Viktig - Firefox slutter støtten for Windows XP og Vista

Firefox versjon 52 vil være den siste fullstendige oppdateringen for Windows XP og Vista. Sikkerhetsoppdateringer vil bli sluppet men ingen nye funksjoner.

Hvorfor slutter Firefox støtten for Windows XP og Vista brukere?

Firefox er en av de eneste nettleserne som tilbyr støtte for Windows XP og Vista. Microsoft sluttet selv sin støtte for Windows XP i 2014 og støtten for Windows Vista sluttet i 2017. Operativsystemer som ikke støttes, mottar ingen sikkerhetsoppdateringer, er ofte utnyttet, og kan være farlige å bruke, noe som gjør det vanskelig å vedlikeholde Firefox på disse versjonene.

Vil bytting til en annen nettleser beskytte meg?

Dessverre ikke. De fleste nettlesere (som Google Chrome og Microsoft Internet Explorer) har allerede sluttet sin støtte for Windows XP og Windows Vista.

Kan jeg fortsatt surfe trygt med Firefox?

I Mars 2017, om du brukte Firefox med Windows XP eller Windows Vista, ble du automatisk oppdatert til Extended Support Release (ESR) versjonen av Firefox. Om du besøker mozilla.org nettsiden for å laste ned Firefox vil du bli tilbudt Firefox 52 ESR.

Firefox 52 ESR-sikkerhetsoppdateringer for XP og Vista-brukere fortsetter til august 2018, selv om nye funksjoner ikke vil bli tilbudt. Du vil fortsette å motta viktige Firefox-sikkerhetsoppdateringer, men ingen andre funksjoner eller oppdateringer. Du trenger ikke å gjøre noe annet.

Hvordan kan jeg få de nyeste funksjonene i Firefox?

Hvis du vil holde Firefox oppdatert, med alle de nyeste funksjonene og oppdateringene, må du oppgradere datamaskinens operativsystem.

• Oppgrader til en Windows-versjon som Microsoft fortsatt støtter, for eksempel Windows 7, 8 eller 10. Lær hvordan her. Windows-versjoner som ikke støttes av Microsoft, er upålitelige og usikre å bruke, noe som også gjør det vanskelig å vedlikeholde Firefox på disse versjonene.
  • (Avansert): Bytt til et Linux-basert operativsystem. Vennligst se support-nettsider for den versjonen av Linux som du er interessert i.

Jeg er en Firefox for bedrift-bruker - når vil støtte for Windows XP og Vista-slutte?

For planleggingsformål bør bedrifter som bruker Firefox vurdere august 2018 som sluttdato for Windows XP og Vista støtte.

Når vil støtte for Firefox Nightly og Aurora på Windows XP og Vista-slutte?

Støtte for Windows XP og Vista er allerede avsluttet for Firefox Nightly og Aurora-brukere. Vennligst vurder å flytte til utgivelsesversjonen av Firefox ved å laste den ned her eller oppgrader operativsystemet til en versjon av Windows som Microsoft fortsatt støtter, for eksempel Windows 7, 8 eller 10. Lær hvordan her.

// These fine people helped write this article:JCPlus, user1174865. You can help too - find out how.