Gjenopprett forrige programøkt - Konfigurer når Firefox viser de nyligste faner og vinduer

Firefox kan gjenopprette alle vinduer og faner som var åpne da nettleseren ble lukket eller uventet avsluttet. Denne artikkelen beskriver under hvilke omstendigheter Firefox gjenoppretter din tidligere programøkt, og hvordan du kan konfigurere det.

Merk: Gjenoppretting av en programøkt kan igjen logge deg inn på nettsteder du var innlogget på da du lukket Firefox. Les om Personvern for mer informasjon.

Når skjer gjenoppretting av en programøkt

Når du velger Gjenopprett forrige programøkt fra Firefox menyen

Slik får du fram faner og vinduer fra forrige programøkt ved bruk av Firefox meny:

1. Klikk på Bildet "Fx57menu" finnes ikke. i høyre ende av verktøylinjen.
  2. Velg Gjenopprett forrige programøkt.
    Fx86WinNorskMenyGjenopprettOkt

Etter oppdatering av Firefox

Nedlastede oppdateringer til Firefox krever at Firefox restartes. Det gjør du ved å klikke på Restart to update Firefox.

Fx70aboutFirefox-Restartabout-Fx59-restartFirefox 70 MacOS Restart to update

Når du starter på nytt etter å ha slått av utvidelser og tillegg

Når du starter Firefox på nytt etter å ha slått av utvidelser og tillegg for å feilsøke, blir faner og vinduer gjenåpnet.

Etter et krasj

Firefox kan plutselig lukke seg på grunn av uventede hendelser som problemer med et nettsted, programvarefeil, eller strømbrudd. Etter slike hendelser kan Firefox når den startes igjen, gjenåpne de sidene du besøkte. Firefox vil automatisk gjenopprette din forrige programøkt første gangen du starter den etter en krasj.

Om Firefox krasjer for andre gang, vil siden Gjenopprett programøkt komme opp neste gang du starter Firefox.

session restore 57
  • For å gjenopprette din forrige programøkt, velger du de vinduene eller fanene du vil gjenopprette og klikker på Gjenopprette programøkt.
  • Om Firefox fortsetter å ha problemer når vinduer og faner blir gjenåpnet, kan du starte Firefox uten å gjenopprette disse. For å starte en ny programøkt, klikk på Start ny programøkt.

When you've set Firefox to show your windows and tabs from last time

You can set Firefox to always show your windows and tabs from your previous session each time you start Firefox. To change your Firefox startup settings, see Configuring session restore, below.

Når du har satt opp Firefox til å gjenopprette forrige programøkt ved oppstart

Du kan sette opp Firefox til alltid å vise de vinduer og faner du hadde oppe i forrige programøkt hver gang du starter Firefox. For å endre på innstillingene for oppsatrt av Firefox startup, see Konfigurering av gjenoppretting av programøkt under.

Konfigurering av gjenoppretting av programøkt

Som standard starter Firefox med et enkelt vindu som viser den startsiden du har spesifisert. Du kan, om du ønsker, sette opp at Firefox skal åpne alle vinduer og faner fra din forrige programøkt: ; Fx57General-WhenFirefoxStarts-Show-windows-and-tabsFx86WinNorskInnstilllingerStartGjenopprettOkt

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Select the General panel.
  3. Below When Firefox starts select Show your windows and tabs from last time.
  4. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Generelt panelet.
  3. Under Startside velg Gjenopprett forrige programøkt.
  4. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.

Personvernutfordringer

Gjenoppretting av forrige programøkt kan automatisk logge nettleseren inn på nettsteder du var logget inn på før du stengte ned Firefox sist gang. Om noen andre bruker datamaskinen din etter deg, kan de altså få tilgang til kontoene dine på disse nettstedene. Om dette bekymrer deg, skal du ikke sette opp Firefox til å åpne alle vinduer og faner fra forrige programøkt.

Det kan være du også vil slå av gjenoppretting av programøkt ved oppstart etter etter en krasj, da dette er slått på som standard. Dette forhindrer at forrige programøkt gjenopprettes når Firefox startes opp igjen etter en uventet nedstengning eller programvarefeil:

1. Skriv about:config i adresselinjen, og trykk EnterReturn.
    Du kan bli vist en advarsel. Klikk Jeg aksepterer risikoen!Godta risikoen og fortsett for å fortsette til about:config siden.
  2. I søkefeltet øverst skriver du browser.sessionstore.resume_from_crash.
  3. I treffet du får opp dobbelklikkerklikker du på Fx71aboutconfig-ToggleButton knappen ved siden av browser.sessionstore.resume_from_crash for å sette den til false.

Feilsøking

Forrige programøkt ikke lukket korrekt

For å kunne gjenopprette vinduer og faner fra forrige programøkt, bør du lukke Firefox fra menyen:

1. Klikk på menyknappen Fx57Menu
  2. Klikk på
    Fx86WinNorskMenyAvslutt nederst.

Om du lukker hvert vindu eller hver fane individuelt, vil kun fanene i det siste vinduet du lukker være tilgjengelig når du starter Firefox neste gang.

Innstillingene kan være feil

For andre problemer med gjenoppretting av forrige programøkt, kan det være du må rette innstillingene i Firefox:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet panelet.
  3. I Historikk-avsnittet må du sørge for at Firefox vil nedtrekksmenyen enten står på
    Husk historikk eller
    Bruk egen innstillinger for historikk.
    • Om Firefox vil står på Bruk egen innstillinger for historikk må du passe på at Alltid bruk privat nettlesing-modus ikke er valgt.
    • Om Firefox vil står på Bruk egen innstillinger for historikk og Slett historikk når Firefox avsluttes er valgt, må du klikke på Settings knappen og sørge for at Nettleser- og nedlastingshistorikk ikke er valgt.
  4. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.

Basert på informasjon fra Session Restore (mozillaZine KB)