Behandle innstillinger for lokal lagring

Noen nettsteder har funksjonalitet for å lagre informasjon i form av lokale filer på din datamaskin, og disse filene kan kun fjernes manuelt av deg. Dette hjelper nettstedet til å kjøre raskere og forhindrer at informasjon går tapt dersom forbindelsen brytes. Firefox viser deg hvor mye plass som brukes til dette, og lar deg behandle innstillingene for å frigi plass.

Tilgang til innstillinger for nettstedsdata

Slik finner du innstillingene for nettstedsdata i innstillinger for Firefox:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet-panelet og rull ned til avsnittet om Infokapsler og nettstedsdata.

Fx92WinNorskInnstillingerNettstedsdata

Slett infokapsler og nettstedsdata for individuelle nettsteder

1. Klikk på Behandle data… i avsnittet Infokapsler og nettstedsdata. Da får du opp en liste som viser hvor mye data hvert nettsted lagrer på din datamaskin.
    Fx92WinNorskInnstillingerBehandleNettstedsdata
  2. Merk det nettstedet du vil fjerne og klikk på Fjern valgte (eller klikk på Fjern alle for å fjerne alle lagrede informasjonskapsler og nettstedsdata).
  3. Klikk på Lagre endringer for å avslutte.

Les Slett infokapsler og nettstedsinformasjon i Firefox for å finne mer informasjon om å slette informasjonskapsler for individuelle (eller alle) nettsted(er).

Slett data lagret av alle nettsteder

1. I avsnittet Infokapsler og nettstedsdata, klikk på Tøm data….
    Fx92WinNorskInnstillingerTomNettstedsdata
  2. Merk den typen informasjon du vil slette:
    • Infokapsler og nettstedsdata (for å slette innloggingsstatus og foretrukne innstillinger for nettstedet)
    • Hurtiglagret (cachet) nettinnhold (for å slette lagrede bilder, skript og annet hurtiglagret innhold)
  3. Klikk på Tøm-knappen.

Les Hvordan slette Firefox hurtiglager for mer informasjon om å slette hurtiglagret (cachet) nettinnhold i Firefox.

Tillat eller blokker nettsteder fra å lagre informasjon

DU kan sette opp Firefox til alltid å tillate eller blokkere visse nettsteder å lagre informasjon. Du kan også tillate et nettsted å lagre bare for en enkelt økt.

1. I avsnittet Infokapsler og nettstedsdata, klikk på Behandle unntak….
    Fx92WinNorskInnstillingerBehandleUnntakNettstedsdata
  2. Skriv inn den nøyaktige adressen til nettstedet du vil tillate eller blokkere, eller velg det, om det allerede er i listen.
  3. Klikk på Blokker, Tillat for programøkten eller Tillat.
  4. Klikk på Lagre endringer for å avslutte.

Les disse artiklene for mer informasjon: