Se artikler i Lesevisning i Firefox for Android

Lesevisning i Firefox for Android kan noen ganger fjerne bilder, reklame, videoer og menyer fra nettsider, så du kan fokusere på det du leser. I Lesevisning kan du endre font type, øke eller minske fontstørrelse og endre bakgrunnsfargen. Lesevisning er bare tilgjengelig for artikler, blogg-innlegg og andre nettsider som kan forenkles.

Les en artikkel i Lesevisning

1. Åpne en nettside som kan forenkles.
  2. Klikk på Lesevisnings-ikonet i navigasjonsfeltet.
    FxA-ReaderViewIcon
    Ikonet vil kun vises for visse typer nettsider, som artikler og blogg-innlegg.
    • Siden lastes opp i Lesevisning og Lesevisnings-ikonet vil skifte farge.
  3. For å gå tilbake til normal visning av siden, klikk på Lesevisnings-ikonet en gang til eller klikk på enhetens Tilbake-knapp.

Endre Lesevisningens utseende

Når Lesevisning er aktiv, kan du endre sidens utseende:

1. Trykk på menyknappen. AndroidFx83NorskMeny

2. Velg Tilpass lesevisning for å vise Lesevisningens innstillingsmuligheter.
    FxA113LesevisningFormatering
    • Trykk på Seriffløs skrift for å endre fonten til typer uten seriffer.
    • Trykk på Seriffskrift for å endre fonten til typer med seriffer.
    • Trykk på -ikonet for å minske fontstørrelsen.
    • Trykk på +-ikonet for å øke fontstørrelsen.
    • Trykk på et av disse valgene for å endre bakgrunnsfargen i Lesevisningen:
      • Mørk: Endre bakgrunnsfargen til sort; teksten endres til hvit.
      • Sepia: Endre bakgrunnsfargen til en rød-brun farge.
      • Lys: Endre bakgrunnsfargen til hvit.