Profiler - hvor Firefox lagrer bokmerker, passord og andre brukerdata | Hvordan-artikkel

Profiler - hvor Firefox lagrer bokmerker, passord og andre brukerdata

Alle innstillinger du endrer i Firefox, som for eksempel forsiden, hvilke verktøylinjer som er synlige, lagrede passord og bokmerker lagres i en spesiell mappe som kalles "profil". Profilmappen lagres på et sted atskilt fra programmet, så dersom noe galt skulle skje med Firefox, vil informasjonen din fortsatt være der. Det betyr også at du kan avinstallere Firefox uten at du mister innstillingene dine, og du trenger ikke reinstallere Firefox for å slette informasjonen eller feilsøke et problem.

Denne informasjonen er her bare som referanse. Du trenger ikke følge disse stegene med unntak av hvis en annen artikkel ber deg gjøre det.

Hvordan finner jeg profilmappen min?

1. På toppen av Firefox vinduet, trykk påFirefox knappen og gå over til Hjelp menyenPå toppen av menylinjen, trykk Hjelp menyenPå toppen av Firefox vinduet, trykk påFirefox knappen og gå over til Hjelp menyen og velg Feilsøking. Feilsøkings fanen vil så åpnes.Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk hjelp Help-29 og velg Feilsøking. En fane med feilsøkingsinformasjon vil nå åpnes.

2. Under Programinfo seksjonen, trykk Åpne mappeVis i FinderÅpne mappe. Et vindu med dine profil filermapper vil åpnes.
  3. Merk: Hvis du ikke er i stand til å åpne eller bruke Firefox, følg instruksjonene i Finding your profile without opening Firefox.

Finne profilmappen uten å åpne Firefox

1. Fra startskjermen, trykk på Skrivebord-ruten. Skrivebord-visningen vil åpnes.
  2. Fra skrivebordet, flytt muspekeren til nederst til høyre for å finne Perler.
  3. Velg Søk-perlen. Søke-sidestolpen vil åpnes.
  4. I søkeboksen, skriv inn %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\, uten å trykke Enter. En liste med profiler vil vises.
  5. Trykk på profilen som inneholder “default” i navnet for å åpne den i et nytt vindu.

1. Trykk på Start-knappen i Windows, og skriv inn %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ i søkeboksen i bunnen av startmenyen, uten å trykke Enter. En liste med profiler vil vises øverst i startmenyen.
  2. Trykk på profilen som inneholder “default” i navnet for å åpne den i et nytt vindu.

1. Trykk på Start-knappen i Windows, og velg Kjør ….

2. Skriv inn %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ og deretter trykk på OK.

3. Et vindu vil åpnes som viser profilmappene.
  4. Dobbeltklikk på profilmappen som har et navn med teksten “default”.
  1. Åpne Bibliotek-mappen for din Mac-brukerkonto:
    • (OS X 10.6 eller tidligere) Trykk på Finder-ikonet i docken. Hjemmemappen din vil velges, (vanligvis navnet på Mac-brukerkontoen). På høyre siden av vinduet, trykk på Bibliotek-mappen for å åpne den.
    • (OS X 10.7 eller nyere) Trykk på Finder-ikonet i docken. I menylinjen, trykk på -menyen, hold ned option- eller alt-tasen og velg Bibliotek. Et vindu vil åpnes med Bibliotek-mappen.
  2. Åpne "Application Support"-mappen, og deretter åpne mappen "Firefox", og deretter "Profiles"-mappen.
  3. Åpne mappen som har teksten “default” i navnet.
  1. (Ubuntu) Trykk på Places-menyen øverst til høyre i skjermen og velg Home Folder. Et fillistevindu vil åpnes.
  2. Trykk på Vis-menyen og velg Show Hidden Files dersom den ikke allerede er krysset av.
  3. Dobbeltklikk på mappen med navnet .mozilla.
  4. Dobbeltklikk på mappen med navnet firefox. Profilmappen er innenfor denne mappen.

Hvilken informasjon lagres i profilen?

Merk: Bare viktig informasjon som er nyttig for gjenoppretting er beskrevet.
  • Nedlastingshistorikk: Filen downloads.sqlite husker hva du har lastet ned. For mer informasjon, se Finn og behandle.
  • Informasjonskapsler: En informasjonskapsel er en bit med informasjon som lagres på datamaskinen din av et nettsted du har besøkt. Vanligvis er dette noe som en innstilling du har valgt på nettstedet eller innloggingsstatus. Infokapsler lagres i filen cookies.sqlite.
  • DOM-lagring: DOM-lagring er designet for å gi et større, sikrere og et enklere-å-bruke alternativ til å lagre informasjon i informasjonskapsler. Informasjonen lagres i filen webappsstore.sqlite for nettsider, og i chromeappsstore.sqlite forabout:* |Om-sider.
  • Innstillinger for sikkerhetssertifikater: Filen cert8.db lagrer alle sikkerhetssertifikatene dine, samt eventuelle SSL-sertifikater du har importert i Firefox.
  • Sikkerhetsenhetsinnstillinger: Filen secmod.db er databasen over sikkerhetsmoduler.
  • Nedlastingshandlinger: Filen mimeTypes.rdf lagrer innstillinger som forteller Firefox hva den skal gjøre når den kommer over forskjellige typer filer. For eksempel er dette innstillingene som forteller at Firefox skal åpne PDF-filer i Acrobat Reader når du trykker på dem. For å lese mer, se Endre hva Firefox gjør når du trykker på eller laster ned en fil.
  • MIME-typer for programtillegg: Filen pluginreg.dat lagrer Internett-mediatyper relatert til programtilleggene du har installert. For mer informasjon, se Bruk programtillegg for å spille av lyd, video, spill og mer.
  • Lagrede økter: Filen sessionstore.js lagrer informasjon om åpne faner og vinduer. For mer informasjon, les Gjenopprett tidligere økt - konfigurer når Firefox viser dine nylige faner og vinduer.
  • Tilpasninger i vørktøylinjen Filen xulstore.json lagrer værktøylinje- og vindu-instillinger (som størrelse og posisjon). For mer informasjon, se [Customize Firefox controls, buttons and toolbars |Tilpass Firefoxkontroller, knapper og verktøylinjer].
  • Brukerinstillinger: Filen prefs.js lagrer endrede brukerinstillinger, slik som endringer du gjør i Firefox AlternativerInstillinger dialoger. Den alternative filen user.js, hvis den finnes, overskriver alle brukerendrede instillinger.
  • Brukerstiler: Dersom de fins, vil filen \chrome\userChrome.css og \chrome\userContent.css inneholde brukerdefinerte endringer til hvordan Firefox ser ut, eller hvordan enkelte nettsider eller HTML-elementer skal se ut eller oppføre seg.

Jobbe med profiler

Share this article: http://mzl.la/1BAQULj