere programtillegget
Alltid aktiver programtillegget (ikke anbefalt): Du kan også si at programtillegget alltid skal aktiveres ved å skrive about:addons i adressefeltet (og trykke enter), deretter kan du sette programtillegget til Alltid aktiver i dens nedrykksmeny. Programtillegget vil da automatisk kjøre og du vil ikke få "Trykk for å aktivere""Kjør Adobe Flash" meldingen.

Tidligere, for å beskytte deg for programtillegg som har stabilitets- eller sikkerhetsproblemer kan Firefox automatisk skru av problematiske programtillegg. Nå kan Firefox stoppe programtillegget fra å kjøre automatisk (som forhindrer mange problemer) og så lar deg velge om du ønsker å kjøre eller oppdatere programtillegget. Slik fungerer det.

Merk: Denne artikkelen forklarer hva du skal gjøre når en utvidelse har blitt blokkert av Mozilla fra å kjøre automatisk på grunn av stabilitets- eller sikkerhetsproblemer. De fleste programtillegg trenger fortsatt å bli aktivert, selv om de er oppdatert fordi Firefox nå setter programtillegg til "Spør for å aktivere" i programtillegsbehandleren som standard (Adobe Flash er unntaket). For mer informasjon, se dette blogginnlegget.

Hvordan trykke for å aktivere fungerer

1. Når Firefox blokkerer et utvidelsen vil du se en melding som ligner på denne:
    Click to play 1
  2. Du kan så velge å kjøre utvidelsen, eller oppdatere det (hvis en oppdatering er tilgjengelig).
    • Hvis du trykker for å aktivere utvidelsen vil det manglende innholdet lastes normalt (hvis ikke, trykker du på last inn FxReloadButton knappen i adresselinjen for å laste siden på nytt og prøv igjen). Men neste gange du besøker siden eller en annen side som bruker utvidelsen vil du se denne meldingen igjen.
    Click to play 2
    • Hvis "Sjekk for oppdateringer..." er tilgjengelig og du trykker på det...
    Click to play 3
    • Vil du bli tatt til Mozilla Utvidelsestest-siden hvor du vil bli vist linker til å oppdatere utdaterte utviddelser.
    Click to play 4
  1. Når Firefox blokkerer en utvidelse vil du se en melding som ligner på denne:
    Click to play 1 new
  2. Du kan da velge om du ønsker å kjøre utvidelsen eller oppdatere den (hvis det er en oppdatering tilgjengelig).
    • Hvis du trykker på aktiver og tillat utvidelsen vil det manglende innholdet lastes normalt (hvis ikke, trykker du på last inn FxReloadButton knappen i adresselinjen for å laste siden på nytt og prøv igjen). Men neste gang du besøker siden eller en annen side som bruker utvidelsen vil du se denne meldingen igjen.
    Click to play 2 new

Når er det OK å aktivere istedet for å oppdatere en utvidelse?

Det å oppdatere en utvidelse er alltid den sikreste løsningen, men noen ganger er det ikke mulig. For eksempel kan du ikke ha tillatelser til å oppdatere datamaskinen på jobben eller skolen. I en slik situasjon kan du gjøre et smart valg avhengig av din oppgave:

• Hvis du bruker en side du stoler på som Youtube eller en spessiell side for din arbeidsplass eller skole kan du føle deg sikker nok til å aktivere en sårbar utvidelse for å se på nettsidens innhold.
  • Hvis du er på en side du ikke stoler på som du har kommet til ved for eksempel en link vil du mest sannsynlig ikke ønske å aktivere utvidelsen.

Hvordan alltid aktivere en utvidelse på en nettside du stoler på

Hvis du ikke har mulighet til å oppdatere en utvidelse og du bruker en side du stoler på kan du sette utvidelsen til å automatisk kjøre hver gang du besøker nettsiden:

1. Trykk på det røde utvidelsesikonet i addressefeltet og et meldingsvindu vil åpnes.
  2. I meldingspanelet, trykk Tillat og husk.
    Blocklisted-ActivateFlash

Når du nå besøker denne siden vil utvidelsen automatisk kjøre og du får ikke lenger beskjeden "Kjør Adobe Flash".