Beskytt Mozilla-kontoen din med totrinns autentisering

I dagens digitale verden er det påkrevet å beskytte kontoen din for å være trygg på Internett. Totrinns-godkjenning bidrar til det vel å legge til et ekstra lag med beskyttelse som gjør det vanskeligere for andre å logge på kontoen din, spesielt om passordet ditt er lekket (kompromittert).

Etter at totrinns-godkjenning er er aktivert, vil Mozilla, når noen logger inn på kontoen din med ditt passord, også spørre etter en godkjenningskode fra autentiserings-appen din som nok et bevis på at dette virkelig er deg.

Hvordan aktiverer jeg totrinns-godkjenning?

Trinn en

Før du starter, last ned en av følgende autentiserings-apper:

Trinn to

Etter at en av disse appene er installert, kan vi sette opp totrinns-godkjenning i Firefox:

1. Klikk på menyknappen menu button retina oppe i høyre hjørne.
  2. Klikk på Mozilla-kontoer fra menyen (e-postadressen din vises om du er logget inn).
  3. Klikk på Behandle konto. Innstillings-siden til Mozilla-konto åpnes.
    Fx119WinNorskBehandleMozilla-konto
  4. Under Sikkerhet, klikk på Legg til-knappen ved siden av Totrinns-godkjenning for å vise en QR-kode.
    Fx119WinNorskMozilla-kontoSikkerhet
    Fx119WinNorskMozilla-kontoLeggTil2FA
  5. Åpne den autentiserings-appen du har installert.
  6. Bruk appen til å ta et bilde av QR-koden, eller klikk på Klarer du ikke å skanne koden? for å vise en kode til å skrive inn i appen. (Om du legger inn koden manuelt i Authy Mobile, søk etter Firefox 100 for å finne den nyeste logoen.)
  7. Skriv inn koden generert av appen i feltet Skriv inn godkjenningskode og klikk på Fortsett.
    Fx119WinNorskMozilla-kontoQRKode2FA
    Merknad: Last ned eller skriv ut settet av reserve godkjenningskoder og oppbevar dem på et trygt sted i tilfelle du mister tilgang til autentiserings-appen din.
  8. Kopier en av reservekodene for å bekrefte at du har lagret dem og klikk på Fortsett.
  9. Lim inn koden og klikk på Fullfør.

Aktivering av totrinns-godkjenning er nå ferdig!